راهکار استان یزد در کاهش تنورهای شعله مستقیم نان
اختصاصی/ چند سالی است که بحث جایگزینی دستگاههای حرارت غیرمستقیم به جای تنورهای گلی که شعلهاش مستقیم روی نان مینشیند، مطرح است اما هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته و اتفاقاً نان تنوری، مشتریان پر و پا قرصتری دارد.
اما یزد یکی از استانهایی است که بالغ بر۶۵ درصد از واحدهای صنفی نان آن، تنور حرارت مستقیم دارند.
جلال پیروزیفر، رئیس اتحادیه نانوایان یزد در این باره به غلات نیوز میگوید: خمیری که قرار است در تنور گلی قرار داده شود، نیاز به نمک بیشتری دارد به همین خاطر نان یزد عمدتا شور است.
به گفته وی، اغلب واحدهای نانوایی یزد، قدیمی و با متراژ کم هستند به طوری که صرفا قابلیت تجهیز تنور را دارند و با توجه به کمبود فضا، امکان تعبیه دستگاه در این واحدها نیست.
پیروزیفر بیان کرد: اداره استاندارد یزد با تنورهای سنتی در واحدهای صنفی مخالفت کرده و درصدد است با برنامهریزی و اجرای روشهایی، این مساله را ساماندهی کند.
اما حمید پایدار اردکانی، مدیرکل شرکت غله استان یزد در این خصوص به غلات نیوز گفت: متاسفانه به دلیل گرایش مردم یزد به نان تنوری، برخی از واحدها اقدام به جایگزینی تنور به جای دستگاه استاندارد و حرارت غیرمستقیم میکنند.
وی افزود: تنورهای سنتی دارای مضراتی هستند که باید کنترل شود از جمله اینکه مصرف نمک را در خمیر افزایش میدهد، گاهی مواقع سوختههای نان در دیواره تنور باقی مانده و به نان بعدی میچسبد. علاوه بر اینها سرعت کار با تنور نسبت به دستگاه پایینتر است.
پایدار خاطرنشان کرد: بیش از هرچیز نیاز است فرهنگ مصرف نانهای سالم برای مصرفکنندگان جا بیفتد و مردم با آگاهی به خرید نان اقدام نمایند اما متاسفانه متولی برای این مساله تعریف نشده است.
محمدحسین ماجدی، رئیس اداره کل استاندارد استان یزد نیز در این خصوص توضیح داد: بر اساس تلاشهای صورت گرفته، دیگر مجوز واحد نانوایی دارای تنور صادر نخواهد شد.
اداره کل استاندارد استان یزد در تلاش است با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و شرکت غله استان، این مساله را در واحدهای تنوری اصلاح نماید به این صورت که قسمت آتشدان (شعله حرارت مستقیم تنور) با یک صفحه پوششی از قسمت پخت جدا شود بدین ترتیب شعله مستقیما روی نان قرار نخواهد گرفت. هماکنون درحال تشویق نانوایان به انجام این امر هستیم.
به گفته ماجدی، ذائقه مردم یزد غالبا به نان تنوری سنتی گرایش دارد و واحدهای مجهز به دستگاه، مشتری چندانی ندارند.
رئیس اداره کل استاندارد یزد گفت: بنری جهت اطلاعرسانی و آگاهسازی مردم تهیه کردهایم تا بر مبنای آن از خرید نان تولید شده با حرارت مستقیم اجتناب شود. این بنر اوایل سال آتی در کلیه نانواییهای سنتی استان نصب خواهد شد.
تاریخ: شنبه ٢٥ اسفند ١٣٩٧ ساعت: ١١:١٢
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|