صفحه اصلی > گفتگو 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  قطع‌الرجال کارگران ماهر در صنف نان، دستگاه را جایگزین دست کرد!

  اختصاصی/ متاسفانه اعمال سیاست‌های غلط از سوی متولیان امر، در چند سال اخیر ضربه بزرگی به نان کشورمان وارد نموده چنان‌که دولت با ثابت نگه داشتن چندین ساله نرخ نان، کار را به جایی رساند که شاطران حرفه‌ای و کاربلد از شغل نانوایی کناره‌گیری کرده و جای خود را به افراد به اصطلاح نانوا و غیر متخصص دادند و متاسفانه زنگ خطر سلامت نان به صدا درآمد.

            

 اما افزایش چند برابری هزینه‌های تمام شده تولید برای نانوایان در مقابل ثبات چندین ساله نرخ، علاوه بر ضرر و زیان‌هایی که به نان کشور وارد کرد، موجب شد کارفرمایان به منظور کاهش هزینه‌هایشان دست به تعدیل نیروی انسانی بزنند و در نهایت دستگاه را جایگزین مهارت دست کنند اما متاسفانه نه تنها کیفیت نان تولیدی این دستگاه‌ها همانند نانی نیست که با مهارت دست به عمل آمده بلکه نیاز به افزودنی‌هایی همچون جوش شیرین و بلانکیت را ایجاد می‌کند.
محمدرضا خواجه، متخصص نان‌های سنتی کشور در گفت‌وگو با غلات نیوز در این باره تصریح کرد: بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته درخصوص کیفیت نان، 30 درصد مهارت نیروی انسانی، 50 درصد آرد و 20 درصد تجهیزات پخت دخیل است.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی، نانوایان با بحران نیروی انسانی و قطع‌الرجال کارگری در صنف روبه رو هستند، گفت: در تامین نیروی کارگر فنی، به شدت با کمبود مواجه هستیم و همین مساله موجب شده نانوایان دستگاه را جایگزین نیروی انسانی کنند.
خواجه بیان کرد: بسیاری از کارفرمایان واحدهای نانوایی به دلیل فرار از بار بیمه، دارایی، دستمزد و عدم توان تامین نیاز اقتصادی کارگر، واحدهای نانوایی‌شان را ماشینی کرده‌اند.
متخصص نان‌های سنتی کشور با بیان اینکه به صورت کلان 80 درصد از نانوایی‌های سطح کشور ماشینی شده‌اند، اظهار کرد: عدم ارائه به‌موقع نرخ نان، باعث فرار نیروهای ماهر از صنعت نان و سقوط کیفیت نان شده است. وقتی از دستگاه به جای دست در تولید نان استفاده می‌کنیم، باید با عطر و طعم مطبوع نان خداحافظی کنیم.

*دستگاه‌هایی که مکملشان جوش شیرین است

خواجه بیان کرد: دستگاه‌های 4 غلتکی نیاز به استفاده از جوهر قند دارند؛ دستگاه‌هایی که با نام «شاطرماشین» از آن‌ها یاد می‌شود و هر نانوایی که در فرایند تولید نان از این دستگاه‌ها استفاده می‌کند، ناخودآگاه باید از جوهر قند برای ضعیف کردن خمیر نان کمک بگیرد.
وی در ادامه گفت: در گذشته واحدهای تافتون و سنگک‌پز، هریک با تعداد 10 نیروی انسانی اداره می‌شد در صورتی که میزان پختشان بسیار کمتر از نانوایی‌های امروزی بود. حال آنکه نانوایی‌های فعلی پختشان سه تا چهار برابر گذشته است اما کارگرانشان به سه نفر تعدیل شده و ماشین جای کارگر را گرفته است!
خواجه با بیان اینکه یک واحد تولیدی نان، محیط مناسبی برای اشتغال‌زایی و ارتقای کیفیت نان به شمار می‌آید، اظهارکرد: به طور کلی 60 درصد نانوایی‌ها این روزها دستگاهی شده‌اند و شاطرانی هم که در این واحدها کار می‌کنند، مهارت‌های پنجگانه پخت نان را نمی‌دانند! باید گفت متاسفانه در حال حاضر شرایط به گونه‌ای است که اگر روزی دستگاهی برای پخت نان در کشورمان نباشد، ما بی‌نان خواهیم شد چراکه نانوایان امروزی وابسته به دستگاه هستند و از مهارت‌های تخصصی پخت نان سر درنمی‌آورند!


