صفحه اصلی > گفتگو 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  دلایل کیفیت پایین نان به بیان نانوایان/ نرخ نان یا کیفیت آرد، کدام‌یک مقصر کیفیت پایین نان است؟!

  اختصاصی/ مولفه‌های تاثیرگذار بر کیفیت نان، بسیار است و البته در سال‌های اخیر متاسفانه شاهد افت کیفیت نان بوده‌ایم که دلایل مختلفی در آن دخیل است؛ در این خصوص با تعدادی از نانوایان استان آذربایجان غربی به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند؛

            

**کیفیت آرد به چه میزان در کیفیت نان نقش دارد؟!

به گفته نانوایان، نقش آرد به عنوان ماده اولیه در کیفیت نان، بالغ بر 80 درصد است. نانوایان آذربایجان غربی می‌گویند علاوه بر دغدغه کیفیت آرد، بی‌ثباتی و متغیر بودن کیفیت آردها نیز از عواملی است که منجر به متغیر بودن کیفیت نان می‌شود.
یکی از نانوایان در این خصوص به غلات نیوز گفت: به دلیل اینکه در اغلب مواقع، کیفیت آردها پایین است، ما با تجربه مهارتی خودمان سعی می‌کنیم ضعیف کیفیتی آرد را بپوشانیم و نانی استاندارد و در حد کیفیت مطلوب تولید کنیم. اما گاهی به دلیل ضعیف بودن آردها، مجبوریم مصرف نمک را بالا ببریم که همین مسأله منجر به افت کیفیت نان می‌شود.

**نرخ نان، مهم‌ترین عامل در بی‌انگیزگی نانوا برای تولید نان باکیفیت

یکی دیگر از نانوایان آذربایجان غربی به غلات نیوز گفت: بیش از هرچیز، قیمت نان، مهم‌ترین عامل کیفیت نان به شمار می‌آید چرا که وقتی نانوا به دلیل درآمد پایین خود توان تامین هزینه‌های تولید نان را نداشته باشد، مجبور می‌شود برخی مواد اولیه ضروری مثلا خمیرمایه را به میزان کمتر در نان استفاده کند که این مسأله مستقیما کیفیت نان را نشانه می‌رود.
از سوی دیگر نانوا برای جبران هزینه‌هایش در سایه بی‌توجهی دولت به نرخ نان، مجبور می‌شود از وزن چانه بکاهد که در این صورت کیفیت نان صد درصد افت می‌کند و نهایتا شاهد بالا رفتن ضایعات نان خواهیم بود.


**نقش نانوای ماهر در کیفیت نان چقدر است؟!

علاوه بر مواد اولیه تاثیرگذار برکیفیت نان، نانوایان هم نقش مهمی در تولید نان دارند. متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل مشکلاتی که نانوایان را احاطه نموده، این صنف از مهارت‌آموزی فاصله گرفته‌اند و شاهد افت مهارت و سواد تخصصی در میان نانوایان بوده‌ایم. یکی دیگر از نانوایان آذربایجان غربی در این خصوص بیان کرد: متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل تصمیم‌ها و مصوبه‌های اشتباه، شاهد ورود افراد غیرحرفه‌ای به صنعت نان بوده‌ایم که این مسأله کیفیت نان را بسیار تحت تاثیر قرار داده است. بسیاری از واحدهای نانوایی بدون مجوز در کشور راه‌اندازی شده‌اند که صاحبان آن‌ها فقط نام نانوا را یدک می‌کشند و هیچ‌گونه مهارتی در پخت نان ندارند. این افراد منجر به افت کیفیت نان شده‌اند و متاسفانه دود این مسأله به چشم همه نانوایان می‌رود.

