صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  گفت‌وگو با نانوای سبز، دوستدار سلامت و محیط زیست

  اختصاصی/ در سرزمین ایران، هستند نانوایانی که با خلاقیت‌بخشی به حرفه‌شان،رنگ و بوی دیگری به این شغل سخت و طاقت‌فرسا داده‌اند و گرمای سوزان تنور را تبدیل به گرمایی شیرین و دلنشین کرده‌اند.

            

به گزارش غلات نیوز، علی بهرامی، مدیر واحد نان سنتی ایران زمین در شهرستان خرمدره معروف به نانوای سبز کشور است.این نانوای کارآفرین و خلاق کارش را با حفظ سلامت محیط زیست گره زده و سال‌هاست که حامی محیط زیست است. با وی به گپ‌وگفتی پرداختیم که در ادامه خواهید خواند؛
بهرامی با بیان اینکه 20 طرح خلاقانه کشوری داریم که از میان آن‌ها 3 طرح به عنوان طرح ملی در سراسر کشور اجرایی شده است، اظهار کرد: هدف ما همواره حفظ سلامت جامعه و محیط زیست است. مشتریان ما در قبال استفاده از دستگاه کارتخوان و حمل نان با سفره پارچه‌ای، دو عدد نان رایگان از ما هدیه خواهند گرفت. ما همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور سختگیری‌های بیشتریدر نانوایی‌مان اعمال کردیم.
وی ادامه داد: مشتریان ما الزاماً باید قبل از تحویل گرفتن نان،دست‌هایشان را در روشویی که ما در خارج نانوایی نصب کرده‌ایم، شست‌وشو دهند و دستکش‌های یک بار مصرفشان را در سطل محیط زیستی کنار نانوایی بیندازند. همچنین استفاده از دستگاه کارتخوان این روزها در نانوایی ما اجباری است.
بهرامی افزود: به دلیل ازدحام مشتریان در بعد از ظهرها، ما صف‌ها را به صورت شماره‌گذاری روی زمین مشخص کرده‌ایم و تا زمانی که مشتریان روی شماره‌های مشخص شده نایستند، عرضه نان را انجام نخواهیم داد.مسلماً این اقدام به منظور رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و حفظ سلامت مشتریان است و انتظار داریم مردم نیز در رعایت این مسأله با ما همکاری‌های لازم را داشته باشند.
این نانوای کارآفرین خاطرنشان کرد: به منظور جلوگیری از حضور مردم در نانوایی‌ها و کاهش خطر ابتلا به ویروس کرونا، در نظر داریم فعالیتمان را در آینده نزدیک به حالت غیرحضوری تغییر دهیم، این‌گونه که مراجعه حضوری مشتری به محل نانوایی دیگر لازم نیست و ما از طریق سرویس پیک، نان مورد نیاز مشتریان را در اختیارشان قرار می‌دهیم.
بهرامی در ادامه خاطرنشان کرد: کنار نانوایی تابلوهایی داریم که نقاشی کودکان را روی آن نصب می‌کنیم. کودکانی که به همراه پدر و مادرشان با سفره پارچه‌ای برای خرید نان به نانوایی ایران زمین مراجعه می‌کنند، از ما جوایزی دریافت خواهند کرد و نقاشی‌شان روی تابلوی ما به یادگار ثبت می‌شود تا سال‌ها خاطراتی را از نانوای سبز کشور به یاد داشته و دوستدار محیط زیست شوند.
وی افزود: نانوایی ایران زمین دارای یک ایستگاه مطالعه است که این روزها به دلیل خطر ابتلا به ویروس کرونا و رعایت موارد بهداشتی، آن را جمع‌ کرده‌ایم و به جای آن یک تابلو اعلانات قرار گرفته وجهت ارتقای آگاهی مردم، روزانه مطالب علمی و پزشکی مرتبط با ویروس کرونا روی آن قرار می‌گیرد.
این نانوای خلاق در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: نانوایی ایران زمین دارای چندین شعبه در شهرستان خرمدره بود که به دلیل مشکلات متعدد مجبور به تعطیلی شدیم. امیدواریم بتوانیم اولین مجتمع سبز ایران را به زودی راه‌اندازی کنیم و روزی برسد که نانوایی سبز خرمدره در سراسر کشور شعبه داشته باشد.
بهرامی با بیان اینکه هدف ما ارائه نان سالم است، گفت: ما جزو اولین کسانی هستیم که جوش شیرین و نمک را از نانمان حذف کردیم تا محصول سالم‌تری به سفره‌های مردم راه یابد. نان ما به واسطه استفاده از 7 نوع ترکیبات گیاهی جایگزین نمک و جوش شیرین، درمانگر بسیاری از مشکلات گوارشی بوده و ماندگاری بالایی دارد.
وی ادامه داد: در این سال‌ها اگرچه تقدیرنامه‌ها و تندیس‌های فراوانی دریافت کردیم اما نه جوایز مالی به ما تعلق گرفته و نه به سهمیه آرد دریافتی‌مان اضافه شده است اما با این حال از همه مسئولین شهرستان خرمدره که در مسیر فعالیتمان با ما همراه شدند، تشکر می‌کنیم.
در ادامه این گفت‌وگو، نانوای سبز به دغدغه‌ها و چالش‌های پیش روی نانوایان اشاره کرد و خطاب به متولیان نان گفت: یک نانوا قبل از شما از خواب بیدار می‌شود و تنورش را داغ می‌کند تا نان سفره‌ها را به سلامتی تأمین نماید. در طول این سال‌ها به قیمت همه کالاها در کشور چند برابر اضافه شده اما نرخ نان کماکان ثابت مانده و افزایش نرخ ناچیز بوده است. نانوایان در مقابل گرمای تنور سوختند و عمر و سلامتی‌شان را پای تنور سوزان گذاشتند اما دریغ از توجه!
وی افزود: نانوایی از شغل‌های تخصصی و حرفه‌ای است اما هیچ توجهی به این صنف نمی‌شود و نانوایان از نگاه و عنایت مسئولین به دورند!
به گفته بهرامی،یکسان‌سازی نرخ نان باید در کشور اتفاق بیفتد و مسئولین عدالت را در صنف نانوایی اجرایی کنند و به درد دل نانوایان گوش دهند. نانوایان سال‌ها در مقابل تنور می‌ایستند و حتی سلامتی‌شان را از دست می‌دهند و حداقل انتظارشان این است که امتیازی هرچند کوچک به آن‌ها تعلق بگیرد. نانوایان، قشر زحمتکش جامعه،همواره در همه دوران‌ها یار و یاور مردم بوده و می‌مانند.








