صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  کارگران نانوایی امنیت شغلی می‌خواهند!

  اختصاصی/ وقتی صحبت از کیفیت نان می‌شود، بحث نیروی انسانی شاغل در نانوایی‌ها به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار در این چرخه به میان می‌آید. مساله‌ای که عمدتا این روزها به یکی از دغدغه‌های صنعت نان تبدیل شده است، معضل نبود کارگر ماهر و عدم تعهد کارگران به واحدهای صنفی است.

            

 به گزارش غلات نیوز، به فرض مثال، من در یک مدت زمان مشخص نان مورد نیازم را صرفا  از یک واحد نانوایی تامین می‌کردم که متوجه تغییر نیروی کارگر واحد نانوایی مذکور در فاصله زمانی کوتاه شدم که البته هربار متاثر از تغییر شاطر، کیفیت نان هم تحت‌الشعاع قرار می‌گرفت چرا که طبیعتاً این مساله تاثیر مستقیم بر کیفیت نان دارد. متاسفانه قوانین غیرعقلایی که بر احداث آزادانه و البته بی‌رویه نانوایی در سطح کشور وضع گردید، این مشکل را پدید آورد که افراد غیرحرفه‌ای به صنعت حرفه‌ای نان ورود کردند. از طرفی دیگر افزایش هزینه و عدم همخوانی با درآمد، موجب گردید کارفرما از به‌کارگیری نیروی انسانی آموزش‌دیده سر باز زده و افراد غیرمرتبط را به بهانه پرداخت دستمزد کمتر به کار گیرد.  
به این ترتیب با افزایش بهای دستمزد کارگران و عدم توان کارفرما در پرداخت آن، کارگران اهل فن و حرفه‌ای کم کم از این صنف فاصله گرفتند و در نهایت افراد به اصطلاح نانوا و غیر متعهد در این صنعت جاخوش کردند.
طبیعتا باتوجه به آنچه گفته شد، وزنه کارگران نانوایی در کیفیت و عدم کیفیت نان، سنگین است.  اما علی یزدانی، رئیس انجمن صنفی کارگران نانوایی در گفت‌وگو با غلات نیوز اظهار کرد: متاسفانه نان در کشور ما ایران یک کالای سیاسی- صنفی است و تمام معضلات نان از این مساله سرچشمه می‌گیرد که یک متولی معتبر و برنامه مدون ندارد. طبق آمار و ارقام، نان بالاترین رتبه مواد غذایی را در ایران به خود اختصاص داده اما متاسفانه با وجود این، از لحاظ فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی این کالای ارزشمند فقیر مانده است.
یزدانی با اشاره به اینکه نرخ نان در مدت چهارسال گذشته به دلایل سیاسی و شخصی دولت‌ها ثابت مانده بود، افزود: متاسفانه صنعت نان در کشور فدای سیاست‌های دولتی و حاکمیتی شده است. در حالی که اگر نان یک متولی داشت و تمام منافع تولیدکننده و مصرف‌کننده، ملاک قرار گرفته و براساس چارچوب، کلیه حق و حقوق ذی‌نفعان این صنعت پرداخت می‌شد، صنعت نان درگیر چنین مشکلاتی نمی‌شد.
رئیس انجمن صنفی کارگران نانوایی در ادامه ابراز کرد: در مدت چهارسالی که نرخ نان ثابت بوده، بیش از 80 درصد نرخ دستمزد کارگران نانوایی ارتقاء یافته که با وجود این و بر اساس آنالیز کارشناسان، باید افزایش صد درصدی برای نرخ نان لحاظ می‌شد.
 وی با اشاره به اینکه متاسفانه صنف نانوایان سال‌هاست از لحاظ اقتصادی در منگنه قرار گرفته است، بیان کرد: در حالت استاندارد، یک واحد نانوایی باید 4 نیروی انسانی داشته باشد در حالی که هم‌اکنون شاهد تعدیل کارگران نانوایی هستیم و غالبا واحدها از تعداد 2 کارگر برخوردارند.
به گفته یزدانی میزان مهارت نیروی کارگر یقینا در کاهش کیفیت نان اثرگذار است و اگر کارفرمایان از شرایط امنیت مالی برخوردار باشند، از کارگران مهارت‌دیده بهره خواهند گرفت ضمن اینکه کارفرما در صورت تامین مسائل مالی، حاضر به پرداخت هزینه برای آموزش، بهداشت و همچنین بیمه کارگران خود خواهد بود.
رئیس انجمن صنفی کارگران نانوایی در خصوص ورود افراد غیرحرفه ای به صنعت نان اظهار کرد: متاسفانه شاهد ورود افراد غیرحرفه‌ای به صنعت نان هستیم و این مساله باید از سوی متولی فعلی صنعت نان (وزارت صنعت، معدن و تجارت) بررسی و رسیدگی شود. متاسفانه ورود این دسته از افراد، کیفیت نان را بسیار تحث تاثیر قرار داده است.
این متولی است که باید اجازه ورود این افراد به صنعت نان را ندهد و برخورداری از کارت مهارت را جزو الزامات و شروط اولیه و اصلی فعالیت در یک واحد نانوایی لحاظ کند.
یزدانی گفت: کارگران نانوایی نیاز به امنیت شغلی دارند و در صورتی که این بستر ایجاد شود، طبیعتا اوضاع نیروی انسانی در واحدهای نانوایی ساماندهی خواهد شد. دولت باید نرخ نان را براساس واقعیت‌ها محاسبه کند تا کارفرما توان مالی داشته و از کارگر فنی و باتجربه استفاده کند. در این صورت است که کیفیت نان حفظ خواهد شد.  

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٨ بهمن ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٣٥

 


خروج




پربازدیدترین

تقدیر از برگزیدگان دومین جشنواره ملی زنجیره گندم، آرد و نان

اختصاصی/ دومین جشنواره ملی برگزیدگان زنجیره گندم، آرد و نان به همت شرکت بازرگانی دولتی ایران و کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان در مرکز دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران به کار خود پایان داد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۱۲/۰۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۲۱۷ down
chf فرانک سويس ۴۲,۶۸۵ down
sek کرون سوئد ۴,۲۸۵ down
nok کرون نروژ ۴,۵۱۵ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۷۲ eq
inr روپيه هند ۵۸۶ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۰۶۸ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۲۳۷ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۷۰۲ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۳ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ up
cad دلار کانادا ۳۱,۷۴۷ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۷۰۹ down
zar راند ۲,۷۹۱ down
try لير ترکيه ۶,۹۰۳ down
rub روبل روسيه ۶۶۰ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۹۰۵ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ up
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ up
sgd دلار سنگاپور ۲۹,۹۹۱ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۴۵ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۰۹ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۹ down
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۴۳۷ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۸۵ up
lyd دينار ليبی ۲۹,۷۳۰ down
cny یوان چين ۵,۹۸۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۳,۹۲۰ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۳۹ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۰۳۶ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۵,۳۴۶ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۶۷ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۸۵۳ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۳,۰۵۴ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۵ down
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۰۵۹ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۸۸۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:
ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران:
ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.