صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نخستین رویداد ملی نان در مشهد برگزار شد | مصرف نان در ایران، ۳ برابر متوسط جهانی است

  براساس گزارش‌های کارشناسی، متوسط مصرف نان در سبد غذایی اقشار مختلف مردم ایران معادل ۱۸۰ کیلوگرم در سال و بیش از سه برابر متوسط جهانی است و بیش از نیمی از کالری روزانه موردنیاز بسیاری از مردم از منبع نان و غلات تأمین می‌شود.

            

به گزارش غلات نیوز ازشهر آرا نیوز ، نخستین رویداد ملی مسئله‌محور نان با هدف بررسی راهکار‌های علمی‌پژوهشی برای ارتقای کیفیت انواع نان در سبد غذایی جامعه، صبح امروز (یکشنبه، ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳) با حضور سردار مجید نورعلی فرمانده آماد و پشتیبانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، امیرمجید عرب‌زاده ارشد سازمانی وزارت دفاع در استان خراسان رضوی، محمد پاشاخانلو مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و نوآوری دفاعی، شهاب بیشه‌سری مسئول دفتر برنامه امنیت غذایی و جمعی از اساتید، پژوهشگران و محققان دانشگاه‌های کشور در تالار همایش‌های مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برگزار شد. افتتاح مرکز نوآوری و فناوری غذا‌های خاص و تجلیل از مقالات برگزیده از دیگر محور‌های این مراسم بود.

سیدمحمدعلی رضوی، مدیرعامل مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، در این مراسم با تأکید بر اینکه این همایش، بهانه‌ای برای هدفمندسازی تلاش‌های علمی برای ارتقای کیفیت نان است، اظهار کرد: این موضوع در سبد غذایی ایرانیان اهمیت زیادی دارد؛ زیرا در کشور ما متوسط مصرف نان توسط اقشار مختلف مردم معادل ۱۸۰ کیلوگرم در سال و بیش از سه برابر متوسط جهانی است و اقشار متوسط و ضعیف جامعه براساس تحولات اقتصادی و معیشتی که در سال‌های اخیر ایجاد شده است، به‌جای برنج یا اقلام غذایی دیگر متمرکز بر مصرف نان هستند تا موادمغذی موردنیاز خود، فرزندان و اعضای خانواده‌شان را از این محل تأمین کنند.

وی افزود: در کشور ما با توجه به تنوع گسترده گندم و آرد، افزودن نمک به آرد یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است که به بخش محوری ذائقه مردم نیز تبدیل شده، اما مشکل اینجاست که حدود ۳۵ درصد از مصرف نمک مردم ایران از منبع غلات و به‎ویژه نان تأمین می‌شود و بنابراین، نجات مردم از بسیاری از بیماری‌ها ازجمله فشارخون فقط با اصلاح و مهندسی نان می‌تواند یک هدف دردسترس و قابل‌تحقق باشد.

زنجیره تأمین، دلیل اصلی هدررفت نان
شهاب بیشه‌سری، رئیس دفتر ملی امنیت غذایی هم از برگزاری این همایش با عنوان یک مسئله راهبردی در تحقق امنیت غذایی کشور یاد کرد و گفت: برای بخش بزرگی از ملت ما، بیش از نیمی از کالری روزانه موردنیاز از محل نان و غلات تأمین می‌شود و علاوه بر این، زنجیره تأمین نان نیز به‌قدری در کشور گسترده است که اشتغال میلیون‌ها نفر از مرحله کاشت گندم تا استحصال آن، فرایند تولید آرد، پخت نان و حمل‌ونقل غله در فرایند‌های بینابینی به این حوزه گره خورده و بنابراین شاید حتی بتوان نان را مهم‌ترین ماده غذایی با پیوست‌های وسیع اقتصادی در کشور دانست.

وی بیان کرد: در جریان قضاوت درباره کیفیت فعلی نان در سبد غذایی مردم، شرایط به نوعی است که فراتر از هر اظهارنظر کارشناسی حتی خود مردم از حقایق و واقعیت‌ها آگاه هستند. شاید به‌جرئت بتوان ادعا کرد که امروزه کیفیت نان در مناطق مختلفی از کشور به حدی بالاست که مردم رضایت کامل از آن دارند و در برخی نقاط دیگر، شاهد کیفیت نازل آن هستیم؛ بنابراین با گستره آمایشی وسیع نان در کشور، در حقیقت باید به‌صورت میانگین گفت که متأسفانه ما در شرایط مطلوبی نسبت به میانگین‌های جهانی قرار نداریم.

رئیس دفتر ملی امنیت غذایی تصریح کرد: مطالعات دانشگاهی بر حوزه ریزمغذی‌های نان بسیار مهم است. موضوع تلفات و هدررفت غلات در کشور ما بسیار زیاد است و باید فکری به حال این حوزه کرد. اگرچه مردم نیز تکالیف مهمی برعهده دارند، اما انگشت اتهام این حوزه نیز فقط به سمت مردم نیست و سرتاسر زنجیره تأمین نان از مرحله کاشت گندم و برداشت آن توسط ماشین‌آلات کشاورزی گرفته تا حمل‌ونقل گندم، فراوری آرد، ذخیره‌سازی آن، استحصال خمیر در نانوایی‌ها، پخت نان و تحویل آن به دست مردم دارای ایرادات و اشکالاتی است که باید مورد رسیدگی قرار بگیرد.

محمدعلی زمانی، دبیر علمی همایش نیز با اشاره به ارسال بیش از ۳۰ راهکار علمی‌پژوهشی در قالب مقاله‌های دانشگاهی به دبیرخانه رویداد خاطرنشان کرد: محور‌های همایش عبارت‌اند از راهکار‌های تولید نان فراسودمند و جدید، روش‌های افزایش ماندگاری نان با درنظرگرفتن سلامت آن، نان‌های خاص برای گروه‌های خاص جامعه همچون بیماران سلیاکی، فنیل کتونوریا، سالمندان و کودکان، بسته‌بندی‌های جدید و خلاقانه نان، پخت، توزیع و نگهداری نان و ضایعات آن.

وی ادامه داد: در جریان سه مرحله داوری آثار که با حضور اندیشمندان برجسته ملی برگزار شد، هیئت داوران از ۲۲ طرحی که حائز شرایط رقابت بود، ۹ اثر را انتخاب کرد تا پروپوزال طرح خود را در همایش محوری امروز به اجرا درآورد و نقاط ضعف و قوت آن در حضور کارفرمایان حوزه نان بررسی شود. از این میان نیز در نهایت، ۳ اثر برگزیده می‌شوند تا با اعمال تسهیلات حمایتی و اجرای سیاست‌های مشوق، در همین رویداد قرارداد‌های همکاری‌شان با صاحبان صنایع امضا شود.

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ١٨ آذر ١٤٠٣        ساعت:     ١٦:٣٠

 


خروج




پربازدیدترین

نامه سرگشاده واردکنندگان برنج به رئیس‌جمهور

جمعی از شرکت‌های شاخص واردکننده برنج در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور خواستار اصلاح فرآیند و شفافیت سهمیه بندی واردات برنج شدند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

تامین گندم کیفی مهم‌ترین دغدغه ماست/ عدم همکاری برخی استان‌ها در ارسال گندم! مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان چهارمحال و بختیاری:
کرایه حمل جدید رسما ابلاغ نشده / آرد را با ضرر حمل می کنیم مدیرعامل شرکت حمل و نقل بین المللی خلیج فارس در گفت وگو با غلات نیوز:
کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...