دلیل ضایعات بالای نان در مشهد چیست؟
اختصاصی/ طبق اظهارات برخی از منابع خبری، میزان ضایعات نان در شهر مشهد متأسفانه بسیار زیاد است. نانوایان مشهد درباره دلیل این مساله میگویند: متأسفانه آردهای دولتی کیفیت چندانی ندارند ضمن اینکه به تعداد واحدهای نانوایی در مشهد بیحد و مرز اضافه شده و عمده شاطران نانواییها، نیروهای کمتجربه هستند. این مسأله تأثیر مستقیمی بر کیفیت نان مشهد گذاشته و از دلایل رشد ضایعات نان است.
نانوای دیگری از مشهد در اینباره خاطرنشان کرد: 3 هزار واحد نانوایی در شهر مشهد داریم. هرکدام از این واحدها اگر به عنوان مثال روزانه یک عدد نان هم روی دستشان بماند و مشتری خرید نکند، در واقع به طور روزانه سه هزار قرص نان تبدیل به ضایعات و خوراک دام خواهد شد.
این نانوا معتقد است صدور بیحد و حساب مجوز برای احداث واحد نانوایی، دلیل اصلی افزایش ضایعات نان است و در این شرایط، رقابت واقعی و سالم میان نانوایان وجود ندارد و شرایط تولید و عرضه نان برای همه نانوایان یکسان نیست.
علیزاده، یکی از نانوایان شهر مشهد، در این خصوص بیان کرد: 4 سال است که دولت نرخ جدید نان را اعلام نکرده اما در طی این مدت هزینه دستمزد کارگران و هزینههای نانوایان به شدت افزایش پیدا کرده است. کارگران برای تولید نان خوب دل نمیسوزانند و کارفرمایان هم توان بهکارگیری کارگران فنی را ندارند زیرا کارگران فنی دستمزد بالایی را طلب میکنند. وقتی نرخ نان چهار سال است که ثابت مانده و کارفرما درآمد ندارد، چطور میتواند کارگر خوب استخدام کند؟ قطعاً اگر دولت قیمت عادلانه به نانوا بدهد، کیفیت آرد را افزایش داده و نانواییهای مازاد را حذف و ساماندهی کند، ضایعات ایجاد نخواهد شد.
وی گفت: کیسه 40 کیلویی آرد را 50 تا 53 هزار تومان خریداری میکنیم آنوقت نانهایی را که روی دستمان میماند و تبدیل به ضایعات میشود، کیلویی 300 تومان میفروشیم.
نوری افزود: امسال با توجه به افزایش میزان سبوس در آردها طبق اعلام رسمی دستگاههای نظارتی، در حال حاضر یکی از بهترین و باکیفیتترین نانها در استان خراسان رضوی تولید میشود لذا ما از لحاظ کیفیت گندم و آرد در خراسان رضوی مشکلی نداریم.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 5 در خصوص دلایل ایجاد ضایعات نان در مشهد گفت: در گذشته دورههای آموزشی نانوایان در مشهد برگزار میگردید. این دوره باید تحت نظارت و هماهنگی اتحادیههای نانوایان برگزار شود در حالی که از سال 95 تا کنون ما شاهد برگزاری دوره آموزشی برای نانوایان در مشهد نبودهایم.
نوری با بیان اینکه نانوایان باید پاسخگوی ضایعاتشان باشند، تصریح کرد: در حال حاضر متأسفانه میزان ضایعات در واحدهای آزادپز حتی از واحدهای یارانهای بیشتر مشاهده میشود که این مسأله در واقع به میزان مهارت نانوایان برمیگردد.
غفوریمقدم در ادامه خاطرنشان کرد: کیفیت نان برگرفته از عوامل متعددی است؛ کیفیت گندم، کیفیت دستگاههایی که در پخت نان استفاده میشود، مهارت کارگران، رعایت خواب خمیر در زمان پخت نان، فرایند تبدیل گندم به آرد و نحوه نگهداری نان در سفره خانوار. در واقع در آن بخش از عواملی که در اختیار ما بوده، توانستیم روی نواقص کار کنیم.
در مواقعی که کیفیت گندمها ضعیف بوده، تلاش شد تا در قالب اختلاط با گندمهای مرغوب به کمک شرکت غله استان، کیفیت گندم به حداقل استاندارد برسد.
اما یکی از مهمترین اقداماتی که ما انجام دادیم، کاهش سبوسگیری آرد بود که مسلماً منجر به افزایش کیفیت آرد و به تبع آن نان و در نتیجه کاهش ضایعات نان خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه افزایش واحدهای نانوایی دلیل بر کاهش کیفیت نان و ایجاد ضایعات نیست، گفت: فلسفه آزادسازی آرد و ایجاد واحدهای آزادپز این بود که برای ارائه نان باکیفیت میان نانوایان رقابت ایجاد شود. در حال حاضر کیفیت نان آزاد در مشهد بهتر از نانهای دولتی است. ما معتقدیم فعالیت واحدهای آزادپز موجب ارتقاء کیفیت نان و کاهش ضایعات خواهد شد.
تاریخ: دوشنبه ١ مرداد ١٣٩٧ ساعت: ٠٩:٤٩
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|