صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  کارگروه‌های گندم، آرد و نان چه نقشی در کیفیت نان دارند؟

  اختصاصی/ در هر استان، استاندار، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت، مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان، مدیرکل جهاد کشاورزی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، مدیرکل تعزیرات حکومتی، مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی، رئیس اتاق اصناف مرکز استان و سایر دستگاه‌ها، اعضای کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان را تشکیل می‌دهند که وظایف مشخصی برای آن‌ها به شرح ذیل تعریف شده است:

            

* تفکیک و توسعه (با تاکید بر استفاده از ظرفیت موجود) نانوایی‌ها در بخش آزادپز در هر استان و شهرستان بر اساس نوع نان، موقعیت جغرافیایی، شرایط درآمدی هر منطقه و واحدهای تولیدی مستقر
* تعیین میزان سهمیه و روش تفکیک آرد توزیعی در بخش‌های آزاد و یارانه‌ای
* تعیین روش‌های نظارت و اطلاع‌رسانی مناسب
* نظارت بر عملکرد سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها و تعزیرات حکومتی استان و اتحادیه‌های مرتبط در سطح استان

اما کارگروه‌ها باتوجه به وظایفی که دارند، تاکنون چقدر در ارتقاء کیفیت نان موثر بوده‌اند؟!
آنچه مسلم است، این است که کارگروه‌های گندم، آرد و نان در سطح هر استان باید پذیرای ایده‌ها و نظرات همه کارشناسان در دستگاه‌های اجرایی باشند.
رضا سنجری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری استان کرمان در گفت‌وگو با غلات نیوز پیرامون این مساله بیان کرد: کارگروه‌ ساماندهی گندم، آرد و نان صرفا به عنوان یک نهاد هماهنگ‌ کننده میان دستگاه‌های مختلف در هر استان تشکیل می‌شود.
کارگروه صرفا موظف است دستگاه‌های ذی‌ربط را از ابتدای زنجیره (خرید گندم) تا انتها (تولید نان) برای انجام وظایف محول شده، هماهنگ و منسجم کند.
سنجری با اشاره به عوامل دخیل در کیفیت نان گفت: در حوزه کیفیت ابتدا گندم به عنوان ماده اولیه دخیل است. متولی گندم، شرکت غله و خدمات بازرگانی بوده و یکی از وظایف این شرکت، اختلاط گندم کیفی برای تولید آرد باکیفیت است
وی ادامه داد: مورد دوم، بحث کیفیت آرد است که مستقیما به کارخانه‌های آرد بر می‌گردد. متاسفانه مسأله‌ای که در این میان وجود دارد، بحث استحصال آرد است و باتوجه به درآمدی که جداسازی سبوس از آرد برای کارخانه‌های آرد دارد، اغلب به واسطه فروش جداگانه سبوس، درآمد کسب می‌کنند. ضمن اینکه برخی از مدیران آردساز هم مطابق با ذائقه غلط جامعه پیش رفته و آرد سفید روانه نانوایی‌ها می‌کنند.
در مجموع باید گفت متاسفانه استاندارد سبوس‌گیری در برخی از کارخانه‌های آردسازی رعایت نمی‌شود و این آسیب نیاز به فرهنگ‌سازی دارد. 
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری استان کرمان افزود: یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار، نحوه پخت نان و استفاده از جوش شیرین و افزودنی‌های غیرمجازی است که متاسفانه نانوایان به مصرف آن روی آورده‌اند.
اتفاق بسیار نامطلوب‌تر اینکه تکلیف قیمت‌گذاری نان در سطح کشور مشخص نمی‌شود و در واقع این آسیب اصلی به کیفیت نان است.
از سال 93 تاکنون در نرخ نان تغییری لحاظ نشده و نانوایان برای توجیه خود نسبت به فشارهای اقتصادی تحمیلی، یا از وزن چانه کم می‌کنند یا افزودنی‌های غیرمجاز و خطرناک به نان می‌افزایند. به این مساله مهم باید در قالب یک مصوبه ملی رسیدگی و برای آن تصمیم‌گیری شود. 
سنجری با بیان اینکه کارگروه گندم، آرد و نان در هیچ‌یک از این سه فاکتور تاثیرگذار در کیفیت نان نمی‌تواند نقشی داشته باشد، گفت: در دولت هشتم و نهم، سیاست بر این بود که گندم، آرد و نان به سمت آزادسازی حرکت کند. این اقدام، حرکت خوبی بود اما متاسفانه این سیستم اجرایی نگردید و نیمه‌کاره رها شد. متاسفانه در حال حاضر سیستم دونرخی همچنان رواج دارد و سوء‌استفاده‌هایی هم پشت پرده این سیستم می‌شود. در نهایت باید به سمت اجرای طرح آزادسازی در صنعت آرد و نان حرکت کنیم. در صورت حذف یارانه است که سلامت به سیستم گندم، آرد و نان بر می‌گردد. 
در مجموع باید گفت متاسفانه مسئولین حوزه نان در کشور، با ساده‌انگاری در حوزه آرد و نان مواجه شده‌اند و دستگاه‌های زیادی به این بخش ورود می‌کنند اما کارساز نیست.
بنابراین باتوجه به آنچه تجربه ثابت کرده، چاره کار، سپردن این صنعت به دست یک متولی ثابت و آگاه است. در واقع باید نقش‌ها و وظایف هر یک از دستگاه‌هایی که در حوزه نان سهمی دارند، معین و مکلف شود و تصمیم‌گیری برای این حوزه خطیر به دست یک سازمان سپرده شود.



