غلات نیوز گزارش میدهد؛
کاهش کیفیت آرد مشهد با گندم وارداتی؟! / توضیحات مدیران کنترل کیفیت مشهد در خصوص علت جرند شدن آردها در سنوات اخیر
اختصاصی/ با ورود گندم خارجی به چرخه آسیابانی کشور از اواخر سال گذشته تا کنون، برخی از استانهای کشور با چالش گلوتن بالای آرد و سفت شدن خمیر در واحدهای نانوایی مواجه شدهاند.
به گزارش غلات نیوز، مصطفی کشتگر، رئیس اتحادیه نانوایان مشهد در این خصوص توضیح داد: این روزها نانوایان با مشکل آردهای جرند دست و پنجه نرم میکنند و مجبورند میزان نمک خمیر را به حداقل برسانند یا از مدت زمان خواب خمیر بکاهند.
وی با انتقاد از عدم ثبات کیفی آردها افزود: طی دورهای، آردها به حدی سست هستند که نانوا به دلیل مصرف نمک جریمه میشود. طی دورهای هم آنقدر گلوتن آرد بالا است که عملاً نانوا قادر به تهیه خمیر و پخت نان نمیشود.
کشتگر ادامه داد: در شرایطی که آردها جرند هستند به دلیل اینکه خمیر باید خواب کوتاهتری داشته باشد، دوز مصرفی خمیرمایه بالا میرود این در حالی است که نرخ خمیرمایه روز به روز روند صعودی را طی میکند.
رئیس اتحادیه نانوایان مشهد اظهار کرد: کارخانههای آرد موظف هستند در حین فرایند آسیابانی، گندمها را به گونهای اختلاط کنند که این مشکل در واحدهای خبازی پیش نیاید.
* ورود یکدست گندمهای خارجی به چرخه آسیابانی، دلیل اصلی جرند بودن آردها / محدودیت تامین گندم داخلی برای اختلاط
اما به گفته مدیران کنترل کیفیت کارخانههای آرد مشهد، دلیل این مسأله ناشی از ورود یکدست گندمهای خارجی به چرخه آسیابانی در سنوات اخیر است. یکی از مسئولین فنی کارخانههای آرد مشهد در گفتوگو با خبرنگار ما در این خصوص گفت: از ابتدای سال جاری حدوداً به مدت بیست روز به دلیل اینکه کارخانههای آرد استان گندم داخلی در اختیار نداشتند، به ناچار در فرایند تولید آرد تماماً از گندم خارجی که غله تحویلمان میداد، استفاده کردیم که این مسأله منجر به آن گردید که آرد جرند تحویل نانوایان داده شود.
وی افزود: متأسفانه طی این مدت کارخانهها با محدودیت گندم بومی روبهرو بودند و راهی برای اختلاط پیش رویمان نبود.
این مسئول فنی ادامه داد: البته حدود 10روز است که مقدار جزئی گندمهای تازه برداشت شده به واحدهای آسیابانی مشهد تزریق گردیده و در حال اختلاط با گندمهای خارجی هستیم. نانوایانی که از دهه قبل آرد خریداری کرده و در حال استفاده از همان آرد هستند، با مشکل جرندی آرد مواجهاند اما از دهه جدید با ورود آردهای میکس شده به بازار، این مشکل رفع خواهد شد.
* با ورود گندمهای تازه برداشت شده به چرخه تولید آرد، مشکل در حال رفع است
در ادامه سپانلو، دبیر انجمن صنفی کارخانههای آرد مشهد نیز ضمن تأیید اظهارات مدیران کنترل کیفی استان مبنی بر محدودیت منابع گندم جهت اختلاط و رفع این مشکل به غلات نیوز گفت: طی دورهای غله گندم داخلی برای اختلاط در اختیار نداشت که در حال حاضر با ورود گندمهای تازه برداشت شده به کارخانههای آرد و اختلاط با گندمهای خارجی، مشکل در حال رفع شدن است.
وی ادامه داد: تأمین گندم یارانهای در انحصار دولت است و کاری از دست کارخانههای آرد برنمیآید. قطع به یقین اگر کارخانههای آرد، گندم در اختیار داشته باشند، اختلاط میکنند تا با ایجاد چنین مشکلاتی مشتریانشان را از دست ندهند.
دبیر انجمن صنفی کارخانههای آرد استان خراسان رضوی افزود: در شرایطی که با ضعف شبکه گلوتنی گندم در واحدهای آسیابانی مواجه باشیم، امکان چارهاندیشی به کمک بهبوددهندهها و اصلاحکنندهها وجود دارد اما زمانی که گلوتن گندم یا آرد قوی باشد، کاری به جز اختلاط با گندمهای ضعیفتر نمیتوان انجام داد که متأسفانه در این شرایط کارخانههای آرد ما با محدودیت منابع گندم مواجه بودهاند.
تاریخ: يکشنبه ٨ تير ١٣٩٩ ساعت: ١١:٤٥
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|