صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  راهکار استان یزد در کاهش تنورهای شعله مستقیم نان

  اختصاصی/ چند سالی است که بحث جایگزینی دستگاه‌های حرارت غیرمستقیم به جای تنورهای گلی که شعله‌اش مستقیم روی نان می‌نشیند، مطرح است اما هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته و اتفاقاً نان ‌تنوری، مشتریان پر و ‌پا قرص‌تری دارد.

            

 مخالفین تنورهای سنتی حرارت مستقیم معتقدند نان‌های تنوری نیاز به خمیری با کیفیت و البته مقاومت بالا دارند بنابراین در مواقعی که نانوا آرد سست تحویل بگیرد، به طور ناخودآگاه مصرف نمک به منظور بهبود سستی آرد بالا می‌رود به ویژه اگر فصل تابستان هم باشد و نهایتا بحث شوری نان و خطرآفرینی برای سلامت مصرف‌کننده را به دنبال خواهد داشت...
اما یزد یکی از استان‌هایی است که‌ بالغ بر۶۵ درصد از واحدهای صنفی نان آن، تنور حرارت مستقیم دارند.
جلال پیروزی‌فر، رئیس اتحادیه نانوایان یزد در این باره به غلات نیوز می‌گوید: خمیری که قرار است در تنور گلی قرار داده شود، نیاز به نمک بیشتری دارد به همین خاطر نان یزد عمدتا شور است.
به گفته وی، اغلب واحدهای نانوایی یزد، قدیمی و با متراژ کم هستند به طوری که صرفا قابلیت تجهیز تنور را  دارند و با توجه به کمبود فضا، امکان تعبیه دستگاه در این واحدها نیست.
پیروزی‌فر بیان کرد: اداره استاندارد یزد با تنورهای سنتی در واحدهای صنفی مخالفت کرده و درصدد است با برنامه‌ریزی و اجرای روش‌هایی، این مساله را ساماندهی کند.
اما حمید پایدار اردکانی، مدیرکل شرکت غله استان یزد در این خصوص به غلات نیوز گفت: متاسفانه به دلیل گرایش مردم یزد به نان تنوری، برخی از واحدها اقدام به جایگزینی تنور به جای دستگاه استاندارد و حرارت غیرمستقیم می‌کنند.
وی افزود: تنورهای سنتی دارای مضراتی هستند که باید کنترل شود از جمله اینکه مصرف نمک را در خمیر افزایش می‌دهد، گاهی مواقع سوخته‌های نان در دیواره تنور باقی مانده و به نان بعدی می‌چسبد. علاوه بر این‌ها سرعت کار با تنور نسبت به دستگاه پایین‌تر است.
پایدار خاطرنشان کرد: بیش از هرچیز نیاز است فرهنگ مصرف نان‌های سالم برای مصرف‌کنندگان جا بیفتد و مردم با آگاهی به خرید نان اقدام نمایند اما متاسفانه متولی برای این مساله تعریف نشده است.
محمدحسین ماجدی، رئیس اداره کل استاندارد استان یزد نیز در این خصوص توضیح داد: بر اساس تلاش‌های صورت گرفته، دیگر مجوز واحد نانوایی دارای تنور صادر نخواهد شد.
اداره کل استاندارد استان یزد در تلاش است با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و شرکت غله استان، این مساله را در واحدهای تنوری اصلاح نماید به این صورت که قسمت آتشدان (شعله حرارت مستقیم تنور) با یک صفحه پوششی از قسمت پخت جدا شود بدین ترتیب شعله مستقیما روی نان قرار نخواهد گرفت. هم‌اکنون درحال تشویق نانوایان به انجام ‌این امر هستیم.
به گفته ماجدی، ذائقه مردم یزد غالبا به نان تنوری سنتی گرایش دارد و واحدهای مجهز به دستگاه، مشتری چندانی ندارند.
رئیس اداره کل استاندارد یزد گفت: بنری جهت اطلاع‌رسانی و ‌آگاه‌سازی مردم تهیه کرده‌ایم تا بر مبنای آن‌ از خرید نان تولید شده با حرارت مستقیم اجتناب شود. این بنر اوایل سال آتی در کلیه نانوایی‌های سنتی استان نصب خواهد شد.


 

                                     تاریخ:      شنبه ٢٥ اسفند ١٣٩٧        ساعت:     ١١:١٢

 


خروج




احداث 4/6میلیون تن سیلو در دولت تدبیر و امید

اختصاصی/ حسین مدرس خیابانی اظهار کرد: 4/6 میلیون تن سیلو ( 153 واحد) در دوره دولت یازدهم و دوازدهم، دولت تدبیر و امید ساخته شده است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۹۷۷ up
chf فرانک سويس ۴۶,۰۲۹ up
sek کرون سوئد ۴,۸۲۴ up
nok کرون نروژ ۴,۶۲۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۶۶۴ up
inr روپيه هند ۵۶۱ up
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۲۵۴ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۰۰۸ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۷۸۲ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۲ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۰۵ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۹۲۱ up
zar راند ۲,۴۲۴ down
try لير ترکيه ۶,۰۸۲ up
rub روبل روسيه ۵۷۳ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۸ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۱۹۱ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۶۳۲ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۷۶ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۷۲ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۸۴۱ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۱ eq
lyd دينار ليبی ۳۰,۶۳۹ up
cny یوان چين ۶,۰۳۸ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۴۷۶ up
myr رينگيت مالزی ۹,۹۸۵ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۳۲۶ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۹,۶۳۵ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۹۶۰ down
gel لاری گرجستان ۱۳,۶۸۶ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۸۴ up
afn افغانی افغانستان ۵۴۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۱۹۷ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۵,۶۲۳ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۸۳ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت