A psychological Overview of Corona Daily: Why do we make bread?
تحلیلی روانشناسانه بر اینکه چرا مردم در دوران کرونا در خانه نان میپزند؟
به گزارش غلات نیوز و به نقل از بی بی ام، اخیرا مردم تلاش کردهاند نان، کیک، کیکهای بدون شکر و کوکیهایی با مواد مختلف را تولید و آنها را به صورت تازه مصرف کرده یا در فریزر نگهداری کنند.
در حال حاضر با پاندمی جهانی روبهرو هستیم که در برخورد با آن، بعضی افراد تلاش میکنند با ماندن در خانه احتیاط کنند، بعضی مجبورند سرکار بروند و بعضی افراد اصلا به این موضوع توجهی نمیکنند. مسلما افرادی که میتوانند در خانه مانده و کار کنند، بسیار خوششانس هستند. این افراد، ممکن است اخبار را بیشتر دنبال کنند و بعضی از آنها محصولات بیشتری را از بازار خریداری و در خانه انبار میکنند، دوستانشان را در شبکههای اجتماعی به چالش میکشند و از این قبیل فعالیتها. بسیاری از این افراد بعد از انجام کارهایشان به آشپزخانه میرود و شروع به پخت نان، کیک، کوکی و وعدههای غذایی مختلف میکنند. آنها با امتحان کردن دستورالعملهای مختلف، محصولات مختلفی نیز تولید میکنند. اما با اینکه در این زمان مهمانی به خانهها نمیآید و بیشتر از هر زمان دیگری غذا در یخچال خانهها هست، چرا این افراد زمان زیادی از روز را در آشپزخانه طی میکنند؟
در واقع، پاسخ به این سوال ممکن است بر اساس رفتاری باشد که از اجداد ما در زمان باستان به ما رسیده است. در گذشتههای بسیار دور، اجداد ما به دنبال سنگ و مواد فلزی برای سرگرم شدن بودند، با آتش کار میکردند، به شکار میرفتند، غذا میپختند و بسیاری موارد دیگر. آنها قادر بودند چیزهای بسیاری درست کنند. در زمان استرس و بحران، آنها یاد گرفتند مواد غذایی ضروریشان را ذخیره کنند که این کار را نیز به روشهای مختلفی انجام میدادند. به این ترتیب میتوان گفت که زمانهای پراسترس بسیاری را طی کرده و توانستند با انبارهایی که ساخته بودند، بر مشکلات فائق آیند. بدین ترتیب میتوان نتیجه گرفت که بعد از آن تولید، ذخیره و در نهایت ریلکس کردن بسیار رایج شد. این اتفاقی بود که در زمان پیشینیان ما میافتاد و با در نظر داشتن آن، به زمان حال میآییم.
وقتی کودک بودیم، پدر و مادرهایمان و شاید پدربزرگ و مادربزرگهایمان بسیاری چیزها را به دلایل مختلف در خانه درست میکردند و این کار را حتی در زمانی که همه چیز در حالت عادی و خوب پیش میرفت، انجام میدادند. ما همگی با شاهد بودن و تجربه کردن چنین شرایطی بزرگ شدیم و حالا به عنوان افرادی بزرگسال، خودمان این رفتارها را نشان میدهیم.
اخیرا به دلیل انتشار این ویروس نیز مردم دستورالعملهای متنوع پخت نان مانند تولید انواع نانها، کیکها، کیکهای بدون شکر، کوکیها و غیره را آغاز کردهاند. دلیل این رفتار شاید این باشد که افراد در حالت شک و شبههای به سر میبرند که برای همگان استرسآور است. مردم با دیدن اخبار نگران شده و نمیدانند چه چیزی را باید باور کرده و چه کاری را باید انجام دهند. استرس باعث ایجاد شک و شبهه میشود و شک و شبهه دوباره به ایجاد استرس میانجامد و مردم با انجام کارهایی در خانهشان، به این چرخه پاسخ میدهند! دلیل این رفتار را هم میتوان راحتی تولید و ذخیرهسازی دانست که از گذشته به حال رسیده است. باید بدانید که بوها و طعمها میتوانند فراموش شده یا اینکه در ذهن ما باقی بمانند. به عبارت دیگر، به دلیل تجربیاتی که در کودکی افراد وجود دارد و کدهایی که در رفتار انسانها نهادینه شده است، هر انسانی اکنون به سرآشپزی خبره تبدیل شده و سعی میکند با حفظ خونسردی، نان بیشتری را با دستان خود درست کند.
تاریخ: سه شنبه ٢٩ مهر ١٣٩٩ ساعت: ١٠:١١
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|