صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  آیا اتحادیه‌ها می‌توانند مدیریت صنف را بر عهده بگیرند؟

  اختصاصی/ در چند سال اخیر تصمیمات عجیبی برای صنف نانوایان گرفته شده که البته بسیاری از آن‌ها جز ضرر چیزی عاید نانوایان نکرده است! از ثبات چندین ساله نرخ نان که نهایتا افت سلامت و کیفیت نان را به دنبال داشت تا صدور قانون احداث آزادانه نانوایی و اخیرا قانون محدودیت در خرید آرد برای نانوایان آزادپز!

            

تصمیماتی که جز تبعات منفی نتیجه دیگری نداشت و می‌توان گفت اگر مدیری آگاه به عنوان متولی نان در رأس کار قرار می‌گرفت، سلامت مهم‌ترین غذای جامعه به خطر نمی‌افتاد!
نان در حال حاضر متولی ندارد و اتحادیه‌ها بر این عقیده‌اند که بر حسب تسلط و تجربیاتی که دارند،اگر مدیریت صنف را بر عهده بگیرند، وضعیت صنعت نان بهبود خواهد یافت.
حال به سراغ برخی از رؤسای اتحادیه‌های نانوایان کشور رفته و با آن‌ها به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند؛

*نان از قدیم‌الایام با سیاست گره خورده/ قدرت دولت در تصمیم‌گیری‌های مربوط به نانوایان، بیشتر از ماست!

بیژن نوروز مقدم، رئیس اتحادیه نانوایان تهران در گفت‌وگو با غلات نیوز بیان کرد: اتحادیه صنفی نانوایان، پل ارتباطی میان صنف و دولت استاما اختیارات صنف از دست ما خارج بوده و ما فقط قادر به برقراری ارتباط میان بخش دولتی و خصوصی هستیم و تنها می‌توانیم مشکلات را بازگو کرده و راحل‌های خودمان را بر حسب تجربیاتمان ارائه دهیم اما تصمیم نهایی را دولت برای نانوایان می‌گیرد.
وی افزود: مانند چند روز گذشته که به یکباره قانون جدیدی برای سامانه فروش آرد سایرمصارف وضع گردید؛ قانونی که کارشناسی نشده و بدون هماهنگی با اتحادیه‌های صنفی تصویب شد.
نوروز مقدم ادامه داد: طبق قانون، تصمیم‌گیری برای هر صنف باید بر عهده اعضای صنف (اتحادیه) باشد اما چون نان از قدیم‌الایام تاکنون با سیاست گره خورده، همیشه قدرت دولت در تصمیم‌گیری‌ها برای صنف نانوایان بیشتر از خود صنف بوده است.
رئیس اتحادیه نانوایان تهران خاطرنشان کرد: رؤسای اتحادیه‌های صنف بر اساس تجربیات و تسلطی که دارند، پیشنهادهای خود را مطرح می‌کنند اما در نهایت تصمیم‌گیری بر عهده دولت است و صنف مجبور به اجرای آن تصمیم‌گیری‌هاست.

*اختیار سامانه اصناف ایرانیان را مجددا به اتحادیه واگذار کنند

در ادامه مصطفی کشتگر، رئیس اتحادیه نانوایان مشهد بیان کرد: درآمد اتحادیه‌های صنفی از محل حق عضویت اعضا تامین و مستقیما به خزانه اتاق اصناف وارد می‌شود. هر اتحادیه صنفی موظف است هرساله مبلغی را به عنوان بودجه، پیش‌بینی و به اتاق صناف ارائه دهد.در این بودجه چند سرفصل تعریف می‌شود که یکی از آن‌ها تامین هزینه از این محل برای آموزش نانوایان است.
وی با بیان اینکه کمسیون آموزش اتحادیه نانوایان مشهد بسیار فعال است، ادامه داد: برگزاری مسابقات فنی و حرفه‌ای و برگزاری همایش ویژه نانوایان از جمله برنامه‌های اتحادیه مشهد است که به صورت مستمر دنبال می‌شود.
کشتگر افزود: مهم‌ترین اختیار اتحادیه صنفی نانوایان دسترسی به سامانه اصناف ایرانیانبود که متاسفانه هم‌اکنون از اتحادیه‌ها سلب شده و اگر مجدد اختیار آن به اتحادیه بازگردد و دولت صرفا نقش نظارتی بر این سامانه را ایفا نماید، نیمی از مشکلات صنف حل خواهد شد.
رئیس اتحادیه نانوایان مشهد تصریح کرد: با اینکه طبق قانون اتحادیه‌های صنفی توان تصمیم‌گیری برای صنف خود را دارند اما در صنف نانوایان متاسفانه اتحادیه‌ها فقط مجری قوانین وضع شده از سوی دولت هستند و هیچ نقش اجرایی از خود ندارند.


