صفحه اصلی > یادداشت 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  تکنولوژی فریز در صنعت نان

  اختصاصی/ بیش از 90 درصد نان مصرفی مردم ایران را نان‌های سنتی شامل می‌شوند و تنها بخش کوچکی از سبد نان مصرفی خانواده‌ها به انواع نان‌های نیمه‌صنعتی و حجیم و نیمه‌حجیم اختصاص دارد که عمدتا این نوع نان‌ها در بسته‌بندی‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های نان، سوپرمارکت‌ها و یا هایپرمارکت‌ها عرضه می‌شوند.

            

 بعضاً مشاهده شده که نان در داخل بسته‌بندی عرق کرده و حالت خمیری به خود گرفته است. شایع‌ترین مساله‌ای که اتفاق می‌افتد این است که قطرات آبی که به صورت عرق در فضای داخل پلاستیک ایجاد شده، در بافت نان نفوذ کرده و ایجاد کپک می‌کند. چه بسا اینکه ممکن است ذرات کپک به قدری ریز باشد که قابل مشاهده نبوده اما با نفوذ در بافت نان، سلامت مصرف‌کننده را به مخاطره بیندازد.همان‌طور که در خصوص نان‌های سنتی تأکید می‌شود،قرار دادن نان داغ در کیسه‌های پلاستیکی احتمال کپک زدن نان را افزایش می‌دهد و زمینه انتقال مواد شیمیایی پلاستیک را به نان فراهم می‌کند.

به گفته برخی از متخصصین، این احتمال می‌رود که دمای نان‌های صنعتی تولید شده در کارخانه‌ها با محیط داخل پلاستیک همسان نبوده و به همین خاطر وقتی نان داغ در محیطی کاملا بسته با دمای پایین‌تر قرار می‌گیرد، داخل فضای بسته‌بندی عرق می‌کند و ذرات عرق در بافت نان هم نفوذ کرده در نتیجه نان کپک می‌زند و زودتر بیات می‌شود و علاوه بر آن، مواد شیمیایی پلاستیک روی نان اثر می‌گذارد.
نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم، نان مصرفی مردم کشورهای اروپایی است که چند سالی است به کشور ما هم راه یافته و اگرچه هنوز سهم مختصری از سفره‌های مردم ایران را به خود اختصاص داده اما روز به روز فرهنگ مصرف این نوع نان‌ها در میان خانواده‌های ایرانی بیشتر جا می‌افتد. عمدتا این نوع نان‌ها به صورت بسته‌بندی در قفسه فروشگاه‌ها برای مشتری عرضه می‌شوداما با توجه به آنچه که درباره مضرات نان‌های بسته‌بندی شده گفته شد، بهتر است شکل عرضه نان را در کشور متحول کنیم. به عنوان مثال، اگر به جای نان‌های تولید شده، خمیرهای فریزآماده از انواع نان‌ها در قفسه‌ها قرار گیرد و مشتری برحسب نیاز خمیر را انتخاب کرده سپس نانوا همان لحظه خمیر را داخل فرهای مخصوص نان بگذارد و نان تازه را بدون اینکه از قبل تولید شده و در بسته‌بندی پلاستیکی قرار گرفته باشد، تحویل مشتری دهد، دیگر از مضرات پلاستیک و انتقال آن به نان خبری نخواهد بود.اساسا در کشورهای اروپایی این نوع نان‌هابدون بسته‌بندی در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

امروزه در برخی از کشورهای اروپایی، تکنولوژی فریز به همان شیوه که گفته شد، مرسوم شده است و نان به صورت تازه و البته بدون بسته‌بندی‌های پلاستیکی در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.
تکنولوژی نان فریز این امکان را ایجاد می‌کند که همانند نان‌های سنتی که نانوا نان تازه تحویل مشتری می‌دهد، در نان‌های حجیم هم این اتفاق بیفتد و مشتری به جای خرید نان‌های از قبل تولید شده که در قفسه فروشگاه‌ها در بسته‌بندی پلاستیکی قرار گرفته، نان را به صورت تازه و البته بدون بسته‌بندی خریداری کند. حتی مشتریان می‌توانند خمیرهای فریز نیمه‌آماده را خریداری و نگهداری کنند و در صورت نیاز با قرار دادن این خمیرها در فرهای خانگی نان تازه را در لحظه در اختیار داشته باشند.

اما آیا تکنولوژی نان فریز در ایران قابل اجرا خواهد بود؟
متاسفانه این تکنولوژی در ایران هنوز شناخته شده نیست و قطعا اجرای آن در کشور نیاز به زیرساخت‌هایی خواهد داشت که درحال حاضر فراهم نیستند.
گام اول، فرهنگ‌سازی مصرف این نوع نان‌ها در سطح کشور است که قطعا نیاز به سرمایه گذاری کلان خواهد داشت و حمایت نهادهای دولتی و رسانه‌ها به خصوص صدا و سیما را در این راستا می‌طلبد. اگرچه تبلیغات در فضای مجازی هم به اشاعه فرهنگ این نوع نان‌ها در کشور کمک خواهد کرد اما به واسطه تاثیر چشمگیر رسانه ملی صدا و سیما، ورود این نهاد به موضوع فرهنگ‌سازی مصرف این نوع نان‌ها در میان مردم کمک شایانی خواهد کرد. لذا قطعا تامین سرمایه کلان برای پیاده‌سازی این طرح در کشور، به تنهایی از عهده بخش خصوصی خارج استاما با سابقه ای که از دولت در راستای فرهنگ‌سازی نان وجود دارد به نظر می‌آید که دولت برای این مساله هزینه نکند مگر اینکه از محل یارانه ای که به صنعت گندم، آردو نان می‌دهد بخشی را به عنوان کمک به بخش خصوصی برای راه اندازی این تکنولوژی در کشور اختصاص دهد.
 اما در مجموع باید این نکته را یادآور شویم که قطعا باتوجه به طولانی بودن پروسه عملیاتی شدن سیاست‌های اجرایی در کشورمان، قطعا اجرای این امر یا زمان‌بر خواهد بود و یا اینکه اصلا از سوی دولت مورد استقبال واقع نخواهد شد.

 

                                     تاریخ:      شنبه ١٢ اسفند ١٣٩٦        ساعت:     ١٠:٥٦

 


خروج




دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...