صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  چشم‌پوشی متولیان از اصلاح الگوی مصرف نان!

  فرهنگ یک جامعه در هر امری یک شبه شکل نمی‌گیرد و فرهنگ‌سازی هم قطعا در کوتاه‌مدت مسیر نیست. اما ممکن است یک فرهنگ صحیح در یک جامعه به مرور زمان در طول تاریخ تغییر یافته و یک فرهنگ غلط جایگزین آن شود.

            

این موضوع متاسفانه در حوزه مهم نان دیده می‌شود چنان‌که سنگک همواره به عنوان نانی تیره و سبوس‌دار نزد پیشینیان ما جای داشته و نیز از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده به طوری که بسیاری از اوقات از نان سنگک برای مقابله با بیماری‌ها استفاده می‌شده است اما متاسفانه رفته رفته از ارزش غذایی این نان کاسته شد و با تغییر غلط ذائقه جامعه به سمت مصرف نان‌های سفید، سنگک سفید جای نان‌های سبوس‌دار را در سفره‌هایمان گرفت به طوری‌که ارزش غذایی نان سنگک این روزها با نان لواش برابری می‌کند!
متاسفانه درصد بالایی از افراد جامعه گمان می‌کنند هرچه نان سفیدتر باشد، کیفیت بهتری داشته و از ارزش غذایی بالاتری برخوردار است.
از سوی دیگر ناآگاهی نسبت به مصرف نان سبوس‌دار سالم در میان برخی دیگر از اقشار جامعه موجب شده روشی غلط برای عرضه نان سبوس‌دار به مشتری در برخی از واحدهای صنفی سنگک‌پز باب شود؛ بسیاری از مردم گمان می‌کنند با افزودن سبوس به صورت جداگانه روی سطح نان (در خصوص مضرات این اقدام، مطالب بسیاری در پایگاه خبری غلات نیوز ذکر شده است)، ارزش غذایی نان چند برابر شده و نان سبوس‌دار سالم مصرف نموده‌اند!
متاسفانه در سال‌های اخیر جامعه دچار بحران در الگوی مصرف نان استاندارد و سالم شده و متاسفانه تلاش چندانی از سوی متولیان امر برای اصلاح این امر صورت نگرفته است.
همان‌طور که بارها گفته‌ایم قطعا ابزار رسانه بالاخص رسانه‌های جمعی مانند تلویزیون نقش وسیعی در تسلط یک فرهنگ بر جامعه دارند.
درواقع ابزار تلویزیون باتوجه به برخورداری از یک گستره فراگیر می‌تواند فرهنگ مصرف صحیح نان را به اشکال مختلف از جمله سریال‌هایی در حوزه گندم، آرد و نان، پخش تیزر‌ها و تبلیغات آموزشی و یا پیام‌های بازرگانی و نیز برگزاری نشست‌ها و میزگردهای تخصصی با متخصصین، کارشناسان و پیشکسوتان حوزه گندم، آرد و نان به مخاطبین خود انتقال دهد اگرچه در سال‌های اخیر به ندرت برنامه‌هایی را از رسانه ملی در این زمینه شاهد بودیم اما اهمیت حوزه نان و وضعیتی که متاسفانه در حال حاضر دارد، به ما یادآوری می‌کند صدا و سیما در میان برنامه‌هایش باید به این مقوله مهم بیشتر بها دهد.
جایگاه نان در سبد غذایی جامعه بسیار پررنگ است بالاخص در شرایط اقتصادی حاکم که نان بخش اعظمی از خوراک بسیاری از خانواده‌ها را تامین می‌کند، ضروری است که از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار باشد بنابراین متولیان امر باید بیش از پیش در این شرایط بحرانی برای ارتقای سلامت نان و افزایش سبوس آن، دست به کار شوند. امید است به زودی شاهد تعامل متولیان نان با رسانه ملی در راستای اصلاح الگوی مصرف نان در کشورمان باشیم.

 

                                     تاریخ:      شنبه ١٤ ارديبهشت ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٠٩

 


خروج




احداث 4/6میلیون تن سیلو در دولت تدبیر و امید

اختصاصی/ حسین مدرس خیابانی اظهار کرد: 4/6 میلیون تن سیلو ( 153 واحد) در دوره دولت یازدهم و دوازدهم، دولت تدبیر و امید ساخته شده است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۹۷۷ up
chf فرانک سويس ۴۶,۰۲۹ up
sek کرون سوئد ۴,۸۲۴ up
nok کرون نروژ ۴,۶۲۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۶۶۴ up
inr روپيه هند ۵۶۱ up
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۲۵۴ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۰۰۸ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۷۸۲ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۲ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۰۵ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۹۲۱ up
zar راند ۲,۴۲۴ down
try لير ترکيه ۶,۰۸۲ up
rub روبل روسيه ۵۷۳ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۸ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۱۹۱ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۶۳۲ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۷۶ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۷۲ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۸۴۱ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۱ eq
lyd دينار ليبی ۳۰,۶۳۹ up
cny یوان چين ۶,۰۳۸ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۴۷۶ up
myr رينگيت مالزی ۹,۹۸۵ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۳۲۶ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۹,۶۳۵ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۹۶۰ down
gel لاری گرجستان ۱۳,۶۸۶ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۸۴ up
afn افغانی افغانستان ۵۴۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۱۹۷ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۵,۶۲۳ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۸۳ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت