صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 غلات نیوز گزارش می‌دهد؛

  از گرانی تا تقلب در بازار خمیرمایه/ نانوایی که برای خرید خمیرمایه فاسد چند صدهزار تومان هزینه کرد!

  اختصاصی/ از اسفندماه سال گذشته بود که به یک‌باره معضل کمبود خمیرمایه در بازار نان آغاز شد. به دلیل تأخیر در برداشت چغندر و نیشکر و به دنبال آن کمبود ملاس، تولید خمیرمایه ابتدا در کشور محدود و سپس در بازار کمیاب گردید و در نهایت پس از مدتی آشفتگی با یک افزایش قیمت چند برابری و ناگهانی روانه بازار گشت. در این میان پای دلالان هم به این بازار باز شد و بازار سیاه خمیرمایه در کشور رونق گرفت!

            

در شرایطی که ثبات چندین ساله نرخ نان و تورم روزافزون هزینه‌های تولید، نانوایان را از پا درآورده بود، حالا باید خود را برای شوک ناگهانی بازار خمیرمایه آماده می‌کردند! ماده اولیه‌ای که جزئی جدانشدنی از تولید نان سنتی است!
بازار ملتهب خمیرمایه نتیجه‌ای نداشت جز اینکه برخی از نانوایان کشور مجدداً جوش شیرین ارزان را جایگزین خمیرمایه گران کردند!
در ادامه با تعدادی از نانوایان سنتی استان تهران به گفت‌وگو پرداختیم تا از وضعیت فعلی بازار خمیرمایه جویا شویم.
علی مجیدی، یکی از نانوایان لواش استان تهران در گفت‌وگو با غلات نیوز تصریح کرد: در حال حاضر یک کیسه 10 کیلویی خمیرمایه را به نرخ 200 هزار تومان از شرکت تعاونی نانوایان خریداری می‌کنیم اما با توجه به اینکه شرکت تعاونی ماهیانه فقط یک کیسه تحویلمان می‌دهد و ما به طور ماهیانه سه کیسه خمیرمایه مصرف داریم، مجبوریم مابقی نیازمان را از بازار آزاد تهیه کنیم.
مجیدی در ادامه با اشاره به اینکه نرخ یک کیسه 10 کیلویی خمیرمایه در بازار آزاد، هم‌اکنون 300 هزار تومان است، افزود: ابتدای دهه 90 نرخ خرید همین مقدار خمیرمایه 30 هزار تومان بود و از سال 96 روند افزایشی قیمت آن آغاز شد تا جایی که ما اواخر اسفندماه سال گذشته کیسه 20 کیلویی آن را به قیمت 500 هزار تومان خریداری کردیم!
به گفته این نانوا کیفیت آردها مرغوب نیست و خمیرمایه این مشکل را تا حدودی جبران می‌کند به طوری که به عمل‌آوری خمیر کمک کرده و در نهایت نان تولیدی را نرم و باکیفیت می‌کند.
مجیدی در خصوص اینکه چرا مانند نانوایان قدیم خمیرترش سنتی را جایگزین خمیرمایه نمی‌کند، گفت: این امر، امکان‌پذیر بوده و حتی به لحاظ اقتصادی استفاده از خمیرترش سنتی برای نانوایان به‌صرفه‌تر است اما مردم از این نان‌ها استقبال نمی‌کنند؛ به این دلیل که خمیرترش سنتی طعم و بوی ترش مانندی به نان می‌دهد که مورد پسند مشتری نیست، ما ناچاریم از خمیرمایه‌های صنعتی استفاده کنیم.
رحمت‌ا... شریفی، نانوای دیگری است که نان بربری می‌پزد. وی با بیان اینکه به دلیل افت کیفیت آردها مصرف خمیرمایه در تولید نان بسیار بیشتر شده، گفت: اواخر سال گذشته خمیرمایه در بازار نایاب شد و در بازار سیاه به سختی و با نرخ‌های نجومی عرضه می‌گردید اما متأسفانه کیفیت آردها به قدری پایین است که مجبوریم با استفاده از مقدار زیاد خمیرمایه، آن را جبران کنیم در غیر اینصورت مردم نان را از ما نمی‌خرند.
وی افزود: در دو سال گذشته کیسه 10 کیلویی خمیرمایه را 35 هزار تومان خریداری می‌کردیم اما حالا باید برای آن مبلغ 300 هزار تومان بپردازیم!
