فرهنگسازی برای تولید نان سبوسدار میان نانوایان ضروری است
اختصاصی/ فرهنگسازی برای اشاعه هر موضوعی، یک شبه اتفاق نمیافتد بلکه زمان میبرد تا یک کار صحیح جایگزین کار غلطی شود که در میان مردم یک جامعه رواج دارد.
این مسأله نشان میدهد که متاسفانه در کنار مصرفکنندگان، عدهای از تولیدکنندگان هم آگاهی چندانی درباره سبوس ندارند چه بسا نانوایانی هستند که از روی ناآگاهی سبوس را پس از عملآوری خمیر به آن اضافه میکنند و یا متاسفانه سبوسهای غیر بهداشتی را به نان سفرههای مردم میافزایند. از همه بدتر اینکه برخی رؤسای اتحادیههای نانوایان هم از سبوس و فواید آن بیخبرند و آردهای سبوسدار را آردهای سیاه بیکیفیت تلقی میکنند!
متاسفانه این تفکر در میان صنف نانوایان هم وجود دارد بنابراین گام اول باید فرهنگسازی در حوزه تولید باشد و پس از اینکه فرهنگ در میان تولیدکنندگان به خوبی جا افتاد، باید برای فرهنگسازی میان مصرفکنندگان دست به کار شد.
به عبارتی دیگر تا زمانی که فرهنگسازی میان تولیدکنندگان اتفاق نیفتد و تولیدکننده درباره آنچه تولید میکند توجیه نباشد، آن فرهنگ به خوبی در جامعه نهادینه نخواهد شد.
اما چرا نانوایان نان سفید تولید میکنند؟
نانوایان در پاسخ به این سوال میگویند عمده مشتریان از ما نان سفید میخواهند و تعداد کمی هستند که طالب نان سبوسدار هستند به همین دلیل ما آرد سفید از کارخانه تهیه میکنیم. اما متاسفانه عدهای از نانوایان در شرایط ثابت ماندن چهارساله نرخ نان و عدم نرخدهی از سوی دولت، برای جبران هزینههایشان دست به اقدامی مبتکرانه از سوی خودشان زدهاند و در ازای تولید نان سبوسدار از مشتری پول بیشتری میگیرند!
برخی رؤسای اتحادیههای نانوایان هم از تیره بودن رنگ آرد گله میکنند و میگویند مردم نان تیره نمیخرند و متاسفانه با خرید آرد تیره متضرر میشوند.
متاسفانه در این میان، نانوایان حتی حاضر نیستند برای اشاعه فرهنگ نان سبوسدار تلاشی کنند و مطابق میل اشتباه مشتری به نان سفید پیش میروند!
باتوجه به همه آنچه در این یادداشت گفته شد، به نظر میآید در وهله اول این نانوایان هستند که باید نسبت به سبوس و فواید آن و تولید نان سبوسدار آگاه شوند.
دولت و دستگاههای ذیربط باتوجه به اهمیت نان بهخصوص در بحران اقتصادی امروز جامعه که بیش از پیش به خوراک اصلی اقشار مستضعف جامعه تبدیل شده، برای فرهنگسازی در میان جامعه نانوایان دست به کار شوند.
دولت از چه طریق میتواند برای فرهنگسازی در حوزه تولید گام بردارد؟
• برگزاری دورههای آموزشی از جمله سمینارها و همایشهای تخصصی در همین راستا برای نانوایان
• تاکید به کارخانههای آردسازی برای تولید آرد سبوسدار
• مکلف نمودن نانوایان به تولید نان سبوسدار (به صورت یک قانون اجباری)
• نظارت جدی بر واحدهای نانوایی در سطح کشور به جهت اطمینان از تولید نان سبوسدار
گاهی اوقات اشاعه یک فرهنگ باید به صورت تحکمی باشد. حال اگر این فرهنگ در راستای افزایش سطح سلامتی جامعه باشد، تحکم و اصرار بر اجرای آن بیشتر اهمیت پیدا میکند.
تاریخ: چهارشنبه ١٠ مرداد ١٣٩٧ ساعت: ١٠:٠٦
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|