*سایه یارانه از صنعت نان برداشته شود/ مدیریت صنف به اتحادیه‌ها واگذار گردد

در بخش دیگری از این گزارش،عادل محمدی، رئیس اتحادیه نانوایان رشت نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: بسیاری از فعالیت‌هایی که در صنف نانوایان صورت می‌گیرد با موافقت‌های کمیسیون نظارت‌ و کارگروه‌های تخصصی آرد ونان در استان‌ها اعمال می‌شود.
رئیس اتحادیه نانوایان رشت با بیان اینکه تصمیم‌گیری برای صنف نانوایان بر عهده دولت است، اظهار کرد: به فرض مثال مساله نرخ بزرگترین دغدغه چندین ساله نانوایان است اما اتحادیه‌ها در تعیین و تصویب آن نقشی ندارند و نرخ نان از سوی دولت صادر می‌شود.
وی افزود: قطعا در صورتی که سایه یارانه از صنعت نان برداشته شده و مدیریت صنف به اتحادیه‌ها واگذار گردد، بر حسب تجربیات، شناخت و تسلطی که رؤسای اتحادیه‌ها بر اوضاع حاکم دارند، بهتر خواهند توانست برای صنف تصمیم‌گیری کنند.
محمدی اظهار کرد: چنان‌که در برخی از صنوف تصمیم‌گیری‌ها بر عهده اتحادیه‌ها گذاشته شده و شرایط بهتری در صنف حاکم است اما در صنف نان متاسفانه با توجه به سوبسیدی که دولت پرداخت می‌کند،اتحادیه‌ها فقط مجری قوانین دولت هستند.


 

                                     تاریخ:      شنبه ١١ آبان ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:١٩

 


خروج




پربازدیدترین

سهم صنعت آرد از صادرات 800 میلیون دلاری سال گذشته چقدر است؟

اختصاصی/ چندی پیش مدرس خیابانی، قائم مقام وزیرصمت در اموربازرگانی، در جشنواره ملی برگزیدگان گندم، آرد ونان شرکت بازرگانی دولتی ایران اظهار کرد که محصولات این زنجیره در ایران، به بیش از 66 کشور دنیا صادر می‌شود. به گفته وی در سال گذشته، صادرات محصولات گندم، آرد ونان و مشتقات آرد800 میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته است...

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۱۲/۰۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۳۲۸ down
chf فرانک سويس ۴۳,۱۴۴ up
sek کرون سوئد ۴,۳۲۲ up
nok کرون نروژ ۴,۴۶۹ down
dkk کرون دانمارک ۶,۱۳۴ up
inr روپيه هند ۵۸۶ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۱۱۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۲۳۵ eq
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۱۵۴ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۸۷ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ up
cad دلار کانادا ۳۱,۴۸۲ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۴۴۰ down
zar راند ۲,۷۴۳ down
try لير ترکيه ۶,۸۱۸ down
rub روبل روسيه ۶۴۱ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۴۰ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۰۶۰ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۳۱ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۱۱ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۴۵۱ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۹۶ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۷۴۳ up
cny یوان چين ۵,۹۷۴ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۱,۹۴۷ up
myr رينگيت مالزی ۹,۹۵۵ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۴۹۱ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۸ down
eur یورو ۴۵,۸۳۱ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۰۹۹ down
gel لاری گرجستان ۱۵,۰۵۴ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۹۷ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۶ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۸,۸۰۱ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۳۲۰ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:
ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران:
ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.