صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  چرا بخش خصوصی برای فرهنگ سازی نان پاسخگو نیست؟!

  اختصاصی/ در سال‌های اخیر تشکل‌های بسیاری در بخش خصوصی در حوزه غذا ایجاد شده‌اند و علی‌رغم اینکه نان یکی از اصلی‌ترین غذاهای جامعه است اما میان‌بخشی بوده و متولی ثابتی در دستگاه دولتی ندارد و این انتظار می‌رود که تشکل‌ها و انجمن‌های ایجاد شده در بخش خصوصی برای ارتقای سلامت و فرهنگ تولید و مصرف نان وارد عمل شوند.

            

گرچه برخی از این مجموعه‌ها به این مساله ورود کرده‌اند و اقداماتی هم در حوزه سالم‌سازی نان به عنوان قوت غالب جامعه از سوی این انجمن‌ها انجام شده اما هنوز فقر فرهنگی تولید و مصرف نان سالم و باکیفیت در جامعه به چشم می‌خورد.
محسن نقاشی، دبیر اجرایی فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در این باره به غلات نیوز گفت: یکی از دلایل اینکه در فرهنگ‌سازی نان کوتاهی می‌شود، بی‌توجهی تولیدکنندگان نان است که در این زمینه نقش اساسی را بر دوش دارند. در تمام کشورهای توسعه‌یافته جهان، تشکل‌ها نقشی اساسی دارند اما متاسفانه در کشورها حضور آن‌ها و نقش پررنگ و اثرگذاری که در اشاعه یک فرهنگ می‌توانند داشته باشند، نادیده گرفته می‌شود.
وی ادامه داد: قانون، تشکل‌ها را به رسمیت شناخته و تشکل‌ها صد درصد باید در زمینه فرهنگ‌سازی نان اقدام کنند.

* تشکل‌های بخش خصوصی چطور می‌توانند برای نان فرهنگ‌سازی کنند؟

دبیراجرایی فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در ادامه با اظهار تاسف از اینکه بالاترین رقم ضایعات سفره خانوار ایرانی متعلق به نان است، گفت: متاسفانه با ضایعات 35 درصدی نان در کشورمان مواجه هستیم و باید با اصلاح الگوی تولید و مصرف نان، جلوی این اتفاق ناگوار گرفته شود. برای مثال، اتحادیه‌های نانوایان سراسر کشور می‌توانند در این زمینه ورود کنند و محدودیتی برای آن‌ها وجود ندارد که متاسفانه شاهد فعالیتی در این خصوص از سوی آن‌ها نیستیم. اما مساله مهم اینجاست که خود نانوایان باید خواستار افزایش کیفیت نان باشند. قطعا اگر انجمن‌هایی تخصصی در حوزه نان ایجاد شود، ارتقای سطح سلامت و کیفیت نان جامعه تحقق خواهد یافت.

* آیا تشکل‌ها بدون حمایت دولت می‌توانند فرهنگ تولید و مصرف نان سالم را در کشور جا بیندازند؟

نقاشی خاطرنشان کرد: تشکل‌ها بدنه جدایی از دولت دارند بنابراین بدون حمایت دولت هم می‌توانند در فرهنگ‌سازی ایفای نقش کنند. اگر قرار باشد که به امید حمایت و پشتیبانی‌ دولت بمانیم که هیچ اتفاقی نخواهد افتاد! این در حالی است که طبق قانون اساسی، دولت باید از تشکل‌ها حمایت کند.
وی با اشاره به اینکه وظیفه اصلی تشکل‌ها، مطالبه‌گری است، افزود: اصل مهم در ایجاد یک تشکل قبل از هر چیز، آموزش است. متاسفانه بسیاری از اتحادیه‌ها که جزئی از بخش خصوصی هستند، هنوز معنای واقعی یک تشکل و اتحادیه را نمی‌دانند و عملا حالت فرمالیته به خود گرفته‌اند!
دبیراجرایی فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در ادامه با بیان اینکه دولت باید رسیدگی به امور صنعت نان را به طور کلی به بخش خصوصی واگذار کند، تصریح کرد: تجربه ثابت کرده است صنایعی که به بخش خصوصی واگذار شده‌اند، با نتایج خوبی همراه بوده‌اند و دولت باید مدیریت صنعت نان را هم به بخش خصوصی بسپارد.
نقاشی خاطرنشان کرد: ماده 2 و 3 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و به ترتیب ماده 24 شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، دولت را در تصمیم‌گیری برای امور، به نظرسنجی از تشکل‌های بخش خصوصی ملزم دانسته اما متاسفانه دولت از این مساله چشم‌پوشی می‌کند. 
وی از برنامه‌های آینده فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در حوزه نان خبر داد و گفت: درصدد هستیم در آینده نزدیک برای رسته‌های مختلف غذایی، کمسیون‌های تخصصی ایجاد کنیم که نان از مهم‌ترین آن‌هاست. این کمسیون در حوزه ارتقای کیفیت نان و فرهنگ‌سازی برای اصلاح الگوی مصرف و تولید نان با اتخاذ برنامه‌هایی ورود خواهد کرد.

*انجمن‌ها بازوی دولت هستند، دولت زمینه فرهنگ‌سازی را برای انجمن‌ها فراهم کند

انجمن غذا، صنعت و سلامت، یکی از مجموعه‌های بخش خصوصی است که در راستای ارتقای سلامت آرد و نان و آموزش عامه جامعه به منظور آگاهی از مشخصه‌های یک نان سالم، اقداماتی را انجام داده است. دکتر محمد سالکی، مدیرعامل این انجمن در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی انجمن گفت: طبیعتاً دولت می‌تواند کمک‌های بهتر و بیشتری را در راستای فرهنگ‌سازی نان داشته باشد، از جمله پخش برنامه‌های آموزشی از طریق رسانه ملی از سوی افراد متخصص و متعهد. اما با توجه به اینکه انجمن‌ها، منبع درآمدی ندارند و بازوی اجرایی دولت در رسیدن به اهداف کلان در کلیه حوزه‌ها هستند، این انتظار از دولت می‌رود که زمینه را فراهم کند تا مجموعه‌های غیر‌انتفاعی که ذی‌نفع نبوده و درآمدی ندارند، بتوانند این آموزش‌ها را از طریق رسانه ملی در اختیار عامه جامعه قرار دهند.


 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢ دی ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٠٠

 


خروج




دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...