صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  چشم‌پوشی متولیان از اصلاح الگوی مصرف نان!

  فرهنگ یک جامعه در هر امری یک شبه شکل نمی‌گیرد و فرهنگ‌سازی هم قطعا در کوتاه‌مدت مسیر نیست. اما ممکن است یک فرهنگ صحیح در یک جامعه به مرور زمان در طول تاریخ تغییر یافته و یک فرهنگ غلط جایگزین آن شود.

            

این موضوع متاسفانه در حوزه مهم نان دیده می‌شود چنان‌که سنگک همواره به عنوان نانی تیره و سبوس‌دار نزد پیشینیان ما جای داشته و نیز از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده به طوری که بسیاری از اوقات از نان سنگک برای مقابله با بیماری‌ها استفاده می‌شده است اما متاسفانه رفته رفته از ارزش غذایی این نان کاسته شد و با تغییر غلط ذائقه جامعه به سمت مصرف نان‌های سفید، سنگک سفید جای نان‌های سبوس‌دار را در سفره‌هایمان گرفت به طوری‌که ارزش غذایی نان سنگک این روزها با نان لواش برابری می‌کند!
متاسفانه درصد بالایی از افراد جامعه گمان می‌کنند هرچه نان سفیدتر باشد، کیفیت بهتری داشته و از ارزش غذایی بالاتری برخوردار است.
از سوی دیگر ناآگاهی نسبت به مصرف نان سبوس‌دار سالم در میان برخی دیگر از اقشار جامعه موجب شده روشی غلط برای عرضه نان سبوس‌دار به مشتری در برخی از واحدهای صنفی سنگک‌پز باب شود؛ بسیاری از مردم گمان می‌کنند با افزودن سبوس به صورت جداگانه روی سطح نان (در خصوص مضرات این اقدام، مطالب بسیاری در پایگاه خبری غلات نیوز ذکر شده است)، ارزش غذایی نان چند برابر شده و نان سبوس‌دار سالم مصرف نموده‌اند!
متاسفانه در سال‌های اخیر جامعه دچار بحران در الگوی مصرف نان استاندارد و سالم شده و متاسفانه تلاش چندانی از سوی متولیان امر برای اصلاح این امر صورت نگرفته است.
همان‌طور که بارها گفته‌ایم قطعا ابزار رسانه بالاخص رسانه‌های جمعی مانند تلویزیون نقش وسیعی در تسلط یک فرهنگ بر جامعه دارند.
درواقع ابزار تلویزیون باتوجه به برخورداری از یک گستره فراگیر می‌تواند فرهنگ مصرف صحیح نان را به اشکال مختلف از جمله سریال‌هایی در حوزه گندم، آرد و نان، پخش تیزر‌ها و تبلیغات آموزشی و یا پیام‌های بازرگانی و نیز برگزاری نشست‌ها و میزگردهای تخصصی با متخصصین، کارشناسان و پیشکسوتان حوزه گندم، آرد و نان به مخاطبین خود انتقال دهد اگرچه در سال‌های اخیر به ندرت برنامه‌هایی را از رسانه ملی در این زمینه شاهد بودیم اما اهمیت حوزه نان و وضعیتی که متاسفانه در حال حاضر دارد، به ما یادآوری می‌کند صدا و سیما در میان برنامه‌هایش باید به این مقوله مهم بیشتر بها دهد.
جایگاه نان در سبد غذایی جامعه بسیار پررنگ است بالاخص در شرایط اقتصادی حاکم که نان بخش اعظمی از خوراک بسیاری از خانواده‌ها را تامین می‌کند، ضروری است که از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار باشد بنابراین متولیان امر باید بیش از پیش در این شرایط بحرانی برای ارتقای سلامت نان و افزایش سبوس آن، دست به کار شوند. امید است به زودی شاهد تعامل متولیان نان با رسانه ملی در راستای اصلاح الگوی مصرف نان در کشورمان باشیم.

 

                                     تاریخ:      شنبه ١٤ ارديبهشت ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٠٩

 


خروج




تقدیر از برگزیدگان دومین جشنواره ملی زنجیره گندم، آرد و نان

اختصاصی/ دومین جشنواره ملی برگزیدگان زنجیره گندم، آرد و نان به همت شرکت بازرگانی دولتی ایران و کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان در مرکز دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران به کار خود پایان داد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۱۱/۲۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۷۹۲ down
chf فرانک سويس ۴۲,۷۵۸ down
sek کرون سوئد ۴,۳۲۴ up
nok کرون نروژ ۴,۵۴۶ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۹۴ up
inr روپيه هند ۵۸۸ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۸۶۶ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۲۳۴ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۲۴۲ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۶ eq
cad دلار کانادا ۳۱,۷۲۹ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۰۱۲ down
zar راند ۲,۸۲۶ up
try لير ترکيه ۶,۹۳۸ down
rub روبل روسيه ۶۶۳ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۲۴۸ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۲۲۰ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۳۱ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۱۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۵۶۶ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۷۷ up
lyd دينار ليبی ۲۹,۸۱۵ up
cny یوان چين ۶,۰۲۱ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۴,۷۷۳ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۱۴۷ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۵۲۳ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ eq
eur یورو ۴۵,۵۲۶ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۵۲ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۶۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۳,۰۷۰ up
afn افغانی افغانستان ۵۴۴ down
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۱۳۱ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۳,۰۹۵ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۷ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:
ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران:
ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.