صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:

  دلایل عدم استقبال نانوایان از تولید نان سبوس‌دار/ آسیابان تابع مشتری، نانوا هم تابع مشتری خود!

  اختصاصی/ متأسفانه عدم نظارت بر اجرای استاندارد و کوتاهی دستگاه‌های متولی در سال‌های اخیر، رفته رفته نان سفید را در سفره جامعه جایگزین نان‌های سبوس‌دار کرده است،تا جایی که امروزه تولید نان با آرد کامل یا آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده، تقریباً متوقف گردیده و به صورت اندک در برخی از نقاط کشور نانوایان داوطلبانه به تولید نان با آرد کامل یا 7 تا 12 درصد می‌پردازند.

            

 اما سال‌هاست که فرهنگ مصرف نان در کشورمان مسیر غلطی را پیش گرفته و مسئولیت تغییر گرایش ذائقه جامعه به مصرف نان‌های مضر سفید را متاسفانه هیچ‌کس بر عهده نمی‌گیرد و کماکان بسیاری از نانوایان کشور با بهانه عدم استقبال مردم و کیفیت پایین آردهای سبوس‌دار،در برابر تولید نان کامل مقاومت می‌کنند.
در این گزارش به سراغ محمدرضا خواجه، متخصص نان‌های سنتی کشور رفتیم تا دلیل عدم استقبال نانوایان از تولید نان‌های سبوس‌دار را جویا شویم که وی در گفت‌وگو با غلات نیوز بیان کرد:درواقع دلیل اصلی فرار نانوایان کشور به ویژه نانوایان سنگک‌پز از آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده،ترس از فرار مشتری است!پس از آزادسازی 20 درصدی نان در سال 92 و حذففاصله صنفی در کشور،نانوایی‌ها به صورت قارچ‌گونه در کشور رشد کردند و این رشد مازاد بر نیاز بدون رعایت حریم صنفی در کشور، سبب شد نانوایان برای جلب و جذب مشتری همسایه، شروع به رقابت ناسالم برای پخت نان سفید کنند که متأسفانه این رقابت ناسالم به تدریج در میان نانوایان تبدیل به یک فرهنگ شد. به مرور مردم به مصرف نان سفید گرایش یافتند و نانوایان هم برای جلوگیری از فرار مشتریانشان به تولید نان سفید روی آوردند.
خواجه ادامه داد: اینکه نانوایان در مقابل تولید نان‌های سبوس‌دار مقاومت کرده و کیفیت پایین آرد را بهانه می‌کنند،مورد تأیید نیست. البته درست است که در مواقعی گندم‌ها نوسان کیفی دارند اما نمی‌توان گفت کیفیت پایین آرد، مانع تولید نان سبوس‌دار است. اگر نانوایان اصفهان ثابت کردند در شرایط قوی و ضعیف بودن آردها، می‌توانند نان کامل تولید و عرضه ‌کنند پس در این صورت سایر نانوایان کشور هم خواهند توانست.

نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات استان اصفهان افزود: به عقیده من بهترین راه برای احیای آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده در کشور، جایگزینی تافتون سبوس‌دار به جای سنگک سبوس‌دار است،همان‌طور که ما این روش را در اصفهان پیش گرفته‌ایم. چرا که با توجه به اندازه نان تافتون نسبت به نان سنگک، نانوایان در پهن کردن نان دیگر بهانه‌ای بابت سستی آرد نخواهند داشت.
خواجه در ادامه با بیان اینکه استاندارد آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده در میان نانوایان سنگک رعایت نشده و سنگک‌های امروزی با آرد نول و بربری پخته می‌شوند، خاطرنشان کرد: آسیابان تابع مشتری خود است،همان‌طور که نانوایان تابع مشتریان خود هستند و برای جلب رضایتشان نان سفید تولید می‌کنند! در حالی که تولید آرد سبوس‌دار در هر استان باید به شکل یک قانون درآید و در هر استان یک آسیابان فقط آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده تولید کند.
متخصص نان‌های سنتی تصریح کرد: اگر کارخانه‌ها از آرد، نول‌کشی نکنند، مشکل ضعف آرد برطرف خواهد شد. نول‌کشی از آرد، تضعیف شبکه گلوتنی خمیر را به دنبال دارد و آرد کامل واقعی، هیچ وقت ضعیف نیست!


 

                                     تاریخ:      سه شنبه ٢٩ بهمن ١٣٩٨        ساعت:     ١٣:٤٣

 


خروج




پربازدیدترین

کاظم خاوازی با موافقت مجلس وزیر جهاد کشاورزی شد

کاظم خاوازی با رأی اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی به‌عنوان وزیر جهاد کشاورزی انتخاب شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۰۰۸ up
chf فرانک سويس ۴۳,۳۸۸ down
sek کرون سوئد ۴,۱۸۴ down
nok کرون نروژ ۴,۰۲۶ up
dkk کرون دانمارک ۶,۱۵۴ down
inr روپيه هند ۵۵۱ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۴,۱۹۳ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۲۸۸ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۰۸۳ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۱۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ up
cad دلار کانادا ۲۹,۶۲۰ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۴,۸۶۷ down
zar راند ۲,۳۰۲ down
try لير ترکيه ۶,۲۶۱ down
rub روبل روسيه ۵۳۳ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۴۰ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۵,۵۰۹ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ up
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۵ up
sgd دلار سنگاپور ۲۹,۲۴۹ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۳۷۲ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۱۷ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۲۵۷ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۴۲۵ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۶۵۱ up
cny یوان چين ۵,۹۱۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۶,۹۰۷ down
myr رينگيت مالزی ۹,۵۸۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۳,۹۴۰ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ up
eur یورو ۴۵,۹۳۴ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۳۴۸ down
gel لاری گرجستان ۱۲,۹۴۹ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۵۳۳ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۹ down
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۱۶۹ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۵۴۰ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۰ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:
ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

توان الکتریک
پارس ترک
سیلو داران تهران
.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت