صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان لواش اصلاح‌پذیر است

  اختصاصی/ چند سالی است که برخی از مراکز دانشگاهی کشور بر حذف نان لواش از سفره جامعه تأکید می‌کنند. در واقع باتوجه به فرایند غیراستانداردی که این نوع نان در حین پخت طی می‌کند، آردی که در تولید این نان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و متاسفانه افزودنی‌های غیرمجازی که استفاده از آن‌ها در نان لواش رایج است البته صرفا در تعدادی از استان‌های کشور، ضروری است که متولیان امر برای اصلاح فرایند پخت این نوع نان، تمهیداتی بیندیشند.

            

طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی پژوهشکده غلات، از میان نان‌های سنتی چهارگانه در کشور، نان لواش ۴۰ درصد از میزان تولید و مصرف را به خود اختصاص داده اما در این میان بیشترین ضایعات را هم در بر دارد به طوری‌ که آمار دریافتی ضایعات ۳۰ تا ۵۰ درصدی را در رسته نان لواش نشان می‌دهد.
محمدرضا خواجه، مدیر باشگاه هواداران نان کامل در گفت‌وگو با غلات نیوز خاطرنشان کرد: غالبا نان‌های لواش در کشور با آرد ۱۸ درصد سبوس‌گیری شده یا همان آرد ستاره تولید می‌شوند که بالاترین درصد سبوس از آن استخراج شده و بدون مواد مغذی است. البته طی چند سال اخیر به ندرت برخی از استان‌های کشور در راستای اصلاح نان لواش گام برداشته‌اند، به عنوان مثال برخی از استان‌ها زمان پخت لواش را از 15 ثانیه به یک دقیقه و زمان تخمیر را از 20 دقیقه به یک الی دو ساعت رسانده‌اند‌ و نیز شعله پخت این نان را نیمه‌مستقیم کرده‌اند ضمن اینکه در برخی از استان‌ها شاهد تغییر آرد مصرفی نان لواش از 18 درصد به 12 و یا 7 درصد سبوس‌گیری شده هستیم که این موفقیتی بزرگ در این حوزه محسوب شده و این نانوایان باید مورد تشویق و تقدیر فرمانداران شهرشان قرار گیرند.
وی افزود: مساله بعدی که ضرورت اصلاح نان لواش را می‌رساند، وجود افزودنی مضر جوش شیرین در این نوع نان است، آخرین آمارها نشان می‌دهد در تهران بالغ بر ۸۰ درصد نانوایان لواش‌پز، جوش شیرین مصرف می‌کنند و مصرف این افزودنی در شهرستان‌های کشور به ۲۰ درصد ‌می‌رسد.
خواجه ادامه داد: استفاده از جوش شیرین در تولید نان به این صورت مشخص می‌شود که رنگ سطح نان پس از پخت متمایل به زرد شده و متأسفانه ظاهری جذاب و فریبنده به نان می‌دهد، نان بوی نامطبوع می‌گیرد و در معده واکنش منفی نشان می‌دهد که از جمله عوارض مهم و شایع آن ریفلاکس معده است.
مدیر باشگاه هواداران نان کامل با اشاره به اینکه نانوایان لواش‌پز برای نازک‌سازی بیش از حد نان مجبورند از خمیر تازه استفاده کنند و برای ایجاد جذابیت با آرد سفید نان بپزند، ادامه داد: با توجه به اینکه گلوتن آرد سفید خیلی بیشتر از آرد سبوس‌دار است، استفاده از آرد سفید منجر به لب‌دار شدن نان‌های لواش می‌شود به صورتی که کناره‌های نان حالت خمیری پیدا می‌کند و نانوا برای ایجاد کشش‌پذیری خمیر به ویژه در فصل زمستان به افزودنی غیرمجاز  بلانکیت یا همان جوهرقند متوصل می‌شود.
به گفته خواجه، بر خلاف اظهارات برخی افراد در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌ها، بلانکیت به منظور سفیدتر کردن آرد در صنعت نانوایی استفاده نمی‌شود و نانوایان برای تضعیف شبکه گلوتنی خمیر به این افزودنی خطرناک روی می‌آورند.


 

                                     تاریخ:      سه شنبه ٤ تير ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٤٠

 


خروج




آسیابانان ایرانی پشت چراغ قرمز قوانین دولتی صادرات آرد!

کشور ایران بیش از 300 کارخانه آردسازی با تکنولوژی روز دنیا دارد. متأسفانه در سال‌های اخیر به دلیل صدور مجوزهای بی‌رویه و غیرکارشناسانه، بیش از 20 میلیون تن ظرفیت مازاد آسیابانی در کشور ایجاد شده در حالی که هم‌اکنون فقط از نیمی از این ظرفیت استفاده می‌شود.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۶/۳۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۴۳۸ up
chf فرانک سويس ۴۶,۱۷۳ up
sek کرون سوئد ۴,۸۰۷ up
nok کرون نروژ ۴,۶۳۴ up
dkk کرون دانمارک ۶,۷۰۰ up
inr روپيه هند ۵۷۳ up
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۵۲۵ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۳۲۵ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۴۰,۲۷۳ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ up
cad دلار کانادا ۳۱,۸۸۶ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۴۵۶ up
zar راند ۲,۵۸۲ up
try لير ترکيه ۵,۵۴۵ down
rub روبل روسيه ۵۵۶ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۳ down
syp لير سوريه ۸۳ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۷۵۳ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۰۱۳ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۲۰ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۶۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۲ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۵۸۴ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۱ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۵۴۷ down
cny یوان چين ۶,۲۱۶ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۴۲۰ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۱۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۱۹۷ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ up
eur یورو ۴۹,۸۵۸ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۹۷۱ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۰۴۲ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۶۴ up
afn افغانی افغانستان ۵۴۷ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۳۱۱ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۶,۸۴۷ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۷۱ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

استاندارد دستگاه‌های پخت نان رها شده است در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
جهش تولید فقط با حمایت میسر می‌شود در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

اینستا
کنگان
سراوان
سپهر آسیا
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک

گالری ویدئو آرشیو ...