آموزش در صنف نانوایان جدی گرفته نمیشود
اختصاصی/ قطعا در هر صنعتی، آموزش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به عنوان عاملی در جهت پیشرفت و ارتقاء آن صنعت به شمار میرود اما متاسفانه در صنعت مهم نان به ویژه نان سنتی، مدتی است که از این مقوله چشمپوشی شده، تا جایی که فقدان آموزش کافی برای کارگران نانوایی تبعاتی چون افت کیفی نان را در پی داشته است.
در کشورهای پیشرفته جهان، مقوله آموزش در صنعت نان بسیار مهم شمرده میشود و میزان مهارت فنی نانوا و برخورداری از یک گواهینامه تایید آموزشی، از ارکان اصلی ورود به این حرفه است ضمن اینکه در این کشورها ارتقاء سطح علمی و عملی نانوا به صورت جدی پیگیری و دانش فنی نانوایان، به طور مداوم بهروزرسانی میشود اما در کشور ما رکن آموزش در صنف نانوایان سنتی چندان جدی تلقی نشده و بعضا شاهد ورود افرادی به این حرفه هستیم که بدون برخورداری از فن نانوایی از حرفههای دیگر به این حرفه بسیار تخصصی ورود میکنند. متاسفانه این معضل در مدت اخیر که به صورت بیرویه بر تعداد واحدهای نانوایی در سطح کشور افزوده شده، ملموستر است به طوریکه شاهد ورود افراد غیر مرتبط به این حرفه تخصصی بودهایم که خود این مساله از دلایل نقشآفرین در کاهش کیفیت و سلامت نان و البته ایجاد ضایعات بوده است.
اما نکته بسیار مهم این است که آموزشهای نانوایان باید کاربردی، علمی و عملی بوده و به صورت مدون برگزار گردد تا اثرگذار باشد.
چیزی که در حال حاضر در کشورمان کمتر به آن توجه شده، عدم اختصاص بودجه به آموزش نانوایان است. امروزه اعتباری برای ارتقاء مهارت نانوایان کشور تخصیص داده نمیشود و دورههای آموزشی نانوایان عمدتا به صورت تئوری برگزار میگردد.
از سوی دیگر عدم افزایش قیمت نان موجب گردیده که متصدیان نانوایی به منظور کاهش هزینهها، به موضوع آموزش و بهکارگیری نیروی ماهر توجه لازم را نداشته و بعضا از کارگرانی استفاده کنند که هیچ سررشتهای از مهارتهای یک نانوا ندارند.
قطعا در همه صنایع بحث آموزش بسیار مهم تلقی میشود اما این مهم در صنعت نان، پررنگتر است و باید به آن توجهی جدی شود.
تاریخ: چهارشنبه ٢٤ آبان ١٣٩٦ ساعت: ١١:١٢
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|