صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان سبوس دار در سفره خانوار چقدر اهمیت دارد؟

  معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: نان قوت اصلی اکثر مردم جامعه است، بسیاری از ما هر روز یا دست کم چند روز در هفته از نان استفاده می‌کنیم.

            

به گزارش بهداشت نیوز عبدالرسول همتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه نان بیش از ۵۰ درصد پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند، اظهار کرد: در صورت تولید نان مطلوب، بخش مهمی از عناصر معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز روزانه مانند کلسیم، آهن، ویتامین‌های گروه B و بخشی از ویتامین E، منیزیم، آهن، روی، سلنیوم، مس و منگنز تامین می‌شود، از این رو اثر آن بر ارتقا و یا کاهش سلامت جامعه بسیار گسترده است.

او افزود: نان تهیه شده از آرد سفید به دلیل درصد سبوس گیری بالای آن و حذف سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی گندم مانند آهن، کلسیم، روی، منیزیم و فسفر در جریان آسیاب کردن ارزش چندانی ندارد، نان‌هایی که از آرد کامل تهیه می‌شوند مانند نان سنگک و نان جو از کامل‌ترین نان‌ها هستند، اما مردم، غلات کامل را کمتر و غلات سفید و تصفیه شده را بیشتر مصرف می‌کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از دیگر فواید مصرف نان‌های سبوس دار به کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از افزایش وزن و چاقی، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ به علت فیبر بالا، جلوگیری از جذب اسید‌های صفراوی و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ اشاره کرد.

او ادامه داد: فردی که نان‌های سبوس دار مصرف می‌کند، به دلیل اینکه این نوع نان قندخون را آهسته‌تر از نان‌های سفید بالا می‌برد، دیرتر احساس گرسنگی می‌کند و این عامل می‌تواند در پیشگیری از بروز چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی مؤثر باشد.

همتی با بیان اینکه فرایند تخمیر در نان سبوس دار به دلیل وجود ماده‌ای به نام «فیتات» در سبوس بسیار مهم است، تصریح کرد: توجه داشته باشیم که از نان‌های سبوس دار که با استفاده از خمیرمایه تخمیر شده اند، استفاده کنیم، خمیر مایه باعث می‌شود فیتات در اثر آنزیم‌های موجود در آن تجزیه شده و جذب املاح افزایش یابد.

او، ارزش تغذیه‌ای نان‌های تهیه شده با استفاده از خمیر مایه که به صورت طبیعی تخمیر می‌شوند را بالاتر دانست و قابلیت هضم خوب، ضایعات و دورریزی کمتر از نان‌های تهیه شده با جوش شیرین، عطر و بوی مطبوع‌تر و ماندگاری بهتر را از دیگر مزایای این نوع نان برشمرد.

این مقام مسئول ادامه داد: در مقابل نان حاصل از خمیر‌هایی که تخمیر نمی‌شوند و یا با جوش شیرین تخمیر می‌شوند، به صورت فطیر و خمیر به دست مصرف کننده می‌رسد، هضم دشوارتری دارند و به دلیل سبوسی که تخمیر نشده جذب املاح معدنی مانند آهن، کلسیم و منیزیم را کاهش می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مردم خواست برای کمک به سلامتی، نان سبوس دار که نان سلامت بخش است را وارد سفره‌های غذایی خود کنیم.

 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ٢٥ تير ١٣٩٩        ساعت:     ١١:٠٠

 


خروج




برنامه جهانی غذای سازمان ملل به لبنان کمک‌رسانی می‌کند

(WFP) در روز 7 آگوست اعلام کرد که قصد دارد بعد از انفجار مهیب در بیروت که خسارات زیادی از جمله به سیلوهای غلات این کشور وارد کرد، به ارسال گندم و آرد گندم به لبنان بپردازد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۵/۲۲
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۷۱۱ down
chf فرانک سويس ۴۵,۶۸۹ down
sek کرون سوئد ۴,۷۸۱ down
nok کرون نروژ ۴,۶۴۶ down
dkk کرون دانمارک ۶,۶۰۸ down
inr روپيه هند ۵۶۳ up
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۳۰۳ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۴,۹۴۵ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۳۴۸ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ up
cad دلار کانادا ۳۱,۴۷۹ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۵۱۳ down
zar راند ۲,۳۹۲ up
try لير ترکيه ۵,۸۰۰ up
rub روبل روسيه ۵۷۲ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۱۸ up
syp لير سوريه ۸۳ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۸۸۸ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۵۴۷ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۹۶ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۷۱ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۹۸۶ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۱ eq
lyd دينار ليبی ۳۰,۶۶۱ down
cny یوان چين ۶,۰۳۸ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۴,۸۵۰ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۰۲ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۴۰۲ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ up
eur یورو ۴۹,۲۱۲ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۰۳۴ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۶۶۸ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۴۵ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۰۰۸ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۱۸ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۵,۷۶۳ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۶۶ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۷ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت