صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:

  دلایل عدم استقبال نانوایان از تولید نان سبوس‌دار/ آسیابان تابع مشتری، نانوا هم تابع مشتری خود!

  اختصاصی/ متأسفانه عدم نظارت بر اجرای استاندارد و کوتاهی دستگاه‌های متولی در سال‌های اخیر، رفته رفته نان سفید را در سفره جامعه جایگزین نان‌های سبوس‌دار کرده است،تا جایی که امروزه تولید نان با آرد کامل یا آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده، تقریباً متوقف گردیده و به صورت اندک در برخی از نقاط کشور نانوایان داوطلبانه به تولید نان با آرد کامل یا 7 تا 12 درصد می‌پردازند.

            

 اما سال‌هاست که فرهنگ مصرف نان در کشورمان مسیر غلطی را پیش گرفته و مسئولیت تغییر گرایش ذائقه جامعه به مصرف نان‌های مضر سفید را متاسفانه هیچ‌کس بر عهده نمی‌گیرد و کماکان بسیاری از نانوایان کشور با بهانه عدم استقبال مردم و کیفیت پایین آردهای سبوس‌دار،در برابر تولید نان کامل مقاومت می‌کنند.
در این گزارش به سراغ محمدرضا خواجه، متخصص نان‌های سنتی کشور رفتیم تا دلیل عدم استقبال نانوایان از تولید نان‌های سبوس‌دار را جویا شویم که وی در گفت‌وگو با غلات نیوز بیان کرد:درواقع دلیل اصلی فرار نانوایان کشور به ویژه نانوایان سنگک‌پز از آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده،ترس از فرار مشتری است!پس از آزادسازی 20 درصدی نان در سال 92 و حذففاصله صنفی در کشور،نانوایی‌ها به صورت قارچ‌گونه در کشور رشد کردند و این رشد مازاد بر نیاز بدون رعایت حریم صنفی در کشور، سبب شد نانوایان برای جلب و جذب مشتری همسایه، شروع به رقابت ناسالم برای پخت نان سفید کنند که متأسفانه این رقابت ناسالم به تدریج در میان نانوایان تبدیل به یک فرهنگ شد. به مرور مردم به مصرف نان سفید گرایش یافتند و نانوایان هم برای جلوگیری از فرار مشتریانشان به تولید نان سفید روی آوردند.
خواجه ادامه داد: اینکه نانوایان در مقابل تولید نان‌های سبوس‌دار مقاومت کرده و کیفیت پایین آرد را بهانه می‌کنند،مورد تأیید نیست. البته درست است که در مواقعی گندم‌ها نوسان کیفی دارند اما نمی‌توان گفت کیفیت پایین آرد، مانع تولید نان سبوس‌دار است. اگر نانوایان اصفهان ثابت کردند در شرایط قوی و ضعیف بودن آردها، می‌توانند نان کامل تولید و عرضه ‌کنند پس در این صورت سایر نانوایان کشور هم خواهند توانست.

نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات استان اصفهان افزود: به عقیده من بهترین راه برای احیای آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده در کشور، جایگزینی تافتون سبوس‌دار به جای سنگک سبوس‌دار است،همان‌طور که ما این روش را در اصفهان پیش گرفته‌ایم. چرا که با توجه به اندازه نان تافتون نسبت به نان سنگک، نانوایان در پهن کردن نان دیگر بهانه‌ای بابت سستی آرد نخواهند داشت.
خواجه در ادامه با بیان اینکه استاندارد آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده در میان نانوایان سنگک رعایت نشده و سنگک‌های امروزی با آرد نول و بربری پخته می‌شوند، خاطرنشان کرد: آسیابان تابع مشتری خود است،همان‌طور که نانوایان تابع مشتریان خود هستند و برای جلب رضایتشان نان سفید تولید می‌کنند! در حالی که تولید آرد سبوس‌دار در هر استان باید به شکل یک قانون درآید و در هر استان یک آسیابان فقط آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده تولید کند.
متخصص نان‌های سنتی تصریح کرد: اگر کارخانه‌ها از آرد، نول‌کشی نکنند، مشکل ضعف آرد برطرف خواهد شد. نول‌کشی از آرد، تضعیف شبکه گلوتنی خمیر را به دنبال دارد و آرد کامل واقعی، هیچ وقت ضعیف نیست!


 

                                     تاریخ:      سه شنبه ٢٩ بهمن ١٣٩٨        ساعت:     ١٣:٤٣

 


خروج




دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...