در گفتوگو با غلات نیوز مطرح شد:
دلایل عدم استقبال نانوایان از تولید نان سبوسدار/ آسیابان تابع مشتری، نانوا هم تابع مشتری خود!
اختصاصی/ متأسفانه عدم نظارت بر اجرای استاندارد و کوتاهی دستگاههای متولی در سالهای اخیر، رفته رفته نان سفید را در سفره جامعه جایگزین نانهای سبوسدار کرده است،تا جایی که امروزه تولید نان با آرد کامل یا آرد 7 درصد سبوسگیری شده، تقریباً متوقف گردیده و به صورت اندک در برخی از نقاط کشور نانوایان داوطلبانه به تولید نان با آرد کامل یا 7 تا 12 درصد میپردازند.
در این گزارش به سراغ محمدرضا خواجه، متخصص نانهای سنتی کشور رفتیم تا دلیل عدم استقبال نانوایان از تولید نانهای سبوسدار را جویا شویم که وی در گفتوگو با غلات نیوز بیان کرد:درواقع دلیل اصلی فرار نانوایان کشور به ویژه نانوایان سنگکپز از آرد 7 درصد سبوسگیری شده،ترس از فرار مشتری است!پس از آزادسازی 20 درصدی نان در سال 92 و حذففاصله صنفی در کشور،نانواییها به صورت قارچگونه در کشور رشد کردند و این رشد مازاد بر نیاز بدون رعایت حریم صنفی در کشور، سبب شد نانوایان برای جلب و جذب مشتری همسایه، شروع به رقابت ناسالم برای پخت نان سفید کنند که متأسفانه این رقابت ناسالم به تدریج در میان نانوایان تبدیل به یک فرهنگ شد. به مرور مردم به مصرف نان سفید گرایش یافتند و نانوایان هم برای جلوگیری از فرار مشتریانشان به تولید نان سفید روی آوردند.
خواجه ادامه داد: اینکه نانوایان در مقابل تولید نانهای سبوسدار مقاومت کرده و کیفیت پایین آرد را بهانه میکنند،مورد تأیید نیست. البته درست است که در مواقعی گندمها نوسان کیفی دارند اما نمیتوان گفت کیفیت پایین آرد، مانع تولید نان سبوسدار است. اگر نانوایان اصفهان ثابت کردند در شرایط قوی و ضعیف بودن آردها، میتوانند نان کامل تولید و عرضه کنند پس در این صورت سایر نانوایان کشور هم خواهند توانست.
خواجه در ادامه با بیان اینکه استاندارد آرد 7 درصد سبوسگیری شده در میان نانوایان سنگک رعایت نشده و سنگکهای امروزی با آرد نول و بربری پخته میشوند، خاطرنشان کرد: آسیابان تابع مشتری خود است،همانطور که نانوایان تابع مشتریان خود هستند و برای جلب رضایتشان نان سفید تولید میکنند! در حالی که تولید آرد سبوسدار در هر استان باید به شکل یک قانون درآید و در هر استان یک آسیابان فقط آرد 7 درصد سبوسگیری شده تولید کند.
متخصص نانهای سنتی تصریح کرد: اگر کارخانهها از آرد، نولکشی نکنند، مشکل ضعف آرد برطرف خواهد شد. نولکشی از آرد، تضعیف شبکه گلوتنی خمیر را به دنبال دارد و آرد کامل واقعی، هیچ وقت ضعیف نیست!
تاریخ: سه شنبه ٢٩ بهمن ١٣٩٨ ساعت: ١٣:٤٣
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|