صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 در گفت وگو با غلات نیوز مطرح شد؛

  ضرورت احداث و راه اندازی دانشگاه تخصصی نان

  اختصاصی/ در سالهای اخیر که نرخ نان ثابت بوده است شاهد افت کیفیتی نان هم بوده ایم که نانوایان دلیل این مساله را عدم انگیزه برای پخت نان کیفی عنوان نموده اند اما در کنار انگیزه هایی مانند درامد و مواد اولیه در تولید یک نان مرغوب عوامل دیگری نیز از جمله نیروی انسانی هم در تولید نان باکیفیت دخیل هستند.

            

 متاسفانه در چند اخیر مقوله مهم آموزش نانوا در کشور مغفول مانده و صرفا در برخی از نقاط کشور به این مساله پرداخته اند.
حال سوال اینجاست که چند درصد از علل بی کیفیتی نان ها به عدم آموزش و مهارت نانوا بر می گردد؟!
محمد رضا خواجه متخصص نان های سنتی کشور در گفت وگو با غلات نیوز پیرامون این مساله توضیح داد : در کیفیت نان و جلوگیری از ایجاد ضایعات 50 درصد مواد اولیه، 30 درصد مهارت نانوا و 20 درصد تجهیزات و ادوات پخت نقش دارد.
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر حدودا 50 درصد از نانوایان کشورمان از مهارت های فنی برخوردارند و 50 درصد فاقد این مهارتند.
خواجه با تاکید بر اهمیت آموزش در صنف نانوایان ادامه داد: در کنار اهمیت آموزش برای نانوایان، مهم است که اساتید آموزشی بسیار خبره و کاردان باشند، درواقع صرف داشتن یک لیسانس تغذیه یک مربی را برای آموزش مهارت های پخت نان واجد شرایط نمی کند.
متخصص نان های سنتی کشور با اشاره به نقش 30 درصدی نانوایان در بی کیفیتی نان ها تصریح کرد: متاسفانه در بسیاری از نقاط کشور به مقوله مهم آموزش برای نانوایان توجه نمی شود و برای این مساله وقت صرف نمی کنند
وی در خاتمه بر اجباری شدن آموزش نانوایان در سراسر کشور تاکید کرد.

*** نانوایان فنی از خبازی فراری شده اند!
در ادامه یزدانی رئیس انجمن صنفی کارگران نانوایی در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: یکی از دلایل کاهش کیفیت نان طبیعا کاهش انگیزه نانوایان برای پخت نان کیفی است در شرایطی که نرخ نان در طی سالهای متمادی و در مقابل افزایش نرخ تورم ثابت مانده مسلما در قدم اول کارفرما به منظور کاهش هزینه اقدام به تعدیل نیروی انسانی واحد خود خواهد کرد
وی افزود: در چنین شرایطی دستگاه جایگزین مهارت دست در نانوایی خواهد شد اگرچه دستگاه کمبود نیروی انسانی را جبران می کند اما تضمین کننده کیفیت نان نخواهد بود.
رئیس انجمن صنفی کارگران نانوایی در ادامه با بیان اینکهمتاسفانه در سالهای اخیر مهارت آموزی در صنف نانوایان چندان مورد توجه قرار نگرفته و هم اکنون این صنف بامعضل کاهش نانوایان فنی روبرو است، گفت: بی توجهی دولت به نانوایان در این سالها و عدم احقاق حق و حقوق کارگران و شاطران نانوایی موجب شده نانوایان پیشکسوت فنی و باتجربه فراری شوند و  افرادی جای آنها را بگیرند که از تخصص کافی برخوردار نبوده و حاضر به فعالیت در این حرفه با دستمزدهای پایین تر باشند.
یزدانی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به ضرورت احداث و راه اندازی دانشگاه تخصصی  نان تصریح کرد:  نان در کشورمان از رتبه اول مواد غذایی برخوردار است و این موضوع می طلبد یک رشته تخصصی برای نان در دانشگاه ها پیش بینی شود. اما متاسفانه در حال حاضر آموزشکده ای منحصر به فرد حرفه خبازی در کشور نداریم درحالیکه خبازی جزو شغل های بسیار تخصصی است و مهارت آموزی نیروی انسانی در این حرفه از سایر حرفه ها اهمیت بیشتری دارد. ( باتوجه به اینکه نانوایان تولیدکنندگان اصلی ترین غذای جامعه هستند و مستقیما با سلامت جامعه درارتباطند)
وی افزود: البته سازمان فنی و حرفه ای دوره های آموزشی مخصوص نانوایان برگزار می کند که آن هم صرفا در حد آموزش های تئوری است درحالیکه آموزش مهارت های پخت نان الزاما باید به صورت عملی باشد.
 یزدانی در خاتمه خاطرنشان کرد: در مجموع باید گفت زمانی کیفیت زنجیره نان اصلاح خواهد شد ک یک متولی معتبر تعیین گردد و به طور کامل زنجیره تولید نان را از ابتدا تا انتها مدیریت و کنترل کند.

خبرنگار: سیمین باقری

 

                                     تاریخ:      سه شنبه ٩ مهر ١٣٩٨        ساعت:     ١١:١٧

 


خروج




پربازدیدترین

قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده، ۴ هزار تومان تعیین شد

در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، پس از ارائه گزارش دستگاه‌های مرتبط در خصوص تامین گندم کشور و اقدامات صورت گرفته برای تداوم خودکفایی و ارائه به صرفه‌تر نان به مردم، قیمت خرید تضمینی گندم که پیش از این در شورای اقتصاد مورد تایید قرار گرفته بود، برای سال زراعی آینده، ۴ هزار تومان تعیین شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۷/۰۳
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۳۵۰ down
chf فرانک سويس ۴۵,۴۸۶ down
sek کرون سوئد ۴,۶۵۵ down
nok کرون نروژ ۴,۴۱۰ down
dkk کرون دانمارک ۶,۵۷۷ down
inr روپيه هند ۵۶۹ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۰۷۶ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۲۵۸ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۸۳۴ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۲ up
cad دلار کانادا ۳۱,۳۲۵ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۴۳۰ down
zar راند ۲,۴۵۰ down
try لير ترکيه ۵,۴۵۷ down
rub روبل روسيه ۵۴۷ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۱ down
syp لير سوريه ۸۳ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۵۷۵ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۵۳۲ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۱۵ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۷۲ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۲ down
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۳۸۵ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۱ eq
lyd دينار ليبی ۳۰,۷۳۱ up
cny یوان چين ۶,۱۶۰ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۲,۸۱۶ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۸۵ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۸۴۴ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۸ eq
eur یورو ۴۸,۹۵۱ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۸۵۴ down
gel لاری گرجستان ۱۲,۹۱۲ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۱۹ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۱۲۰ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۶,۵۳۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۷۰ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۰ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

استاندارد دستگاه‌های پخت نان رها شده است در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
جهش تولید فقط با حمایت میسر می‌شود در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

اینستا
کنگان
سراوان
سپهر آسیا
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک

گالری ویدئو آرشیو ...