مدیرکل استاندارد استان سمنان:
واحدهای تولیدی آرد استان از استاندارد کامل برخوردارند
اختصاصی/مهندس عباس رسمتی بیان کرد: انواع آرد گندم مشمول مقررات استاندارد اجباری بوده و بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 103، آردهای تولیدی واحدهای تحت پوشش استان مورد بررسی و آزمون قرار میگیرند.
مدیرکل استاندارد استان سمنان در گفتوگو با غلات نیوز اظهار کرد: در خصوص ماشينآلات پخت نان، استانداردهاي ملي به شمارههاي 5648، 5649 و 5650 تدوين شده و شركتهايي در زمينه توليد و ساخت اينگونه دستگاهها، موفق به دريافت پروانه كاربرد علامت استاندارد شدهاند ضمن اینکه دريافت نام اين واحدهاي توليدي نيز از طريق آدرس پورتال سازمان ملي استاندارد، در قسمت پروانههاي كاربرد علامت استاندارد، قابل دسترسي است.
مهندس رستمی ادامه داد: در جلسات مربوط به آرد و نان که از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت و یا اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان برگزار میشود، این پیشنهاد مطرح گردیده که واحدهای نانوایی از دستگاههای دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد به هنگام نصب یا نوسازی استفاده نمایند.
مدیرکل استاندارد استان سمنان در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه در نتایج آزمونهای مربوط به بازرسی کارخانههای آردسازی استان، مشکل خاصی گزارش نشده است، گفت: واحدهای آردسازی استان داراي آزمايشگاه فعال و مدير كنترل كيفيت هستند كه به عنوان نماينده استاندارد در واحدهاي توليدي بوده و این افراد ملزم به نظارت، آزمون و ارائه گزارش عملکرد ماهانه به اداره كل هستند. مواردي مانند رعايت بستهبندي و نشانهگذاري روي كيسهها، كنترل وزن، عدم استفاده از كيسههاي مستعمل، رعايت ميزان رطوبت، رعايت شرايط خوب توليد محصول ازجمله بوجاري و درصد سبوسگيري، آزمایشگاهها و عملکرد مدیران کنترل کیفیت مربوطه به هنگام بازرسی و نظارت بر واحدهای تولیدی، از سوی كارشناسان استاندارد مورد بررسی و پايش قرار ميگيرد و در صورت مشاهده مغایرت، مطابق قوانين و مقررات با واحد متخلف برخورد خواهد شد. آردهای تولیدی از نظر ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی، میکروبیولوژی، باقیمانده سموم و آفتکشها، فلزات سنگین، سموم بیولوژیکی (آفلاتوکسین، اکراتوکسین) مطابق استاندارد ملی شماره 103 مورد بررسی و آزمون قرار گرفته و مشکلی مشاهده نشده است.
مهندس رستمی در ادامه تصریح کرد: نانهاي رایج مصرفی و فراوردههاي خبازي در حال حاضر مشمول استانداردهاي اجباري نیستند اما سازمان ملی استاندارد درخصوص ويژگيهاي نانهاي سنتي (سنگک، لواش، تافتون، بربری) و حجيم و نيمهحجيم، استانداردهاي مربوطه را تدوين نموده است. كاربران میتوانند با مراجعه به آدرس الكترونيكي سازمان ملي استاندارد به نشاني www.isiri.org در بخش فهرست استانداردهاي ملي، برای دريافت و كسب اطلاعات مربوط به استانداردهاي انواع نان اقدام نمايند. لازم به ذکر است یک واحد تولیدی در استان برای فراورده نان حجیم خود پروانه کاربرد علامت استاندارد تشویقی را دریافت نموده است. ضمناً به منظور سلامت مصرفکننده و در جهت بهبود امنیت غذایی کشور، حد مجاز نمک مورد استفاده در انواع نان به یک درصد کاهش یافته است.
تاریخ: شنبه ٢٧ بهمن ١٣٩٧ ساعت: ١٠:٤٥
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|