صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  تولید سنگک سبوسدار بالاخره اجباری شد!

  اختصاصی/ متاسفانه در این سالها کمتر شاهد تولید نان سنگک واقعی از سوی نانوایان بوده ایم و نان سبوس دار سنگک دیگر فرقی با لواش نداشت رفته رفته با گرایش نانوایان سنگک پز به آرد سفید و تغییر ذائقه جامعه به مصرف نان های بدون ارزش غذایی ( نان سفید) این نان اصیل و سنتی ما ارزش غذایی خود را از دست داد،

            

در این میان برخی نانوایان هم از روی ناآگاهی سبوس را جداگانه به سطح نان اضافه کرده و با عنوان نان سبوسدار راهی سفره های مردم کردند و وضعیت سلامت نان های مصرفی جامعه خطرناک تر شد،  اگرچه متاسفانه هنوز هم شاهد این کار غلط در برخی از نانوایی ها هستیم و در طول این سالها گام های چندان اساسی برای اصلاح الگوی تولید و‌ مصرف نان در کشور برداشته نشده است.
اما ۱۶ فروردین ماه بود که یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران و معاون وزیر صمت از تولید اجباری سنگک سبوسدار خبر دادو گفت تا سال گذشته این امکان وجود داشت که نانوایان سنگک آردهایی با درصد سبوس گیری متفاوت به جهت روشن شدن نان استفاده نمایند که با تصمیم گیری شورای آرد ونان مقرر گردید از ابتدای سال۹۹ امکان خرید سایر آردها برای نانوایان سنگک در سامانه ممنوع شود، این نانوایان از این پس فقط آردی را می توانند خریداری کنند که منطبق با نان سنگک بوده و در سامانه مشخصا برای نان سنگک طراحی شده است.
امید است این اقدام حرکتی بازدارنده در جهت اصلاح الگوی تولید و مصرف نان بالاخص سنگک ایرانی باشد.
درحال حاضر نانوایان سنگک در سامانه خرید آرد صرفا به آرد ۱۲درصد سبوس گیری شده دسترسی دارند و بدین ترتیب کارخانجات آرد نیز موظف به تولید آرد با درصد سبوس گیری ۱۲ خواهند بود
 
اگرچه خوشبختانه در سنوات اخیر سطح مصرف نان های سبوس دار در سبد غذایی جامعه بالاتر رفته اما متاسفانه به دلیل عدم ارائه یک تعریف مشخص از نان سبوس دار استاندارد، بسیاری از مردم به مصرف نان هایی روی می آورند که به اصطلاح سبوس مال است و نه تنها عاری از ارزش های غذایی است بلکه سلامت مصرف کننده را هم به خطر می اندازد!
امید است کاهش سبوس گیری آرد نان سنگک در سامانه بتواند به جمع آوری نان سبوس دار تقلبی( نان های سبوس مال) منجر شود.
نان اصلی ترین وعده غذایی جامعه است و سهم مهمی در تامین ویتامین ها املاح و مواد معدنی مورد نیاز بدن دارد برخی از متخصصین صنعت نان معتقدند در شرایطی که با بحران کرونا روبرو هستیم باید مصرف نان های مغذی سبوس دار را جایگزین نان های سفید و بدون ارزش غذایی کنیم.

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٢٥ فروردين ١٣٩٩        ساعت:     ٠٨:٥٠

 


خروج




قیمت فروش گندم دولتی بازنگری می‌شود

کارگروه تنظیم بازار با بازنگری در قیمت فروش گندم دولتی به صنف و صنعت موافقت کرد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۸,۴۰۶ down
chf فرانک سويس ۴۶,۳۸۶ up
sek کرون سوئد ۴,۸۸۲ down
nok کرون نروژ ۴,۷۶۱ up
dkk کرون دانمارک ۶,۷۰۳ up
inr روپيه هند ۵۶۵ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۹,۵۳۸ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۸۵۴ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۲۷۷ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۴ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ up
cad دلار کانادا ۳۳,۶۷۵ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۹,۲۸۴ down
zar راند ۲,۸۸۱ up
try لير ترکيه ۴,۹۷۹ down
rub روبل روسيه ۵۷۵ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۲,۸۷۸ down
syp لير سوريه ۳۴ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۸۳۹ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۰۱۲ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۹۸ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۱۱۰ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۶ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۱۳۴ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۳۸ down
lyd دينار ليبی ۹,۳۳۱ up
cny یوان چين ۶,۵۰۱ eq
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۷,۵۱۸ down
myr رينگيت مالزی ۹,۹۵۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۴۵۹ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۹,۸۴۰ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۸۷۸ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۴۶۳ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۰۴ down
afn افغانی افغانستان ۵۲۷ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۸۶۸ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۴,۰۰۳ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۷۰۸ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۲۳ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

مدیریت چندگانه، مشکلات این‌چنینی به وجود می‌آورد/ وزن چانه از حد استاندارد خارج شده! مدیرعامل شرکت تعاونی نانوایان تهران در انتقاد به عدم اصلاح نرخ نان:
کیفیت در حوزه آرد و نان استان رقم خورده است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم مطرح کرد:
استاندارد دستگاه‌های پخت نان رها شده است در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
جهش تولید فقط با حمایت میسر می‌شود در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

سورک
اینستا
پیشرفت پخت سحر
سینا
آذر غله
اتحادیه نانهای صنعتی
اتحادیه نانهای حجیم
زرین خوشه
گل آرد زاگرس
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
پارس ترک سیلو
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...