*کارگران شاغل در واحدهای نانوایی، باید الفبای این کار را بدانند/ تعداد واحدهای سنتی‌پز،حالا دیگر انگشت‌شمار است

در بخش دیگری از این گزارش، بیژن نوروز مقدم، رئیس اتحادیه نانوایان تهران خاطرنشان کرد: درحال حاضر اغلب واحدهای لواش و تافتون‌پز در تهران برای کاهش هزینه‌های کارگری، پختشان را از شکل تنوری به  دستگاهی تغییر داده‌اند.
نوروز مقدم ادامه داد: مسلما نانی که دست تولید می‌کند، خیلی بهتر از نانی است که با دستگاه درست شده باشد منتها این امر مستلزم آن است که کارگران شاغل در خبازی‌ها از وضعیت معیشتی خود راضی باشند.
وی افزود: افزایش نرخ نان پس از گذشت پنج سال ونیم، مرهمی روی زخم 5 سال گذشته نانوایان بود و کارفرمایان توانستند بخشی از حقوق کارگرانشان را ترمیم کنند اما متاسفانه بسیاری از واحدهای نانوایی از سال‌ها قبل به دستگاه روی آورده‌اند و تعداد واحدهای سنتی‌پز حالا دیگر انگشت‌شمار است.
رئیس اتحادیه نانوایان تهران با بیان اینکه کارگران شاغل در واحدهای نانوایی باید الفبای نانوایی را بدانند، گفت: متاسفانه آموزش در صنعت نان خیلی جدی تلقی نمی‌شود و مکانی برای آموزش کاربردی نانوایان نداریم
البته طی مدتی با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای، دوره‌های آموزشی برای نانوایان برگزار شد منتها علاوه بر اینکه کارگران نانوایی‌ها در فواصل زمانی بسیار کوتاه ترک کار می‌کنند، غالبا مسائلی در این دوره‌ها عنوان می‌شود که اصلا به درد کارگر نمی‌خورد و کلاس‌ها به جای اینکه عملی باشند، تئوری هستند.
نوروز مقدم ابراز کرد: کسب مهارت و تجربه در کنار یکدیگر،در کیفیت نان تولیدی بسیار اثرگذار است اما متاسفانه شرایط اقتصادی حاکم بر صنف، موجب کناره‌گیری شاطران ماهر از صنف نان و روی آوردن آن‌ها به شغل‌های دیگر با درآمدهای منطقی‌ترو سختی کار کمتر شده است.




 

                                     تاریخ:      يکشنبه ١٧ آذر ١٣٩٨        ساعت:     ١٢:٣٣

 


خروج




پربازدیدترین

تقدیر از برگزیدگان دومین جشنواره ملی زنجیره گندم، آرد و نان

اختصاصی/ دومین جشنواره ملی برگزیدگان زنجیره گندم، آرد و نان به همت شرکت بازرگانی دولتی ایران و کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان در مرکز دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران به کار خود پایان داد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۱۲/۰۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۲۱۷ down
chf فرانک سويس ۴۲,۶۸۵ down
sek کرون سوئد ۴,۲۸۵ down
nok کرون نروژ ۴,۵۱۵ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۷۲ eq
inr روپيه هند ۵۸۶ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۰۶۸ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۲۳۷ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۷۰۲ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۳ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ up
cad دلار کانادا ۳۱,۷۴۷ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۷۰۹ down
zar راند ۲,۷۹۱ down
try لير ترکيه ۶,۹۰۳ down
rub روبل روسيه ۶۶۰ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۹۰۵ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ up
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ up
sgd دلار سنگاپور ۲۹,۹۹۱ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۴۵ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۰۹ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۹ down
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۴۳۷ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۸۵ up
lyd دينار ليبی ۲۹,۷۳۰ down
cny یوان چين ۵,۹۸۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۳,۹۲۰ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۳۹ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۰۳۶ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۵,۳۴۶ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۶۷ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۸۵۳ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۳,۰۵۴ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۵ down
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۰۵۹ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۸۸۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:
ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران:
ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.