این نانوا با اشاره به ضرورت وجود خمیرمایه در نان بیان کرد: خمیرمایه کیفیت نان را بالا می‌برد، ایام قدیم خمیرترش سنتی در واحدهای نانوایی به جای خمیرمایه مصرف می‌شد اما به دلیل طعم و بوی ترشی که به نان می‌داد، نانوایان مجبور بودند جوش شیرین هم به نان بزنند تا بوی ترشی را بگیرد!
در ادامه ابراهیم معمارزاده، نانوای تافتون‌پز سنتی خاطرنشان کرد: تا پایان سال گذشته از جوش شیرین بسیار استفاده می‌کردیم و در حال حاضر خمیرمایه جایگزین آن شده و اگر نباشد نان اصلاً باکیفیت نمی‌شود.
معمارزاده ادامه داد: پیش از این کیسه 10 کیلویی خمیرمایه به قیمت 70 هزار تومان در بازار عرضه می‌شد اما متأسفانه حالا علاوه بر اینکه برندهای معتبر نایاب شده و عرضه‌اش به صورت سهمیه‌بندی و بسیار محدود صورت می‌گیرد، برندهایی هم که در بازار به وفور یافت می‌شود، قیمت‌هایش سه برابر شده است!
این نانوا در ادامه با بیان اینکه استفاده از خمیرترش سنتی در تولید نان به طور ناخودآگاه جوش شیرین را هم به نان اضافه می‌کند، اظهار کرد: در صورتی که خمیرترش سنتی استفاده کنیم و جوش شیرین به خمیر اضافه نکنیم، نان به قدری بو می‌گیرد که اصلاً قابل خوردن نخواهد بود.
معمارزاده ادامه داد: حتی به دلیل استفاده از جوش شیرین، از سوی اداره بهداشت جریمه هم شدیم اما وقتی بازرسان این اداره نان ما را که از خمیرترش سنتی در تولیدش استفاده شده و فاقد جوش شیرین بود، مورد آزمایش قرار دادند، گفتند این نان به هیچ عنوان قابل استفاده نیست!
ابراهیم افتاده، نانوای سنگک‌پز تهرانی نیز در این‌باره به خبرنگار ما گفت: در حال حاضر برندهای مرغوب خمیرمایه فقط از بازار سیاه آن هم با یک قیمت سرسام‌آور قابل دسترسی است.
این نانوا با اشاره به عرضه خمیرمایه به صورت سهمیه‌بندی از سوی شرکت تعاونی نانوایان تصریح کرد: سال گذشته برای خرید یک کیسه 10 کیلویی خمیرمایه باید 100 هزار تومان می‌پرداختیم اما حالا این نرخ چهار برابر شده و به 400 هزار تومان رسیده است!
افتاده بیان کرد: روزانه 4 کیلو خمیرمایه برای 10 کیسه 40 کیلویی آرد در یک واحد نانوایی مصرف می‌شود و با توجه به اینکه آردها کیفیت مطلوبی ندارند، نانوایان به کمک خمیرمایه می‌توانند از آرد بی‌کیفیت نان باکیفیت تولید کنند!
در بخش دیگری از این گزارش، احمد محمدی، نانوای بربری‌پز گفت:برای رومال نان بربری استفاده سه درصدی جوش شیرین در نانوایی‌ها آزاد است و آردها آنقدر سست هستند که اصلاً اگر برای خمیر نان استفاده کنیم، نانی به عمل نمی‌آید!
محمدی ادامه داد: برخی مواقع حتی خمیرمایه‌ها هم دچار افت کیفی می‌شوند. با اینکه از نمایندگی‌ها خرید می‌کنیم و تاریخ تولید و انقضای محصول روی جعبه درج شده اما رنگ آن نشان‌دهنده یک خمیرمایه سالم نیست و گویا فاسد شده است!
وی افزود: متأسفانه تقلب در تولید خمیرمایه هم ایجاد شده و یک بار که یکی از  برندهای معروف خمیرمایه را خریداری کردیم، تقلبی بود و خمیرمان را خراب کرد که بسیار متضرر شدیم! حال آنکه شخصی که خمیرمایه را برایمان آورده بود، ادعا می‌کرد از نمایندگی آمده است!
این نانوا خاطرنشان کرد: در حال حاضر از خمیرمایه تر استفاده می‌کنیم که کیفیت بالاتری نسبت به خمیرمایه خشک دارد. متأسفانه از 7 ماه گذشته بازار خمیرمایه دچار آشفتگی شده و برندهایی هم که شرکت تعاونی نانوایان عرضه می‌کند، کیفیت چندانی ندارد و ترجیح می‌دهیم از بازار آزاد تأمین کنیم.

