صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان این روزها پرمصرف‌تر از همیشه است/ چه تدابیری برای بهبود سلامت و کیفیت پرمصرف‌ترین غذای جامعه اندیشیده و عملیاتی شده است؟!

  اختصاصی/ همزمان با رشد صعودی تورم در کشور، تقاضا برای مصرف نان از سوی جامعه بیشتر شده لذا افزایش مصرف نان، اهمیت کیفیت و سلامت نان تولیدی را بیش از پیش حساس و مهم کرده است.

            

به گزارش غلات نیوز، نان سالم ۶۰ درصد از مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند و بر این اساس باتوجه به نقش و جایگاه نان در تامین و حفظ سلامتی بدن، لازم است در راستای اصلاح سلامت و بهبود کیفیت نان به‌خصوص در شرایط حساس کنونی که نان مهم‌ترین و بیشترین غذای مصرفی قشری از جامعه است، گام‌های اساسی و عملیاتی برداشته شود.
یک کارشناس دانشگاه علوم پزشکی تهران در این خصوص به غلات نیوز گفت: متاسفانه در شرایط حاضر، درصد سبوس‌گیری آردها در واحدهای آسیابانی رعایت نمی‌شود و ما به دنبال آن هستیم که درصد سبوس‌گیری را به حد استاندارد برسانیم.
وی با تاکید بر ضرورت گام‌های عملیاتی در راستای اصلاح الگوی تولید و مصرف نان در جامعه افزود: متاسفانه در حال حاضر غالب آردهای مصرفی در واحدهای خبازی، ۱۵ و۱۸درصد سبوس‌گیری شده است در حالی که استاندارد برای درصد سبوس آردهای انواع نان سنتی، تعریف مشخصی ارائه کرده اما به آن توجهی نمی‌شود.
این کارشناس ادامه داد: از قدیم الایام از نان سنگک به عنوان نان سبوس‌دار و نانی که جنبه درمانی دارد، یاد شده اما متاسفانه امروز نان سنگک با آرد ۱۵ و ۱۸ درصد سبوس‌گیری شده و بعضا در برخی واحدهای نانوایی با آردهای سفیدتر که فاقد ارزش غذایی هستند، تولید و به مشتری عرضه می‌شود.
کارشناس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه بیان کرد: موضوع کاهش سبوس‌گیری آرد و اهمیت تولید نان سبوس‌دار در کارگروه امنیت و سلامت غذایی استان، به عنوان یک مسأله جدی مطرح شده اما متاسفانه هنوز به جایی نرسیده است.
این کارشناس بر ضرورت سالم‌سازی نان در کشور تاکید کرد و گفت: متاسفانه در طول سالیان اخیر به دلیل به فراموشی سپردن دو مسأله مهم و حساس سلامت و کیفیت نان و مدیریت‌های غیرتخصصی، رفته رفته شاهد رواج تولید آردهای سفید و به تبع آن تولید نان‌های فاقد ارزش غذایی در کشور بوده‌ایم و فرهنگ غلط مصرف نان سفید در میان مردم کشور جا افتاده است همچنین مشکلات و چالش‌هایی که صنف نانوایان با آن مواجه شده، متاسفانه کیفیت و سلامت نان را نشانه رفته است لذا باتوجه به وضعیت کنونی  در راستای اصلاح وضعیت نان، متولیان باید هرچه سریع‌تر وارد عمل شده و با تصمیمات اصولی و مدیریت صحیح و کارآمد، اوضاع متشنج را سامان بخشند.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به تاثیر مصرف نان سالم در مقابله با ویروس کرونا اظهار کرد: در حال حاضر با ویروسی در کشور مواجه هستیم که سیستم ایمنی بدن را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، مصرف نان سبوس‌دار به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک خواهد کرد و باید در راستای ترویج تولید و مصرف نان سبوس‌دار اقدام شود.
حال سوال از وزارت بهداشت به عنوان متولی بهداشتی نان در کشور این است که در شرایط فعلی، با توجه به افزایش تقاضا برای مصرف نان از سوی جامعه و نیز شیوع ویروس کرونا در کشور، چه تدابیری برای ارتقای سلامت و کیفیت نان و اصلاح الگوی تولید و مصرف و نیز ترویج تولید نان سبوس‌دار اندیشیده و اجرایی کرده است؟!

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ١٨ اسفند ١٣٩٩        ساعت:     ١٠:٢١

 


خروج




قیمت سبوس آزاد شد

بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار، قیمت سبوس به عنوان یکی از مواد اولیه خوراک دام آزاد شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۰/۰۴/۰۲
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۸,۴۷۲ up
chf فرانک سويس ۴۵,۶۵۴ up
sek کرون سوئد ۴,۹۳۹ up
nok کرون نروژ ۴,۹۰۰ up
dkk کرون دانمارک ۶,۷۲۷ up
inr روپيه هند ۵۶۵ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۹,۳۹۶ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۶۵۷ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۹۲۴ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۸ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ up
cad دلار کانادا ۳۳,۹۶۸ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۹,۴۰۹ up
zar راند ۲,۹۲۹ down
try لير ترکيه ۴,۸۴۹ up
rub روبل روسيه ۵۷۵ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۲,۸۷۹ up
syp لير سوريه ۳۴ eq
aud دلار استراليا ۳۱,۶۱۷ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ up
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۰۵ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۵۵ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۱۱۴ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۶ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۱۳۱ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۲۰۶ up
lyd دينار ليبی ۹,۳۸۰ down
cny یوان چين ۶,۴۸۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۲,۳۵۲ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۹۸ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۹۲۵ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۸ eq
eur یورو ۵۰,۰۲۲ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۸۲۲ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۳۱۳ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۱۱ down
afn افغانی افغانستان ۵۳۶ down
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۵۵۴ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۶,۱۸۳ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۶۸۱ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۷ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

مدیریت چندگانه، مشکلات این‌چنینی به وجود می‌آورد/ وزن چانه از حد استاندارد خارج شده! مدیرعامل شرکت تعاونی نانوایان تهران در انتقاد به عدم اصلاح نرخ نان:
کیفیت در حوزه آرد و نان استان رقم خورده است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم مطرح کرد:
استاندارد دستگاه‌های پخت نان رها شده است در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
جهش تولید فقط با حمایت میسر می‌شود در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

سورک
اینستا
پیشرفت پخت سحر
سینا
آذر غله
اتحادیه نانهای صنعتی
اتحادیه نانهای حجیم
زرین خوشه
گل آرد زاگرس
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
پارس ترک سیلو
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...