صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 غلات نیوز بررسی می‌کند؛

  دلایل حذف ارزش‌های غذایی نان سنگک چیست؟!

  طبق تعریف استاندارد، نان سنگک باید با آرد ۷ تا ۱۲ درصد سبوس‌گیری شده تولید شود اما در گذر زمان بر حسب مدیریت‌های ناکارآمد، رفته رفته آرد سفید جایگزین آرد سبوس‌دار در واحدهای سنگک‌پز شده به طوری که امروز نان سنگک به لحاظ ارزش غذایی، عملا فرقی با لواش ‌یا تافتون ندارد!

            

اگرچه در برخی از استان‌ها افرادی به صورت داوطلبانه با هدف احیای نان سنگک واقعی، واحدهایی را به جهت تولید نان سنگک با آرد سبوس‌دار استاندارد یا آرد کامل راه‌اندازی کرده‌اند و ‌البته شاهد بهبود و افزایش آگاهی جامعه در این زمینه نسبت به قبل هستیم اما همچنان خلأ الگوی صحیح مصرف نان در کشور به صورت مشهود احساس می‌شود!

در این گزارش با تعدادی از نانوایان سنگک تهران در خصوص پخت نان با آرد سبوس‌دار یا آرد کامل به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند؛
یکی از نانوایان با بیان اینکه از آرد ۷ یا۱۰ درصد سبوس‌گیری شده استقبال نمی‌کند زیرا آرد سبوس‌دار کیفیت ندارد، گفت: اگر درصد سبوس‌گیری آرد از ۱۸ درصد پایین‌تر باشد، خمیر نان خوب به عمل نمی‌آید، در واقع هرچه آرد سفیدتر باشد، نان بهتر و باکیفیت‌تر می‌شود.
وی افزود: بسیاری از نانوایان سنگک، آرد بربری را با آرد سنگک سبوس‌دار مخلوط می‌کنند تا بتوانند نان تولید کنند! درست است که به لحاظ ارزش غذایی، آرد سبوس‌دار غنی‌تر است اما پخت نان با آرد سفید برای نانوایان راحت‌تر است!
به گفته اکثر نانوایان، نان سفید، مشتری‌پسند‌تر است. در واقع مشتری تقاضای نان سفید می‌کند و اگر رنگ نان تیره باشد، به بهانه اینکه بی‌کیفیت است، اعتراض می‌کند! در این میان برخی نانوایان برای جلب رضایت اندک مشتریان خواهان نان سبوس‌دار، سبوس را به صورت جداگانه به آرد سفید اضافه می‌کنند تا با خمیر به اصلاح ور بیایید و نان سبوس‌دار تحویل مشتری داده شود!
یکی از نانوایان سنگک تهران با بیان اینکه کیفیت آرد سبوس‌دار پایین است، اظهار کرد: آرد سبوس‌داری که کارخانه‌ها تحویل می‌دهند، کیفیت ندارد و اگر قرار است پخت سنگک با آرد سبوس‌دار یا کامل اجباری شود، اول فکری به حال کیفیت آردها کنند تا نانوایان بتوانند نان به عمل آورند!
یکی دیگر از نانوایان سنگک تهران که البته طبق اظهاراتش مدرس نانوایی هم هست، بیان کرد: پخت نان سنگک با آرد ۷ تا ۱۰ درصد سبوس‌گیری شده، اصلا امکان‌پذیر نیست.
این نانوا مدعی شد که اگر ۱۰۰ کیلو آرد را برای پخت نان در نظر بگیریم، نانوا در مقابل ۴۰ کیلو آرد کامل،۶۰ کیلو آرد معمولی باید استفاده کند و پخت نان صرفا با آرد کامل، امکان‌پذیر نیست!
از سوی دیگر متاسفانه در گفت‌وگو با اکثر نانوایان متوجه شدیم که سطح آگاهی نانوایان سنگک در خصوص نان سبوس‌دار استاندارد، پایین است. بسیاری از آنان مطرح کردند که در صورت تقاضای مشتری برای سنگک سبوس‌دار، سبوس را جداگانه روی سطح خمیر اضافه کرده و نان سبوس‌مال تحویل مشتری می‌دهند نه نان سبوس‌دار! البته اینکه وقتی در خصوص مضرات و خطرات این کار هم با آن‌ها صحبت شد، اظهار بی‌اطلاعی کردند!
این اظهارات از سوی تعدادی از نانوایان سنگک تهران در حالی مطرح می‌شود که استان اصفهان سال‌ها است تبدیل به مهد‌ تولید نان کامل در کشور شده و‌ در واقع به نوعی به عنوان الگوی تولید نان کامل در کشور به شمار می‌آید.
آنچه در گفت‌وگو با تعدادی از نانوایان سنگک تهران مشخص گردید، خلأ آموزش و بی‌توجهی دستگاه‌هایی بود که متولی بهداشتی نان هستند (وزارت بهداشت) و متاسفانه به موضوع اصلاح الگوی تولید و مصرف نان بالاخص نان سنگک، هیچ‌گونه توجهی نمی‌شود و این مسأله منجر به حذف ارزش‌های غذایی نان سنگک شده است. اتفاق تلخی که هم‌اکنون برای نان سنگکمان افتاده، ممکن است سال‌ها زمان ببرد تا دوباره جبران شده و سنگک سبوس‌دار احیا شود و الگوی تولید و مصرف نان سنگک در کشور اصلاح گردد.

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٩ خرداد ١٤٠٠        ساعت:     ١٠:٣٠

 


خروج




قیمت فروش گندم دولتی بازنگری می‌شود

کارگروه تنظیم بازار با بازنگری در قیمت فروش گندم دولتی به صنف و صنعت موافقت کرد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۸,۴۰۶ down
chf فرانک سويس ۴۶,۳۸۶ up
sek کرون سوئد ۴,۸۸۲ down
nok کرون نروژ ۴,۷۶۱ up
dkk کرون دانمارک ۶,۷۰۳ up
inr روپيه هند ۵۶۵ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۹,۵۳۸ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۸۵۴ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۲۷۷ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۴ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ up
cad دلار کانادا ۳۳,۶۷۵ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۹,۲۸۴ down
zar راند ۲,۸۸۱ up
try لير ترکيه ۴,۹۷۹ down
rub روبل روسيه ۵۷۵ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۲,۸۷۸ down
syp لير سوريه ۳۴ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۸۳۹ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۰۱۲ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۹۸ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۱۱۰ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۶ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۱۳۴ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۳۸ down
lyd دينار ليبی ۹,۳۳۱ up
cny یوان چين ۶,۵۰۱ eq
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۷,۵۱۸ down
myr رينگيت مالزی ۹,۹۵۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۴۵۹ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۹,۸۴۰ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۸۷۸ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۴۶۳ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۰۴ down
afn افغانی افغانستان ۵۲۷ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۸۶۸ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۴,۰۰۳ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۷۰۸ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۲۳ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

مدیریت چندگانه، مشکلات این‌چنینی به وجود می‌آورد/ وزن چانه از حد استاندارد خارج شده! مدیرعامل شرکت تعاونی نانوایان تهران در انتقاد به عدم اصلاح نرخ نان:
کیفیت در حوزه آرد و نان استان رقم خورده است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم مطرح کرد:
استاندارد دستگاه‌های پخت نان رها شده است در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
جهش تولید فقط با حمایت میسر می‌شود در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

سورک
اینستا
پیشرفت پخت سحر
سینا
آذر غله
اتحادیه نانهای صنعتی
اتحادیه نانهای حجیم
زرین خوشه
گل آرد زاگرس
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
پارس ترک سیلو
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...