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٢٩ مهر ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٠٠

 


خروج




افتتاح آکادمی ملی نان ایران نزدیک است/ با افتتاح آکادمی کیفیت در صنعت نان تحقق می یابد

اختصاصی/ نیروی انسانی آموزش دیده و ماهر جزو سرمایه های اصلی یک صنعت به شمار می آیند چه بسا اینکه باتوجه به اهمیت این مقوله برای پرورش نیروی انسانی متخصص در برخی صنایع تولیدی هزینه های بسیاری نیز صرف می گردد چرا که قطعا برخورداری از نیروی انسانی ماهر می تواند منجر به رشد و توسعه و ارتقا آن صنعت شود. متاسفانه در چند سال اخیر صنعت نان از مقوله آموزش جامانده و کم و بیش در کشور به این امر مهم پرداخته شده است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۷۲۸ up
chf فرانک سويس ۴۲,۱۳۷ up
sek کرون سوئد ۴,۳۲۶ down
nok کرون نروژ ۴,۵۹۳ down
dkk کرون دانمارک ۶,۱۹۶ up
inr روپيه هند ۵۸۹ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۲۱۴ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۹۲۴ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۵۲۵ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۶۵ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ up
cad دلار کانادا ۳۱,۷۴۳ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۶۵۰ up
zar راند ۲,۸۲۱ down
try لير ترکيه ۷,۲۸۳ down
rub روبل روسيه ۶۵۸ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۱۷ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۷۸۳ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۸۵۹ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۰۵ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۲۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۱۳ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۸۴ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۸۶۸ down
cny یوان چين ۶,۰۰۰ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۸,۴۲۲ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۱۴۳ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۱۵۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۶,۳۰۰ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۷۹۸ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۱۹۰ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۹۱ down
afn افغانی افغانستان ۵۳۷ down
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۵۷۴ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۸۷۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
95 درصد از نان تولیدی کشور سفید است/ سیاست انستیتو، حرکت به سوی اصلاح وضعیت نان کشور رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در گفت‌وگو با غلات نیوز:
صنعت ماکارونی کشور نیاز به گندم دوروم دارد در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
افزایش قیمت نان در زنجان در دست بررسی است مدیرکل شرکت غله استان زنجان:
دولت هزینه تولید آسیابانی را مدیریت کند مدیرعامل کارخانه آرد بارانا:
شرکت برای حمل آرد ضررهای میلیاردی می دهد مدیرعامل شرکت حمل و نقل خلیج فارس در گفت وگو با غلات نیوز:
اصلاح الگوی تولید و مصرف نان کامل با حضور باشگاه هواداران نان کامل در نمایشگاه ایبکس محقق شد:
آسیابانان نیاز به نگاه ویژه دولت دارند مدیرعامل کارخانه وحدت سراوان:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.