نان سنتی بهترین گزینه برای پیشگیری از دیابت
رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، از برتری نانهای اصیل ایرانی همچون سنگک، بربری و لواش نسبت به نانهای صنعتی خبر داد.
به گزارش غلات نیوز از مهر؛ رویا امیری، گفت: راز این برتری در فرایند تخمیر طولانی تر و استراحت کافی خمیر نهفته است این ویژگی باعث شده که نان های سنتی شاخص گلایسمی پایین تری نسبت به نان های صنعتی مانند نان های فانتزی و تست داشته باشند. به زبان ساده مصرف این نان ها قند خون را به آرامی و با شیب ملایم تری افزایش می دهد که برای پیشگیری از دیابت و مدیریت وزن یک امتیاز بزرگ محسوب می شود.
وی با تأکید بر تفاوت میان نانهای سنتی، افزود: نان سنگک به دلیل استفاده از آرد با درصد سبوس بالاتر و نمک کمتر، وضعیت بهتری از نظر استانداردهای تغذیهای دارد و انتخاب هوشمندانهتری برای مصرف روزانه محسوب میشود.
امیری ادامه داد: مزیت اصلی نان سنتی سالم تنها در وجود سبوس نیست، بلکه در تخمیر کامل آن است. نانی که از آرد سبوسدار تهیه شده و فرصت کافی برای تخمیر داشته باشد، دو مزیت مهم دارد؛ نخست، بهبود جذب مواد معدنی، زیرا فرآیند تخمیر ترکیبات بازدارنده جذب را تجزیه کرده و املاحی مانند آهن و کلسیم بهتر جذب میشوند؛ دوم، تقویت سلامت گوارش، زیرا این نان مانند یک پربیوتیک طبیعی عمل کرده و به تنظیم عملکرد روده و بهبود حرکات آن کمک میکند.
رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، در عین حال تاکید کرد: مصرف سبوس خام و تخمیر نشده که در برخی نانواییها تنها در مرحله آخر خمیر به آن اضافه میشود، میتواند فواید نان سنتی را کاهش دهد، زیرا مادهای به نام فیتات در آن فعال باقی مانده و جذب املاح حیاتی بدن مانند آهن، روی و کلسیم را محدود میکند.
امیری افزود: حتی سالمترین نوع نان نیز باید به اندازه نیاز روزانه انرژی فرد مصرف شود و در کنار سایر گروههای غذایی اصلی قرار گیرد تا یک رژیم غذایی کامل و متعادل محقق شود.
خبرنگار : ادمین
-
26 آذر 1404کلید خوردن برنامه تولید نان کامل؛ بهزودی در تمام نانواییهای شهرستان اجرا میشود -
26 آذر 1404فروش نان یارانهای در سوپرمارکتها ممنوع شد -
26 آذر 1404نانواییهای سمنان با آرد کامل نان بپزند
-
25 آذر 1404حضور اساتید مطرح نان در نمایشگاه زنجان با هدف ترویج فرهنگ نان کامل -
24 آذر 1404کمسبوسترین نان سنتی ایران را بشناسید
-
تنها راه نجات صنعت آرد، آزادسازی قیمتهاست
4 ساعت قبلادامه مطلب -
سرانه آرد در خلخال افزایش یافت
5 ساعت قبلادامه مطلب -
تامین مایحتاج عمومی و تنظیم بازار در اولویت است
6 ساعت قبلادامه مطلب -
سفره کالاهای اساسی استان خراسان شمالی پر چرب شد
6 ساعت قبلادامه مطلب -
کلید خوردن برنامه تولید نان کامل؛ بهزودی در تمام نانواییهای شهرستان اجرا میشود
24 ساعت قبلادامه مطلب -
فروش نان یارانهای در سوپرمارکتها ممنوع شد
24 ساعت قبلادامه مطلب -
نانواییهای سمنان با آرد کامل نان بپزند
24 ساعت قبلادامه مطلب -
حمل آرد کارخانجات استان با مشارکت ناوگان حملونقل و ادارهکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان در شرایط ناپایدار جوی
24 ساعت قبلادامه مطلب
-
09 آذر 1404کاهش و یا افزایش مصرف آرد با نانینو؟ -
09 آذر 1404تحول مهم در بازار برنج کشور -
08 آذر 1404عمده های گندم های تخصیصی به کارخانجات آرد، وارداتی است/ مشکلی در زمینه تولید آرد کیفی نداریم -
12 آذر 1404اجبار نانوایان آزادپز برای ورود به نانینو! -
08 آذر 1404تأمین قطعات بزرگترین چالش تولید دستگاههای نان صنعتی است -
11 آذر 1404بهره گیری از ظرفیت های دانش بنیان برای ایجاد یک شبکه حمل نوین با همکاری استانداری تهران -
09 آذر 1404بازگشت گندم روسیه به ترکیه پس از دو سال -
09 آذر 1404گام بلند بندر شهید رجایی بهسوی بنادر نسل سوم با احداث ترمینال مکانیزه غلات -
08 آذر 1404بلاتکلیفی ۴ هزار نانوای سنتی!/ اتحادیه نانوایان تهران رئیس دارد یا ندارد؟! -
11 آذر 1404مصاحبه تصویری