صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  رتبه کیفی نان مشهد چند است؟

  اختصاصی/مشهد مقدس سالیانه علاوه بر جمعیتی که دارد، پذیرای جمعیت شناوری از زائران اقصی نقاط کشور است که قطعا با توجه به این مساله، نان در این شهر سرانه مصرف زیادی را به خود اختصاص داده و ضروری است از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار باشد؛ این درحالی است که متاسفانه نان مشهد کیفیت چندانی نداشته و ضایعات و دورریز نان در این شهر مقدس بسیار بالاست. طی گفت‌وگو با تعدادی از مسئولین این شهر، موضوع کیفیت نان را بررسی نمودیم که در ادامه خواهید خواند؛

            

ابراهیم براتی، رئیس اتحادیه نانوایان مشهد در گفت‌وگو با غلات نیوز در خصوص این مساله توضیح داد: کیفیت پایین نان به دلیل کیفیت پایین آردهای دولتی است که البته اتحادیه طی نامه‌ای کتبا این مساله را به شرکت غله استان گزارش داده و مسئولین این دستگاه اظهار می‌کنند که مشکل از کیفیت پایین گندم‌هاست.
با صدور مجوز احداث آزادانه نانوایی در کشور، مشهد یکی از شهرهایی بود که با معضل زیادی در این زمینه روبه‌رو شد که البته دستگاه‌های مسئول از همان ابتدا در راستای ساماندهی این واحدها وارد عمل شدند اما مهم‌ترین معضل این مساله، ورود افراد غیرحرفه‌ای به صنف بود که قطعا این مساله در وهله اول افت کیفیت نان را در پی داشت.
براتی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: متاسفانه واحدهای غیرمجاز خودسرانه احداث شده‌اند و نیروی انسانی شاغل در این واحدها هیچ‌گونه تخصصی در حوزه نان ندارند که البته ساماندهی این واحدها از سوی اتحادیه با همکاری اتاق اصناف، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اداره اماکن همچنان ادامه دارد و از هزار واحد غیرمجاز، تاکنون تکلیف بخش زیادی روشن شده است.
در ادامه، شیرین محمدی‌نیا، مدیرکنترل کیفیت کارخانه خوشه طلایی سپید استان خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که دلیل کیفیت پایین نان چیست، گفت: کیفیت آرد مستقیما به کیفیت گندم‌های دریافتی کارخانه برمی‌گردد و نوع گندمی که ما دریافت می‌کنیم از سطح کیفی متوسطی برخوردار است و امیدوارم روزی برسد که مسئولین گندم‌ها را بر حسب نیاز هر استان به لحاظ کیفی تقسیم‌بندی و اختلاط کنند.
وی افزود: اما بخش دیگر افت کیفی نان ناشی از عدم آموزش نانوایان است که متاسفانه شهر مشهد واحدهای نانوایی غیرمجاز زیادی دارد و غالبا نیروی انسانی شاغل در این واحدها از مهارت و آگاهی مناسبی در حوزه پخت نان برخوردار نبوده و آموزش‌های لازم را ندیده‌اند که همین مساله افت کیفیت نان را به دنبال دارد.
محمدی‌نیا ادامه داد: گاهی پیش آمده که ما با آرد تولیدی در کارخانه قبل از عرضه به بازار به صورت آزمایشی پخت نان را انجام داده‌ایم و کاملا مقبول بوده اما نانوایان به کیفیت همان آرد اعتراض کرده‌اند!
مدیر کنترل کیفی کارخانه آرد خوشه طلایی سپید در ادامه خاطرنشان کرد: با قطعیت می‌توان گفت متاسفانه مصرف جوش شیرین هنوز در میان نانوایان مشهد رواج دارد و مسئولین ذی‌ربط باید در این خصوص برخوردهای جدی اعمال کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه چانه نان‌ها وزن استانداردی ندارد، ابراز کرد: طی تحقیقات میدانی گسترده‌ای که ما داشته‌ایم متاسفانه وزن استانداردی برای چانه نان تعریف نشده و غالبا در واحدهای صنفی کاهش وزن چانه مشاهده می‌شود که این مساله ارتباطی مستقیم با افزایش میزان دورریز نان دارد چرا که با کاهش وزن چانه، نان نازک‌تر شده بنابراین سریع تر خشک و تبدیل به ضایعات خواهد شد.
در ادامه حامد انوری، مدیرکنترل کیفی آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی مشهد  با تاکید بر اینکه گندم‌های تحویلی به کارخانه‌ها در بخش دولتی هیچ مشکلی ندارد و از کیفیت مطلوبی برخوردار است، به خبرنگار ما گفت: اگر اتحادیه صنف نانوایان از کیفیت آرد و انجمن صنفی کارخانه‌ها نیز از کیفیت گندم‌های دریافتی شکایت دارند، باید با دلیل و مستندات همراه با نتایج آزمون به ما ارائه دهند و اینکه با اظهار نظر شفاهی بگویند کیفیت آرد و نان پایین است، مشکلی را حل نمی‌کند. ضمن اینکه تاکنون گزارشی از سوی کارخانه‌ها به صورت کتبی یا شفاهی در خصوص کیفیت پایین گندم‌ها به ما انعکاس داده نشده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هر یک از دستگاه‌های متولی باید به مسئولیتی که در زنجیره تولید نان به آن‌ها واگذار شده عمل کنند، ابراز کرد: شرکت غله وظیفه خرید و توزیع گندم‌ها را بر عهده دارد و سازمان صنعت، معدن و تجارت، مسئول رسیدگی و نظارت بر حوزه کیفیت آرد و نان است.
انوری تصریح کرد: بر اساس آنچه در جلسات کارگروه گندم، آرد و نان مشهد بیان می‌شود، در حال حاضر نان مشهد به ویژه در بخش آزادپزی از سطح کیفی مطلوبی برخوردار است.
مدیرکنترل کیفی آزمایشگاه شرکت غله منطقه ۵ در خاتمه با بیان اینکه متاسفانه نانوایان مشهد به ویژه واحدهای سنگک‌پز به دنبال پخت نان با آرد سفید هستند، گفت: پروسه نول‌کشی از گندم‌ها، عدم مهارت نانوایان و تکنولوژی واحدهای آسیابانی، از عواملی است که بر کیفیت آرد و نان اثر مستقیم دارد.

