زامبیا با کمبود ذرت مواجه شد
کشور زامبیا به دلیل خشکسالی بخش بزرگی از محصول ذرت خود به عنوان غذای اصلی کشور، از دست داده و از همین روی به دنبال تامین آن از سایر کشورها است.
براساس این گزار ش، برآورد برداشت ۱.۶ میلیون تن ذرت در سال ۲۰۲۴-۲۵، کمترین محصول ذرت تولید شده در زامبیا طی ۱۵ سال گذشته است. البته فصل برداشت با افزایش ۲۰ درصدی در سطح زیر کشت ذرت به دلیل افزایش قیمت داخلی آغاز شد.
خدمات کشاورزی خارجی میافزاید؛ با این حال، دورههای خشک طولانیمدت با مراحل حیاتی رویشی و گلدهی ذرت همپوشانی داشت و با توجه به اینکه فوریه خشکترین و گرمترین ماه از سال ۱۹۸۱ بود، منجر به نابودی کامل محصول در بسیاری از مناطق زامبیا شد.
این نهاد آمریکایی اعلام کرد: ذرت مهمترین محصول و غذای اصلی ملی زامبیا است تولید ذرت در این کشور تحت کنترل کشاورزان خردهمالک است که دسترسی محدودی به فنآوریهای آبیاری دارند. در نتیجه، بیشتر تولید ذرت کاملاً به بارندگی وابسته است.
ذرت در زامبیا، کشوری محصور در خشکی جنوب آفریقا، غذای اصلی ملی به شکل فرنی به نام «نشیما» است. همچنین، ذرت حدود ۶۰ درصد کالری مورد نیاز جمعیت تقریبا ۲۰ میلیونی زامبیا را تامین میکند.
تقریبا ۱ میلیون هکتار ذرت در اثر خشکسالی زامبیا از بین رفت. از همین روی، رئیس جمهور زامبیا، هاکاینده هیچیلما، را اعلام «فاجعه ملی» کرد. زامبیا حدود ۵۰۰۰۰۰ تن ذرت در ذخایر غذایی استراتژیک خود دارد. در نتیجه، دولت زامبیا به بخش خصوصی اجازه داد تا ذرت سفید و زرد را وارد کند، اگرچه این بخش تنها مجاز به واردات ذرت بدون اصلاح ژنتیکی خواهد بود.
در این شرایط، واردات ذرت زامبیا محدود به کشور همسایه یعنی تانزانیا خواهد بود، زیرا واردات ذرت از آفریقای جنوبی را که بیش از ۸۵ درصد ذرت با بذرهای دستکاری شده ژنتیکی کاشته میشود، حذف میکند.
تاریخ: چهارشنبه ٢٣ خرداد ١٤٠٣ ساعت: ١١:٠٩
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|