 

                                     تاریخ:      يکشنبه ١ مهر ١٣٩٧        ساعت:     ١٢:٤٧

 


خروج




متولیان خرید گندم توجه نمایند

اختصاصی/ اگرچه افزایش میزان بارندگی ها در سال جاری افزایش میزان تولید گندم را در پی دارد اما می تواند امراضی هم در مزارع گندم به دنبال داشته باشد که نیازمند توجه خواهد بود . درواقع باتوجه به میزان بارندگی هایی که از ابتدای سال جاری در سطح کشور شاهد بودیم طبیعی است که برداشت و خرید تا رسیدن دانه گندم به حد نرمال رطوبت در استان های کشور کمی به تعویق بیافتد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۲/۲۹
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۴۱۸ eq
chf فرانک سويس ۴۱,۵۵۲ eq
sek کرون سوئد ۴,۳۵۶ eq
nok کرون نروژ ۴,۷۷۶ eq
dkk کرون دانمارک ۶,۲۷۶ eq
inr روپيه هند ۵۹۸ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۰۵۴ eq
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۸,۳۰۳ eq
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۳۲۹ eq
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۱ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ eq
cad دلار کانادا ۳۱,۱۸۷ eq
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۴۰۲ eq
zar راند ۲,۹۱۰ eq
try لير ترکيه ۶,۹۳۷ eq
rub روبل روسيه ۶۵۰ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۷ eq
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۸۲۲ eq
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۱ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۴۹۲ eq
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۸۸۲ eq
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۸۹ eq
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۷,۱۴۱ eq
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۵۵ eq
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۱۰ eq
cny یوان چين ۶,۰۷۲ eq
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۱,۹۵۰ eq
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۵۸ eq
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۱۵۵ eq
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۸ eq
eur یورو ۴۶,۹۲۳ eq
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۰۶۱ eq
gel لاری گرجستان ۱۵,۳۰۱ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۹۶ eq
afn افغانی افغانستان ۵۳۱ eq
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۱۹۳ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۶ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۹,۷۱۳ eq
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

مقررات سخت بانکی پیش روی تولیدکنندگان رئیس هیأت مدیره شرکت نوفن تحکیم مطرح کرد:
بهبود کیفیت آرد در کارخانه‌های نان صنعتی به کمک بهبوددهنده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نان‌های صنعتی کشور مطرح کرد:
رفع تحریم ها مساوی با افزایش توان صادراتی ایران مدیرعامل کارخانه آرد داران مطرح کرد :
تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد داران
زر
آذر غله
مرشدی
کارخانه آرد هرندی
مراوه تپه
 صنایع پخت مشهد
 سنبل ماهدشت
سرچشمه شاهرود
کنگان
دره شهر
اطمینان
کیسه نان
شهاب کیا آرمان
مریانجکار
جوانه شوشتر
پویان صنعت
گل آرد زاگرس
آشخانه
شمس آذر