چرا بخش خصوصی برای فرهنگ سازی نان پاسخگو نیست؟!
اختصاصی/ در سالهای اخیر تشکلهای بسیاری در بخش خصوصی در حوزه غذا ایجاد شدهاند و علیرغم اینکه نان یکی از اصلیترین غذاهای جامعه است اما میانبخشی بوده و متولی ثابتی در دستگاه دولتی ندارد و این انتظار میرود که تشکلها و انجمنهای ایجاد شده در بخش خصوصی برای ارتقای سلامت و فرهنگ تولید و مصرف نان وارد عمل شوند.
محسن نقاشی، دبیر اجرایی فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در این باره به غلات نیوز گفت: یکی از دلایل اینکه در فرهنگسازی نان کوتاهی میشود، بیتوجهی تولیدکنندگان نان است که در این زمینه نقش اساسی را بر دوش دارند. در تمام کشورهای توسعهیافته جهان، تشکلها نقشی اساسی دارند اما متاسفانه در کشورها حضور آنها و نقش پررنگ و اثرگذاری که در اشاعه یک فرهنگ میتوانند داشته باشند، نادیده گرفته میشود.
وی ادامه داد: قانون، تشکلها را به رسمیت شناخته و تشکلها صد درصد باید در زمینه فرهنگسازی نان اقدام کنند.
* تشکلهای بخش خصوصی چطور میتوانند برای نان فرهنگسازی کنند؟
دبیراجرایی فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در ادامه با اظهار تاسف از اینکه بالاترین رقم ضایعات سفره خانوار ایرانی متعلق به نان است، گفت: متاسفانه با ضایعات 35 درصدی نان در کشورمان مواجه هستیم و باید با اصلاح الگوی تولید و مصرف نان، جلوی این اتفاق ناگوار گرفته شود. برای مثال، اتحادیههای نانوایان سراسر کشور میتوانند در این زمینه ورود کنند و محدودیتی برای آنها وجود ندارد که متاسفانه شاهد فعالیتی در این خصوص از سوی آنها نیستیم. اما مساله مهم اینجاست که خود نانوایان باید خواستار افزایش کیفیت نان باشند. قطعا اگر انجمنهایی تخصصی در حوزه نان ایجاد شود، ارتقای سطح سلامت و کیفیت نان جامعه تحقق خواهد یافت.
* آیا تشکلها بدون حمایت دولت میتوانند فرهنگ تولید و مصرف نان سالم را در کشور جا بیندازند؟
نقاشی خاطرنشان کرد: تشکلها بدنه جدایی از دولت دارند بنابراین بدون حمایت دولت هم میتوانند در فرهنگسازی ایفای نقش کنند. اگر قرار باشد که به امید حمایت و پشتیبانی دولت بمانیم که هیچ اتفاقی نخواهد افتاد! این در حالی است که طبق قانون اساسی، دولت باید از تشکلها حمایت کند.
وی با اشاره به اینکه وظیفه اصلی تشکلها، مطالبهگری است، افزود: اصل مهم در ایجاد یک تشکل قبل از هر چیز، آموزش است. متاسفانه بسیاری از اتحادیهها که جزئی از بخش خصوصی هستند، هنوز معنای واقعی یک تشکل و اتحادیه را نمیدانند و عملا حالت فرمالیته به خود گرفتهاند!
دبیراجرایی فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در ادامه با بیان اینکه دولت باید رسیدگی به امور صنعت نان را به طور کلی به بخش خصوصی واگذار کند، تصریح کرد: تجربه ثابت کرده است صنایعی که به بخش خصوصی واگذار شدهاند، با نتایج خوبی همراه بودهاند و دولت باید مدیریت صنعت نان را هم به بخش خصوصی بسپارد.
نقاشی خاطرنشان کرد: ماده 2 و 3 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و به ترتیب ماده 24 شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، دولت را در تصمیمگیری برای امور، به نظرسنجی از تشکلهای بخش خصوصی ملزم دانسته اما متاسفانه دولت از این مساله چشمپوشی میکند.
وی از برنامههای آینده فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در حوزه نان خبر داد و گفت: درصدد هستیم در آینده نزدیک برای رستههای مختلف غذایی، کمسیونهای تخصصی ایجاد کنیم که نان از مهمترین آنهاست. این کمسیون در حوزه ارتقای کیفیت نان و فرهنگسازی برای اصلاح الگوی مصرف و تولید نان با اتخاذ برنامههایی ورود خواهد کرد.
*انجمنها بازوی دولت هستند، دولت زمینه فرهنگسازی را برای انجمنها فراهم کند
انجمن غذا، صنعت و سلامت، یکی از مجموعههای بخش خصوصی است که در راستای ارتقای سلامت آرد و نان و آموزش عامه جامعه به منظور آگاهی از مشخصههای یک نان سالم، اقداماتی را انجام داده است. دکتر محمد سالکی، مدیرعامل این انجمن در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی انجمن گفت: طبیعتاً دولت میتواند کمکهای بهتر و بیشتری را در راستای فرهنگسازی نان داشته باشد، از جمله پخش برنامههای آموزشی از طریق رسانه ملی از سوی افراد متخصص و متعهد. اما با توجه به اینکه انجمنها، منبع درآمدی ندارند و بازوی اجرایی دولت در رسیدن به اهداف کلان در کلیه حوزهها هستند، این انتظار از دولت میرود که زمینه را فراهم کند تا مجموعههای غیرانتفاعی که ذینفع نبوده و درآمدی ندارند، بتوانند این آموزشها را از طریق رسانه ملی در اختیار عامه جامعه قرار دهند.
تاریخ: يکشنبه ٢ دی ١٣٩٧ ساعت: ٠٩:٠٠
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|