صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نانوای ماهر، گوهری کمیاب!

  اختصاصی/ نقش نیروی انسانی در موفقیت یک صنعت، بی‌بدیل است. چنان‌که بسیاری از صنایع موفق دنیا این مسأله را به عنوان رمز موفقیت خود تلقی نموده و در این مسیر سرمایه‌گذاری می‌کنند.

            

در واقع سرمایه‌گذاری روی تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر، یکی از اصول صنایع مطرح و موفق دنیاست. آموزش به عنوان یک ابزار کلیدی در صنایع به شمار می‌آید. با توجه به جایگاه نان در سبد غذایی جامعه و اهمیت سلامت تغذیه‌ای آن، ضروری است که نیروی انسانی فعال در واحدهای تولیدی نان، از مهارت و تخصص‌های کافی برخوردار باشند.
نان از جمله صنایعی به شمار می‌آید که مهارت نیروی انسانی در توسعه یا عدم توسعه آن نقش بسزایی ایفا می‌کند. طبیعتاً تخصص و مهارت در میان نیروی انسانی صنایع با آموزش عملی خواهد شد.
متأسفانه سال‌هاست به دلیل مسائل حاشیه‌ای پیرامون عدم نرخ‌گذاری نان و ثبات چندین ساله قیمت به بهانه نبود بودجه،مقوله آموزش در صنعت نان مغفول مانده و نیروی انسانی متخصص و ماهر، تبدیل به گوهری کمیاب در این صنعت شده است. اما آنچه در میان آموزش نانوایان اهمیت پیدا می‌کند، کیفیت آموزش ارائه شده است که باید به شکل صحیح و کاربردی باشد.
متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد استفاده از افزودنی‌های غیرمجاز و به‌کارگیری شیوه‌های غیراستاندارد در طبخ نان (افزودن سبوس روی نان و عدم رعایت عمل‌آوری خمیر و غیره) از سوی نانوایان بوده‌ایم که این مسأله نشان از فقر آگاهی میان نانوایان دارد. لذا در آموزش‌های ارائه شده، نانوایان باید به این سطح از آگاهی برسند که نقش خطیر و حساسی در سلامت جامعه دارند و باید در تولید نان، استانداردها را رعایت کنند.
اگرچه در این سال‌ها بخش خصوصی در راستای ارتقاء کیفیت نان،بسترهای آموزشی را در سطح کشور فراهم نموده و البته در برخی از استان‌های کشور کارگاه‌های آموزشی برای نانوایان برگزار گردیده، منتها ضروری است که آموزش در این صنعت در ابعاد وسیع‌تری دنبال شود. لذا به عنوان پیشنهاد، مطرح می‌گردد دولت بودجه‌ای را به منظور ورود مبحث نان به فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تخصیص دهد. مسلماً این امر با هدف ارتقاء و تضمین سلامت جامعه دنبال خواهد شد و صرف بودجه در این راه از ضروریات است.

 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ٢ بهمن ١٣٩٨        ساعت:     ٠٩:٥٤

 


خروج




مشکلی بابت اختلاط گندم‌ها و کیفیت آرد در سراسر کشور وجود ندارد

اختصاصی/ حسن حنان با بیان اینکه سال گذشته دولت ناچار شد بخشی از ذخایر استراتژیک را از محل واردات گندم تامین کند که این گندم‌ها با اختلاط گندم‌های داخلی خرید سال گذشته، به کارخانه‌های آرد تزریق شد، گفت: در سراسر کشور، اختلاط به گونه‌ای انجام شد که مشکلی بابت کیفیت آرد در واحدهای خبازی پیش نیاید و تاکنون نانوایان از کیفیت آرد بسیار راضی بوده‌اند و در این زمینه به عنوان یک مشکل یا معضل حاد در استان‌های کشور روبه‌رو نبودیم.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۴/۱۲
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۴۱۹ up
chf فرانک سويس ۴۴,۳۸۲ up
sek کرون سوئد ۴,۵۱۵ up
nok کرون نروژ ۴,۴۲۳ up
dkk کرون دانمارک ۶,۳۴۵ up
inr روپيه هند ۵۵۷ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۴۷۶ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۰۶۰ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۰۶۱ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ eq
cad دلار کانادا ۳۰,۸۷۵ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۲۴۰ up
zar راند ۲,۴۶۵ up
try لير ترکيه ۶,۱۳۴ up
rub روبل روسيه ۵۹۴ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۲ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۰۳۴ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۱۳۴ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۵۹ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۶۱۷ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۱ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۴۰ up
cny یوان چين ۵,۹۴۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۱۲۴ down
myr رينگيت مالزی ۹,۸۰۰ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۹۸۵ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ up
eur یورو ۴۷,۲۷۸ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۳۲۵ down
gel لاری گرجستان ۱۳,۷۴۰ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۲۷ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۴ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۳۵۱ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۴,۳۵۷ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۷۵ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۰ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت