کاهش بذر مرغوب گندم در استان مازندران
سرپرست ادارهکل جهاد کشاورزی مازندران درخصوص گلایه کشاورزان از دریافت بذر نامرغوب گندم گفت: درحالی که امسال تولید بذر گندم به دلیل پایین بودن تقاضا در سال گذشته کم شده بود، به یکباره شاهد افزایش تقاضا بودیم و مجبور به استفاده از ذخیره سیلو شدیم.
وی افزود: واقعیت این است که خردهمالکی و کوچکشدن اراضی کشاورزی در مازندران به دلیل قانون ارث، یکی از موانع کشاورزی هدفمند است .
سرپرست اداره کل جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در آینده با کمبود زمین مواجه خواهیم بود و از همین حالا باید به فکر چاره باشیم، تاکید کرد که امنیت غذایی مسئله مهمی است و در برابر کمبود زمین، باید به سمت کشت عمودی یا گلخانهای برویم و در این زمینه نیاز به استفاده از ایدههای عملی دانشبنیانی داریم.
مؤمنی با بیان اینکه واقعیت و جانمایه مازندران کشاورزی است و این استان بار اقتصاد کشور را به دوش میکشد، گفت: 70 درصد اراضی مازندران درجه 1و2 یعنی اراضی حاصلخیز کشاورزی هستند که باید به عنوان عرصههای تولید باقی بمانند، از این جهت وظیفه سنگینی را در استان برعهده داریم.
تقاضا افزایش یافت، بذر مرغوب کم آوردیم
مومنی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره توزیع بذرهای نامرغوب گندم و گلایه کشاورزان گفت: امسال با حجم بالایی از تقاضا برای دریافت بذر گندم از سوی کشاورزان مواجه بودیم، در حالی که ذخیره سیلوها یک هزار و 370 تن و تقاضا 5 هزار تن بود.
وی افزود: سال گذشته 2هزار و 700 تن بذر گندم تولید شد، اما تقاضا نبود. امسال بهطور غیرمنتظره حجم تقاضا بالا رفت، درحالی که تولید و ذخیره ما ( به دلیل تجربه پارسال) پایین آمده بود. بنابراین در پی افزایش تقاضا ابتدا به سراغ بذر سیلوها رفتیم که ذخیره کلی 4 هزار تن بود و همان بذر موجود توزیع شد.
سرپرست اداره کل جهاد کشاورزی تصریح کرد: این بذرها کاشته شد، اما رضایت کشاورزان را جلب نکرد، با تحقیقات کارشناسان متوجه شدیم که بذرهای توزیعی، قوه نامیه مناسبی ندارد؛ لذا بلافاصله اعلام کردیم در آن دسته از اراضی که کشت انجام شده، افزایش ضریب پاشش در مزرعه صورت بگیرد و در ادامه نیز بخش عمدهای از بذرهای توزیع شده، جمعآوری شد که زیر 70 تن بود.
مومنی با بیان اینکه برای تأمین نهاده مورد نیاز اقدام شد و با استان فارس رایزنی گستردهای حتی در سطح وزارتخانه صورت گرفت، افزود: در نهایت، 2 هزار و 700 تن بذر گواهی شده را که بیشتر از استان فارس و مقداری از استان اردبیل بود، وارد استان کرده و بین گندمکاران توزیع کردیم.
وی از تشکیل کمیته بذر در مازندران خبر داد و گفت: با عنایت به اینکه گندم یک کالای استراتژیک است و باید بهترین نوع بذر برای آن تأمین شود، در تلاش هستیم که در سال آینده تأمین بذر به لحاظ کمی و کیفی در بالاترین سطح مورد نیاز باشد
تاریخ: سه شنبه ١٤ آذر ١٤٠٢ ساعت: ١٥:٠٧
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|