صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:

  دلایل عدم استقبال نانوایان از تولید نان سبوس‌دار/ آسیابان تابع مشتری، نانوا هم تابع مشتری خود!

  اختصاصی/ متأسفانه عدم نظارت بر اجرای استاندارد و کوتاهی دستگاه‌های متولی در سال‌های اخیر، رفته رفته نان سفید را در سفره جامعه جایگزین نان‌های سبوس‌دار کرده است،تا جایی که امروزه تولید نان با آرد کامل یا آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده، تقریباً متوقف گردیده و به صورت اندک در برخی از نقاط کشور نانوایان داوطلبانه به تولید نان با آرد کامل یا 7 تا 12 درصد می‌پردازند.

            

 اما سال‌هاست که فرهنگ مصرف نان در کشورمان مسیر غلطی را پیش گرفته و مسئولیت تغییر گرایش ذائقه جامعه به مصرف نان‌های مضر سفید را متاسفانه هیچ‌کس بر عهده نمی‌گیرد و کماکان بسیاری از نانوایان کشور با بهانه عدم استقبال مردم و کیفیت پایین آردهای سبوس‌دار،در برابر تولید نان کامل مقاومت می‌کنند.
در این گزارش به سراغ محمدرضا خواجه، متخصص نان‌های سنتی کشور رفتیم تا دلیل عدم استقبال نانوایان از تولید نان‌های سبوس‌دار را جویا شویم که وی در گفت‌وگو با غلات نیوز بیان کرد:درواقع دلیل اصلی فرار نانوایان کشور به ویژه نانوایان سنگک‌پز از آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده،ترس از فرار مشتری است!پس از آزادسازی 20 درصدی نان در سال 92 و حذففاصله صنفی در کشور،نانوایی‌ها به صورت قارچ‌گونه در کشور رشد کردند و این رشد مازاد بر نیاز بدون رعایت حریم صنفی در کشور، سبب شد نانوایان برای جلب و جذب مشتری همسایه، شروع به رقابت ناسالم برای پخت نان سفید کنند که متأسفانه این رقابت ناسالم به تدریج در میان نانوایان تبدیل به یک فرهنگ شد. به مرور مردم به مصرف نان سفید گرایش یافتند و نانوایان هم برای جلوگیری از فرار مشتریانشان به تولید نان سفید روی آوردند.
خواجه ادامه داد: اینکه نانوایان در مقابل تولید نان‌های سبوس‌دار مقاومت کرده و کیفیت پایین آرد را بهانه می‌کنند،مورد تأیید نیست. البته درست است که در مواقعی گندم‌ها نوسان کیفی دارند اما نمی‌توان گفت کیفیت پایین آرد، مانع تولید نان سبوس‌دار است. اگر نانوایان اصفهان ثابت کردند در شرایط قوی و ضعیف بودن آردها، می‌توانند نان کامل تولید و عرضه ‌کنند پس در این صورت سایر نانوایان کشور هم خواهند توانست.

نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات استان اصفهان افزود: به عقیده من بهترین راه برای احیای آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده در کشور، جایگزینی تافتون سبوس‌دار به جای سنگک سبوس‌دار است،همان‌طور که ما این روش را در اصفهان پیش گرفته‌ایم. چرا که با توجه به اندازه نان تافتون نسبت به نان سنگک، نانوایان در پهن کردن نان دیگر بهانه‌ای بابت سستی آرد نخواهند داشت.
خواجه در ادامه با بیان اینکه استاندارد آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده در میان نانوایان سنگک رعایت نشده و سنگک‌های امروزی با آرد نول و بربری پخته می‌شوند، خاطرنشان کرد: آسیابان تابع مشتری خود است،همان‌طور که نانوایان تابع مشتریان خود هستند و برای جلب رضایتشان نان سفید تولید می‌کنند! در حالی که تولید آرد سبوس‌دار در هر استان باید به شکل یک قانون درآید و در هر استان یک آسیابان فقط آرد 7 درصد سبوس‌گیری شده تولید کند.
متخصص نان‌های سنتی تصریح کرد: اگر کارخانه‌ها از آرد، نول‌کشی نکنند، مشکل ضعف آرد برطرف خواهد شد. نول‌کشی از آرد، تضعیف شبکه گلوتنی خمیر را به دنبال دارد و آرد کامل واقعی، هیچ وقت ضعیف نیست!


 

                                     تاریخ:      سه شنبه ٢٩ بهمن ١٣٩٨        ساعت:     ١٣:٤٣

 


خروج




قیمت فروش گندم دولتی بازنگری می‌شود

کارگروه تنظیم بازار با بازنگری در قیمت فروش گندم دولتی به صنف و صنعت موافقت کرد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۸,۴۰۶ down
chf فرانک سويس ۴۶,۳۸۶ up
sek کرون سوئد ۴,۸۸۲ down
nok کرون نروژ ۴,۷۶۱ up
dkk کرون دانمارک ۶,۷۰۳ up
inr روپيه هند ۵۶۵ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۹,۵۳۸ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۸۵۴ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۲۷۷ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۴ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ up
cad دلار کانادا ۳۳,۶۷۵ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۹,۲۸۴ down
zar راند ۲,۸۸۱ up
try لير ترکيه ۴,۹۷۹ down
rub روبل روسيه ۵۷۵ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۲,۸۷۸ down
syp لير سوريه ۳۴ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۸۳۹ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۰۱۲ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۹۸ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۱۱۰ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۶ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۱۳۴ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۳۸ down
lyd دينار ليبی ۹,۳۳۱ up
cny یوان چين ۶,۵۰۱ eq
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۷,۵۱۸ down
myr رينگيت مالزی ۹,۹۵۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۴۵۹ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۹,۸۴۰ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۸۷۸ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۴۶۳ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۰۴ down
afn افغانی افغانستان ۵۲۷ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۸۶۸ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۴,۰۰۳ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۷۰۸ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۲۳ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

مدیریت چندگانه، مشکلات این‌چنینی به وجود می‌آورد/ وزن چانه از حد استاندارد خارج شده! مدیرعامل شرکت تعاونی نانوایان تهران در انتقاد به عدم اصلاح نرخ نان:
کیفیت در حوزه آرد و نان استان رقم خورده است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم مطرح کرد:
استاندارد دستگاه‌های پخت نان رها شده است در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
جهش تولید فقط با حمایت میسر می‌شود در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

سورک
اینستا
پیشرفت پخت سحر
سینا
آذر غله
اتحادیه نانهای صنعتی
اتحادیه نانهای حجیم
زرین خوشه
گل آرد زاگرس
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
پارس ترک سیلو
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...