ملاک سنجش اتحادیهها برای تامین سهمیه واقعی نانوایان آزادپز چیست؟
اختصاصی/ در سامانه فروش آرد سایر مصارف، وظیفه تعیین سهمیه واحدهای صنفی آزادپز بر عهده اتحادیههای نانوایان هر استان گذاشته شده که بر مبنای آن، اتحادیهها باید لیستی متشکل از سهمیههای واقعی مورد نیاز هر واحد صنفی را به شرکتهای غله ارائه کنند تا بر اساس آن، سهمیه هر واحد در سامانه ثبت و ضبط گردد.
ملاک سنجش سهمیه واقعی واحدهای صنفی آزادپز در استانها متفاوت است. برخی استانها صرفا فاکتور خروجی حمل آرد از کارخانه آرد به محل نانوایی را برای تعیین سهمیه در نظر میگیرند. برخی رؤسای اتحادیههای استانها هم میگویند ما سهمیه مصرفی چهار ماه گذشته نانواییها را در نظر میگیریم و بر اساس شناختی که از نانوا داریم، سهمیه را برایش تعریف میکنیم (البته شایان ذکر است که اینها نمیتواند به عنوان یک معیار منطقی برای تعیین میزان سهمیه واقعی به شمار آید)!
برخی دیگر میگویند سهمیهها برحسب مناطق جغرافیایی، میزان و نوع پخت و ساعت کار واحد نانوایی تعیین میشود.
به گفته عدهای دیگر هم میزان مصرف نانوا، صرفا بر حسب مبنای خرید و مصرف در سنوات گذشته است!
اما در برخی از استانهای کشور از جمله استانهایی که با روی کار آمدن قانون صدور بیرویه مجوز نانوایی، واحدهای صنفیشان چندین برابر حد مجاز شده، تعیین سهمیه نانوایان با جدیت بیشتری مورد بررسی قرار گرفته است.
در این استانها، بازرسان و کارشناسان اتحادیه، واحدهای نانوایی را مورد بازدید قرار داده، معیارهای مد نظر را بررسی کرده و بر حسب آن سهمیه هر واحد صنفی را تعیین میکنند. در این بازرسیها، واحدهایی که میزان سهمیه دریافتیشان تاکنون مازاد بر نیاز بوده، مشخص شده و از سهمیه اضافیشان کسر و میزان نیاز واقعی آنها در سامانه ثبت خواهد شد. اگر هم واحدی نسبت به سهمیه دریافتی خود معترض باشد، میزان مصرف و پختش در طول یک ماه از سوی بازرسان کنترل میشود و در صورتی که کسری سهمیه به تایید کارشناسان برسد، نسبت به افزایش آن تصمیمگیری خواهد شد.
ضمن اینکه پس از تعیین سهمیه به منظور جلوگیری از قاچاق آرد، بازرسان اتحادیه برای بررسی اینکه سهمیه دریافت شده الزاما در همان واحد صنفی مصرف گردیده یا خیر، از واحدهای نانوایی به طور مستمر بازدید خواهند کرد.
البته ملاک اول برای تعیین سهمیه در برخی از استانها نیز سطح کیفیت نان آن واحد صنفی است (این مساله میتواند در ایجاد فضای رقابتی تشویقی میان نانوایان به منظور ارتقای کیفیت نان موثر باشد).
اما با توجه به اینکه ممکن است عدم ثبت سهمیه واقعی یک واحد صنفی منجر به ایجاد تخلف توزیع خارج از شبکه و به اصطلاح قاچاق آرد شود که البته یکی از اهداف اصلی سامانه فروش آرد سایر مصارف هم مبارزه با این معضل است، انتظار میرود اتحادیههای صنف در بررسی سهمیه واقعی هر واحد خبازی اهرم قانون و عدالت را بیش از هر چیز دیگری در اولویت قرار دهند...
تاریخ: چهارشنبه ٢٢ اسفند ١٣٩٧ ساعت: ٠٩:٥٧
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|