 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢٨ ارديبهشت ١٣٩٩        ساعت:     ١٠:٤٤

 


خروج




اجرای پروژه سیستم سطح‌سنج در سیلوهای کشور در راستای هوشمندسازی مراکز ذخیره سازی گندم

اختصاصی/ احمدعلی عبدلی از اجرای طرح سیستم سطح‌سنج به صورت پایلوت در سیلوهای کشور خبر داد و گفت: در راستای هوشمندسازی مراکز ذخیره‌سازی گندم این سیستم به زودی در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۴/۱۹
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۹۸۷ up
chf فرانک سويس ۴۴,۸۰۴ up
sek کرون سوئد ۴,۵۸۱ up
nok کرون نروژ ۴,۴۸۳ up
dkk کرون دانمارک ۶,۳۹۸ up
inr روپيه هند ۵۶۱ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۴۵۱ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۱۲۸ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۱۴۹ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ down
cad دلار کانادا ۳۱,۰۸۳ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۶۱۴ up
zar راند ۲,۴۸۰ up
try لير ترکيه ۶,۱۲۲ down
rub روبل روسيه ۵۹۰ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۳ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۳۰۶ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۱۸۳ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۷۶۸ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۶۲ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۸۶۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۰ eq
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۱۰ down
cny یوان چين ۶,۰۰۵ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۴,۶۹۰ up
myr رينگيت مالزی ۹,۸۴۵ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۱۱۵ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۷,۶۵۸ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۲۳۶ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۷۴۷ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۱۴ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۶ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۱۹۷ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۴,۹۰۹ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۷۶ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۷۱ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت