صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  تولید آرد کامل هم با آسیاب سنگی امکان‌پذیر است، هم با آسیاب غلتکی/ تقاضا برای آرد کامل رو به افزایش است

  کارشناس مرکز پژوهش‌های غلات شرکت بازرگانی دولتی ایران با اعلام اینکه دانه‌های غلات سرشار از مواد مغذی هستند و بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم را تشکیل می‌دهند، گفت: تکنیک‌های فرآوری از نقش حیاتی در بهبود ارزش غذایی، ماندگاری، بافت، ظاهر و خواص عملکردی فرآورده‌های غلات برخوردارند.

            

به گزارش غلات نیوز از مرکز اطلاع‌رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران (مبدأ)؛ متین محمدی کوچصفهانی با تأکید بر اینکه آرد گندم کامل، چالش‌هایی برای صنایع آسیاب و نانوایی‌ها در بر دارد، از انتخاب فرآیند آسیاب به عنوان مهم‌ترین نکته در تولید آرد غلات کامل نام برد و افزود: در واقع، تکنیک آسیاب ممکن است تأثیر بیشتری بر کیفیت نان گندم کامل نسبت به کیفیت گندم مورد استفاده برای تولید آرد داشته باشد.

وی از آسیاب غلات به عنوان یکی از قدیمی‌ترین فرآیندهای تولید در جهان که از قدمتی به اندازه تاریخ بشر برخوردار است، نام برد و گفت: آسیاب کردن دانه‌های غلات، عملیاتی اساسی برای تولید آرد است که به عنوان ماده اولیه بسیاری از محصولات غذایی استفاده می‌شود و شامل شکستن دانه‌های گندم و به دنبال آن، جداسازی اندوسپرم از سبوس و جوانه است.

این کارشناس، آسیاب سنگی (SM) و به ویژه آسیاب غلتکی (RM) را پُرکاربرد‌ترین روش‌های آسیاب در صنایع غذایی نام برد و افزود: انتخاب فرایند آسیاب بهینه از ملاحظات کلیدی در تولید است، زیرا خواص فیزیکو شیمیایی و عملکردی آرد گندم، خمیر و نان، تحت تأثیر روش‌های مختلف قرار می‌گیرد که اولین مورد آن، مربوط به خود گندم است، زیرا تکنیک آسیاب بر کیفیت نهایی تأثیر می‌گذارد.

محمدی کوچصفهانی با اشاره به اینکه وقتی دانه‌های مختلف غلات آسیاب می‌شوند، نوع آسیاب انتخابی بر رنگ، اندازه، ذرات، سطح، چگالی داخلی، نشاسته آسیب‌دیده، ساختار و ویژگی‌های عملکردی آرد تأثیر می‌گذارد و منجر به تولید آرد‌هایی با خواص فیزیکو شیمیایی متفاوت می‌شود، اظهار کرد: این تفاوت‌ها عمدتاً به دلیل شرایط آسیاب به ویژه نیروهای مکانیکی و شدت آن است و فرآیند آسیاب، عامل مهمی در تعیین کیفیت عملکرد و مناسب بودن محصولات نهایی است.

وی با بیان اینکه نوع آرد، دُز صحیح آب، دمای اتاق و خمیر، نوع دستگاه‌ ورزدهنده، مدت زمان ورز دادن، استفاده از بهبوددهنده آرد گندم، اپراتور، سویه‌های مخمّر انتخاب‌شده و باکتریی‌های اسید لاکتیک از موارد تأثیرگذار بر محصول نهایی هستند، تصریح کرد: فرآیند آسیاب نیز بر رئولوژی خمیر و فرآیند تهیه نان، تأثیر به‌سزایی می‌گذارد و به همین دلیل، صنعت غذا به صورت مداوم به دنبال استراتژی‌ها و تکنیک‌هایی است که بتواند عملیات آسیاب را بهبود بخشد.

وی با اعلام اینکه آرد کامل با مخلوط کردن سبوس و جوانه با آرد آندوسپرم به نسبت طبیعی حاصل می‌شود و استفاده از آسیاب غلتکی در مقایسه با آسیاب سنگی در تهیه آرد کامل از اولویت برخوردار است، گفت: برای تهیه نان و سایر فرآورده‌های غذای به طور معمول از آرد گندم تصفیه شده استفاده می‌شود که به دلیل طعم، بافت و ظاهر، مورد پسند مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد.

این کارشناس مرکز پژوهش‌های غلات شرکت بازرگانی دولتی ایران در پایان با تأکید بر اینکه آسیاب، یک فرآیند حیاتی در تولید آرد است که بر کیفیت تغذیه محصولات غذایی مشتق‌شده از گندم تأثیر می‌گذارد، خاطرنشان کرد: امروز، بسیاری از مصرف‌کنندگان به دلیل مزایای مصرف آرد گندم کامل )‏(WWF، تقاضای محصولات غلات کامل را دارند و از این رو، تقاضای این نوع آرد روز به روز افزایش یافته است.

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ١٢ آذر ١٤٠٢        ساعت:     ١٠:٤٥

 


خروج




پربازدیدترین

نامه سرگشاده واردکنندگان برنج به رئیس‌جمهور

جمعی از شرکت‌های شاخص واردکننده برنج در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور خواستار اصلاح فرآیند و شفافیت سهمیه بندی واردات برنج شدند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

تامین گندم کیفی مهم‌ترین دغدغه ماست/ عدم همکاری برخی استان‌ها در ارسال گندم! مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان چهارمحال و بختیاری:
کرایه حمل جدید رسما ابلاغ نشده / آرد را با ضرر حمل می کنیم مدیرعامل شرکت حمل و نقل بین المللی خلیج فارس در گفت وگو با غلات نیوز:
کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...