صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان در رودان نیازمند فرهنگ‌سازی

  اختصاصی/در شرایطی که سهم مصرفی نان در سبد غذایی جامعه بیش از پیش ارتقاء یافته، ضروری است که نسبت به کیفی‌سازی آن اقدام شود.

            

همان‌طور که در گزارش قبلی ذکر شد، در میان نان‌های سنتی کشور، نان لواش از شرایط استاندارد برخوردار نبوده و نیازمند اصلاح الگوی تولید است. این موضوع در شهرستان رودان استان هرمزگان نیز مطرح بوده و طبق آمار ارائه شده از سوی خواجه کارشناس نان، لواش این شهرستان وضعیت مطلوبی ندارد. تعدادی از نانوایان لواش‌پز رودان می‌گویند دلیل اصلی کیفیت پایین نان، کیفیت نامطلوب آرد است. در حالی که نانوایان دیگر همین شهرستان که نان دیگری می‌پزند و از همان آرد خریداری می‌کنند، معتقدند دلیل کیفیت پایین نان لواش در این شهرستان، کیفیت نامطلوب آرد نیست و متأسفانه نانوایان لواش‌پز رودان در عمل‌آوری خمیر این نان مهارت کافی ندارند. ضمن اینکه نانوایان لواش رودان خواستار آرد سفید هستند.
در این راستا به سراغ رئیس اتحادیه نانوایان این شهرستان هم رفتیم که وی فقط تأکید کرد کیفیت نان لواش رودان در حد زیر صفر است و حاضر به ارائه توضیحات کامل درباره بی‌کیفیتی نان نشد.
این در حالی است که خدیجه شیبانی، کارشناس بهداشت محیط شهرستان رودان نیز با تأکید بر اینکه کیفیت آرد مد نظر نانوایان نمونه‌برداری شده و کیفیت آرد این واحد تولیدی از وضعیت استانداردی برخوردار است، گفت: متأسفانه نانوایان لواش‌پز ما خواستار آرد سفید هستند و تبحر کافی در تولید نان با آردهای سبوس‌دار ندارند.
به گفته شیبانی، متاسفانه تاکنون اقدامی در راستای اصلاح الگوی تولید و مصرف نان و توسعه فرهنگ نان‌های سبوس‌دار در شهرستان رودان صورت نگرفته است.
در ادامه، مدیر کنترل کیفیت یکی از واحدهای تولیدی آرد شهرستان رودان در گفت‌وگو با غلات نیوز خاطرنشان کرد: کارخانه‌های آرد طبق اعلام سازمان بهداشت، غذا و دارو و استاندارد، موظف به تولید آرد سبوس‌دار هستند. اما متأسفانه فرهنگ تولید و مصرف نان‌های سبوس‌دار در رودان جا نیفتاده و نانوایان ما به شدت خواستار آرد سفیدند.
وی افزود: طبق مصوبه دستوری سازمان‌های فوق، آرد لواش باید به صورت 15 درصد سبوس‌گیری شده تولید شود اما متأسفانه نانوایان لواش‌پز رودان از ما درخواست آرد ستاره (آردی که درصد سبوس‌گیری‌اش بین 20 تا 25 درصد باشد) دارند.
محمدرضا خواجه، کارشناس نان‌های سنتی و مدرس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با غلات نیوز گفت: طی بازرسی‌ها و مشاهدات میدانی که از واحدهای نانوایی رودان صورت گرفت، مشخص شد متاسفانه نانوایان رودان تمایل شدیدی به تولید نان با آرد نول دارند که این نگرش، فاجعه است و باعث تشدید بیماری‌های غیر واگیر از جمله چاقی، دیابت و سکته می‌شود.
خواجه افزود: متاسفانه این باور غلط در میان نانوایان لواش رودان وجود دارد که  علت نچسبیدن نان به  سطح تنور، کیفیت پایین آرد است در صورتی که علل نچسبیدن نان به تنور به سفتی زیاد خمیر، سفیدی زیاد آرد، بالا بودن گلوتن و یا چسبندگی خمیر برمی‌گردد. 
وی ادامه داد: متاسفانه واحدهای نانوایی لواش رودان به دستگاهی به نام شاطر ماشینی یا 4 غلتکی مجهز هستند که فقط به دلیل نبود کارگر یا نیروی انسانی اختراع شده و لزوماً نیاز به استفاده از خمیرترش سفت و تازه دارد در حالی که باید گفت تولید چنین دستگاه‌هایی و جایگزینی آن به جای نیروی انسانی ماهر، منشأ خرابی نان‌های کشور است. متاسفانه این دستگاه‌ها سرطان‌زا هستند زیرا تمایل به جوهر قند، آرد سفید، خمیر سفت و خمیر نارس را بیشتر می‌کنند.
خواجه برای مقابله با آرد ضعیف به نانوایان رودان توصیه کرد: کاهش زمان خواب، کاهش آب، کاهش مخمر و افزایش نمک خمیر و همچنین استفاده از ویتامین ث در این شرایط به نانوایان توصیه می‌شود.

 

                                     تاریخ:      شنبه ٥ مرداد ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٥٨

 


خروج




قیمت فروش گندم دولتی بازنگری می‌شود

کارگروه تنظیم بازار با بازنگری در قیمت فروش گندم دولتی به صنف و صنعت موافقت کرد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۸,۴۰۶ down
chf فرانک سويس ۴۶,۳۸۶ up
sek کرون سوئد ۴,۸۸۲ down
nok کرون نروژ ۴,۷۶۱ up
dkk کرون دانمارک ۶,۷۰۳ up
inr روپيه هند ۵۶۵ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۹,۵۳۸ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۸۵۴ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۲۷۷ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۴ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ up
cad دلار کانادا ۳۳,۶۷۵ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۹,۲۸۴ down
zar راند ۲,۸۸۱ up
try لير ترکيه ۴,۹۷۹ down
rub روبل روسيه ۵۷۵ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۲,۸۷۸ down
syp لير سوريه ۳۴ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۸۳۹ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۰۱۲ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۹۸ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۱۱۰ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۶ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۱۳۴ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۳۸ down
lyd دينار ليبی ۹,۳۳۱ up
cny یوان چين ۶,۵۰۱ eq
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۷,۵۱۸ down
myr رينگيت مالزی ۹,۹۵۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۴۵۹ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۹,۸۴۰ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۸۷۸ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۴۶۳ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۰۴ down
afn افغانی افغانستان ۵۲۷ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۸۶۸ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۴,۰۰۳ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۷۰۸ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۲۳ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

مدیریت چندگانه، مشکلات این‌چنینی به وجود می‌آورد/ وزن چانه از حد استاندارد خارج شده! مدیرعامل شرکت تعاونی نانوایان تهران در انتقاد به عدم اصلاح نرخ نان:
کیفیت در حوزه آرد و نان استان رقم خورده است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم مطرح کرد:
استاندارد دستگاه‌های پخت نان رها شده است در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
جهش تولید فقط با حمایت میسر می‌شود در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

سورک
اینستا
پیشرفت پخت سحر
سینا
آذر غله
اتحادیه نانهای صنعتی
اتحادیه نانهای حجیم
زرین خوشه
گل آرد زاگرس
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
پارس ترک سیلو
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...