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ١٩ خرداد ١٣٩٨        ساعت:     ٠٩:٥٥

 


خروج




پربازدیدترین

تقدیر از برگزیدگان دومین جشنواره ملی زنجیره گندم، آرد و نان

اختصاصی/ دومین جشنواره ملی برگزیدگان زنجیره گندم، آرد و نان به همت شرکت بازرگانی دولتی ایران و کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان در مرکز دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران به کار خود پایان داد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۱۲/۰۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۲۱۷ down
chf فرانک سويس ۴۲,۶۸۵ down
sek کرون سوئد ۴,۲۸۵ down
nok کرون نروژ ۴,۵۱۵ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۷۲ eq
inr روپيه هند ۵۸۶ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۰۶۸ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۲۳۷ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۷۰۲ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۳ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ up
cad دلار کانادا ۳۱,۷۴۷ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۷۰۹ down
zar راند ۲,۷۹۱ down
try لير ترکيه ۶,۹۰۳ down
rub روبل روسيه ۶۶۰ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۹۰۵ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ up
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ up
sgd دلار سنگاپور ۲۹,۹۹۱ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۴۵ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۰۹ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۹ down
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۴۳۷ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۸۵ up
lyd دينار ليبی ۲۹,۷۳۰ down
cny یوان چين ۵,۹۸۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۳,۹۲۰ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۳۹ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۰۳۶ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۵,۳۴۶ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۶۷ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۸۵۳ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۳,۰۵۴ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۵ down
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۰۵۹ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۸۸۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:
ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران:
ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.