صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  صنعت نان نیازمند تحول/ نوآوری در صنعت نان با ورود استارت‌آپ‌ها

  اختصاصی/ در سال‌های اخیر در صنایع نان کشورمان پیشرفت‌هایی قابل توجه به وقوع پیوسته ولیکن صرفاً در صنعت نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم بوده و نان صنعتی کشورمان چندان با نوآوری همراه نشده است.

            

ضرورت ورود فناوری و دانش روز به هر عرصه از تولید، بر هیچ‌کس پوشیده نیست و تکنولوژی می‌تواند با خود تغییرات رو به رشدی را به ارمغان بیاورد. در کنار ضرورت برخورداری از علم و تخصص در میان تولیدکنندگان نان‌های سنتی، بهره‌وری از تکنولوژی نیز می‌تواند موجبات توسعه و پیشرفت را در صنعت نان فراهم آورد.
اما تکنولوژی یا فناوری چه کاربردی می‌تواند در صنعت نان داشته باشد؟ نوآوری در صنعت نان قطعاً می‌تواند با ورود استارت‌آپ‌ها همراه باشد، چنان‌که مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران سال گذشته یک جلسه‌ حمایتی تشویقی با دست اندرکاران شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار نمود و وعده حمایت از ایده‌های خلاقانه در زنجیره تولید نان را داد. مسلماً در صورت حمایت و تعامل بخش دولتی، شرکت‌های دانش‌بنیان با تشکیل استارت‌آپ‌هایی خواهند توانست در توسعه نان اثرگذار باشند.
استارت‌آپ‌ها محل تولید ایده‌های بکر و خلاقانه هستند و اگر از جانب نهادهای دولتی حمایت شوند، خواهند توانست به صنعت نان شکوفایی ببخشند.
متأسفانه در چند سال اخیر، سیاست‌های نادرست دولت در راستای ثبات نرخ نان، تبعاتی منفی در حوزه کیفیت نان و سلامت جامعه به دنبال داشته و ضروری است جهت ارتقاء کیفیت و سلامت نان، هرچه سریع‌تر اقدام شود.
اگرچه اصلاح نرخ در سال جاری اتفاق افتاد که می‌تواند محرکه‌ای برای اصلاح کیفیت و سلامت نان به شمار آید اما متأسفانه در این سال‌ها کارفرمایان واحدهای خبازی به منظور صرفه‌جویی در هزینه‌های تولید به سراغ به اصطلاح شاطرانی رفتند که فاقد هرگونه علم نانوایی بوده‌اند و این مسأله کیفیت و البته سلامت نان را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. برخورداری از علم در میان تولیدکنندگان نان، از ضروریات است منتها لازم است علم و فناوری در راستای پیشرفت صنعت نان در کشور با یکدیگر تلفیق شود.
امروزه صنایع مختلف دنیا از خلاقیت شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها بهره می‌گیرند و ضروری است که با حمایت دولت به صنعت گندم، آرد و نان نیز ورود کرده و تحول‌آفرینی کنند.

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢٢ دی ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٣٤

 


خروج




مشکلی بابت اختلاط گندم‌ها و کیفیت آرد در سراسر کشور وجود ندارد

اختصاصی/ حسن حنان با بیان اینکه سال گذشته دولت ناچار شد بخشی از ذخایر استراتژیک را از محل واردات گندم تامین کند که این گندم‌ها با اختلاط گندم‌های داخلی خرید سال گذشته، به کارخانه‌های آرد تزریق شد، گفت: در سراسر کشور، اختلاط به گونه‌ای انجام شد که مشکلی بابت کیفیت آرد در واحدهای خبازی پیش نیاید و تاکنون نانوایان از کیفیت آرد بسیار راضی بوده‌اند و در این زمینه به عنوان یک مشکل یا معضل حاد در استان‌های کشور روبه‌رو نبودیم.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۴/۱۲
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۴۱۹ up
chf فرانک سويس ۴۴,۳۸۲ up
sek کرون سوئد ۴,۵۱۵ up
nok کرون نروژ ۴,۴۲۳ up
dkk کرون دانمارک ۶,۳۴۵ up
inr روپيه هند ۵۵۷ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۴۷۶ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۰۶۰ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۰۶۱ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ eq
cad دلار کانادا ۳۰,۸۷۵ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۲۴۰ up
zar راند ۲,۴۶۵ up
try لير ترکيه ۶,۱۳۴ up
rub روبل روسيه ۵۹۴ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۲ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۰۳۴ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۱۳۴ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۵۹ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۶۱۷ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۱ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۴۰ up
cny یوان چين ۵,۹۴۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۱۲۴ down
myr رينگيت مالزی ۹,۸۰۰ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۹۸۵ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ up
eur یورو ۴۷,۲۷۸ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۳۲۵ down
gel لاری گرجستان ۱۳,۷۴۰ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۲۷ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۴ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۳۵۱ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۴,۳۵۷ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۷۵ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۰ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت