صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  رقابت نانوایان بجنورد برای تولید نان سفیدتر!

  اختصاصی/ به گزارش غلات نیوز، در سنوات اخیر تولید نان سبوس‌دار به دغدغه مسئولین خراسان شمالی تبدیل شده است البته نانوایان یارانه‌ای شهرستان بجنورد، مرکز این استان، می‌گویند موظفند آنچه را سامانه برایشان تعریف کرده خریداری کنند اما تلاش نانوایان آزادپز برای سفیدپزی و جلب مشتری، آن‌ها را هم وا می‌دارد تا برای رقابت و تامین درآمد، خارج از سامانه به دنبال خرید آرد سفید باشند.

            

رئیس اتحادیه نانوایان بجنورد در این خصوص به خبرنگار ما می‌گوید: جریمه‌هایی که در خصوص استفاده از آرد غیرمنطبق با نان تولیدی برای واحدهای صنفی متخلف اعمال می‌شود، بازدارنده نیست. تا زمانی که تولید نان سبوس‌دار برای واحدهای یارانه‌ای و نیمه‌یارانه‌ای به صورت یکسان اجباری نشود، همچنان رقابت ناسالم برای تولید نان سفید میان نانوایان حاکم است بنابراین نان سبوس‌دار فرهنگ‌سازی نخواهد شد. 
اما علی شریعت، مدیرعامل کارخانه سفید ارمغان بجنورد معتقد است تولید آرد در استان خراسان شمالی مطابق با آنچه در استاندارد تعریف شده صورت می‌گیرد (آرد سنگک 7 تا 10 درصد، لواش 10 تا 18 درصد، بربری 18 تا 22 درصد) اما متاسفانه نانوایان اصلا از آرد سبوس‌دار استقبال نمی‌کنند.
وی می‌گوید: طبیعتاً تولید آرد سبوس‌دار به نفع کارخانه‌هاست و ما خواستار فرهنگ‌سازی تولید نان سبوس‌دار در استان هستیم.
به گفته فریدونی، مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان خراسان شمالی نیز از چند ماه اخیر تا کنون تولید نان سبوس‌دار به یکی از دغدغه‌های جدی کارگروه گندم، آرد و نان در استان تبدیل شده و همه نهادهای ذی‌ربط برای تحقق این امر با یکدیگر متعهد شده‌اند اما مسلما در این زمینه مهم‌ترین مساله، فرهنگ‌سازی است و در وهله اول باید تقاضا از سوی جامعه شکل بگیرد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی، اقداماتی را در راستای تغییر گرایش جامعه به نان‌های سبوس‌دار آغاز کرده است، تصریح کرد: البته این مساله  نیازمند اجرای یک الگوی واحد در تمام نانوایی‌های یارانه‌ای و نیمه‌یارانه‌ای خواهد بود. 
فریدونی گفت: به منظور توسعه فرهنگ تولید و مصرف نان‌های سبوس‌دار در سطح استان، از ابتدای سال جاری دو کارخانه آرد در سطح استان موظف به تولید آرد سنگک مطابق با استاندارد تعریف شده (7 درصد سبوس‌گیری شده) گشته‌اند. 

 

                                     تاریخ:      سه شنبه ١ مرداد ١٣٩٨        ساعت:     ١١:٠٨

 


خروج




تقدیر از برگزیدگان دومین جشنواره ملی زنجیره گندم، آرد و نان

اختصاصی/ دومین جشنواره ملی برگزیدگان زنجیره گندم، آرد و نان به همت شرکت بازرگانی دولتی ایران و کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان در مرکز دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران به کار خود پایان داد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۱۱/۲۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۷۹۲ down
chf فرانک سويس ۴۲,۷۵۸ down
sek کرون سوئد ۴,۳۲۴ up
nok کرون نروژ ۴,۵۴۶ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۹۴ up
inr روپيه هند ۵۸۸ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۸۶۶ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۲۳۴ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۲۴۲ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۶ eq
cad دلار کانادا ۳۱,۷۲۹ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۰۱۲ down
zar راند ۲,۸۲۶ up
try لير ترکيه ۶,۹۳۸ down
rub روبل روسيه ۶۶۳ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۲۴۸ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۲۲۰ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۳۱ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۱۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۵۶۶ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۷۷ up
lyd دينار ليبی ۲۹,۸۱۵ up
cny یوان چين ۶,۰۲۱ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۴,۷۷۳ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۱۴۷ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۵۲۳ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ eq
eur یورو ۴۵,۵۲۶ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۵۲ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۶۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۳,۰۷۰ up
afn افغانی افغانستان ۵۴۴ down
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۱۳۱ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۳,۰۹۵ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۷ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:
ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران:
ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.