** عمل‌آوری خمیر، مهم‌ترین عامل در تولید نان باکیفیت

فرایند تولید خمیر، یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در تولید نان است که در صورت عدم تخمیر اصولی و استاندارد خمیر، کیفیت نان تحت تاثیر قرار می‌گیرد. متاسفانه در طول سال‌های اخیر به این مسأله مهم در واحدهای خبازی کمتر توجه شده و نانوایان مرحله مهم تخمیر را به درستی رعایت نمی‌کنند. در صنعت نان، تخمیر به معنای ورآمدن خمیر است که به دلیل بارور کردن مخمرها، قارچ‌ها و باکتری‌ها در داخل خمیر، باید این مرحله در نان طی شود چرا که عدم رعایت مدت زمان استاندارد تخمیر، موجب عدم آزادسازی املاح و ویتامین‌های گندم و عدم تخریب اسید فیتیک (اسید فیتیک بالا مانع جذب آهن می‌شود) شده و شیوع بیماری‌های گوارشی، دیابت، کم‌خونی، پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی و عروقی، از تبعات منفی آن است. از این ‌رو تخمیر از مهم‌ترین بخش‌ها و جزء جدایی‌ناپذیر از فرایند تولید نان به شمار می‌آید و ضروری است در برگزاری دوره‌های آموزشی برای نانوایان، به این مسأله مهم توجه شود.

عوامل مختلف به صورت یک زنجیره از گندم تا تبدیل آن به آرد و تحویل به واحدهای خبازی و نیز فراید تولید نان، در کیفیت نان تولیدی اثرگذار هستند بر این اساس لازم است همه بخش‌های زنجیره به درستی و استاندارد طی شوند تا در نهایت نانی استاندارد و باکیفیت در سفره غذایی جامعه جای گیرد.
خبرنگار: سیمین باقری

 

                                     تاریخ:      شنبه ٢ اسفند ١٣٩٩        ساعت:     ٠٩:٥٩

 


خروج




قیمت فروش گندم دولتی بازنگری می‌شود

کارگروه تنظیم بازار با بازنگری در قیمت فروش گندم دولتی به صنف و صنعت موافقت کرد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۸,۴۰۶ down
chf فرانک سويس ۴۶,۳۸۶ up
sek کرون سوئد ۴,۸۸۲ down
nok کرون نروژ ۴,۷۶۱ up
dkk کرون دانمارک ۶,۷۰۳ up
inr روپيه هند ۵۶۵ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۹,۵۳۸ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۸۵۴ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۲۷۷ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۴ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ up
cad دلار کانادا ۳۳,۶۷۵ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۹,۲۸۴ down
zar راند ۲,۸۸۱ up
try لير ترکيه ۴,۹۷۹ down
rub روبل روسيه ۵۷۵ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۲,۸۷۸ down
syp لير سوريه ۳۴ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۸۳۹ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۰۱۲ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۹۸ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۱۱۰ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۶ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۱۳۴ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۳۸ down
lyd دينار ليبی ۹,۳۳۱ up
cny یوان چين ۶,۵۰۱ eq
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۷,۵۱۸ down
myr رينگيت مالزی ۹,۹۵۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۴۵۹ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۹,۸۴۰ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۸۷۸ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۴۶۳ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۰۴ down
afn افغانی افغانستان ۵۲۷ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۸۶۸ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۴,۰۰۳ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۷۰۸ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۲۳ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

مدیریت چندگانه، مشکلات این‌چنینی به وجود می‌آورد/ وزن چانه از حد استاندارد خارج شده! مدیرعامل شرکت تعاونی نانوایان تهران در انتقاد به عدم اصلاح نرخ نان:
کیفیت در حوزه آرد و نان استان رقم خورده است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم مطرح کرد:
استاندارد دستگاه‌های پخت نان رها شده است در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
جهش تولید فقط با حمایت میسر می‌شود در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

سورک
اینستا
پیشرفت پخت سحر
سینا
آذر غله
اتحادیه نانهای صنعتی
اتحادیه نانهای حجیم
زرین خوشه
گل آرد زاگرس
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
پارس ترک سیلو
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...