صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  از کیفیت پایین نان تا عدم نظارت کافی بر نانوایی‌های گچساران

  مردم گچساران به شدت از کیفیت نان عرضه شده در نانوایی های شهر گلایه مند هستند و مشکل اصلی این محصول را کیفیت پایین‌؛ خمیر بودن، سوختگی، شور و یا بی نمک بودن و کوچک‌تر شدن حجم نان عنوان می‌کنند.

            

 به گزارش غلات نیوز از فارس، اینروزها مردم گچساران به شدت از کیفیت نان عرضه شده در نانوایی های شهر گلایه مند هستند و مشکل اصلی این محصول را کیفیت پایین‌؛ خمیر بودن، سوختگی، شور و یا بی نمک بودن و کوچک‌تر شدن حجم نان عنوان می‌کنند.

هرچند شاهد آن هستیم عدم نظارت بر نان عرضه شده در نانوایی های شهر موجب شده تا نانوایان به اعتراض‌ها کاملاً بی‌توجه باشند به گونه ای که مردم نیز متوجه این مهم شده اند.

در روزهای گذشته تماس های مکرر شهروندان گچسارانی در خصوص کیفیت پایین نان در گچساران خبرنگار فارس را بر آن داشت تا به صورت میدانی گزارشی در این خصوص تهیه نماید.

با نگاهی گذرا به سالها پیش و نظارت شورای آرد و نان به خوبی در می‌یابیم در مدت زمانی بازرسان فرمانداری به صورت مستمر و مداوم در طول روز بر روند پخت نان و کیفیت آن و ساعات کار آنها رسیدگی می‌کردند اما این روزها مشخص است نظارتی در کار نیست.

وزن کردن چانه‌ها، نظارت‌های سفت و سخت بر بهداشت نانوایی‌ها، ساعت کار نانوایی‌ها، استفاده از استیل به عنوان میز کار، دستور بر شیشه‌ کردن جلویی نانوایی‌ها، نصب توری‌های مشبک در ورودی نانوایی‌ها در روزگاری نه چندان دور باید نصب العین صاحبان نانوایی‌ها قرار می‌گرفت و هر نانوایی که دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمی‌کرد با جریمه و قطع سهمیه آرد روبرو می‌شد.

کافی بود نانوایی ساعت کاری را اجرا نکند که شاهد جریمه و برخورد از سوی شورای آرد و نان بودیم.

گذشت تا با افزایش قیمت نان در سال‌های گذشته، هدف را بالا بردن کیفیت نان عنوان کردند اما آن چیزی که مردم شاهد آن هستند گرانی قیمت نان و کیفیت پایین آن است.

نان‌های موجود و مقایسه آن با دیگر شهرها به خوبی مشخص می‌شود نظارت کافی بر این نانوایی‌های  این شهرستان صورت نمی‌گیرد.

وزن چانه پایین نان به خوبی و با چشم در هنگام خرید نان قابل مشاهده است و متاسفانه نظارتی نیز در این خصوص انجام نمی‌شود.

نان‌های نازک‌تر از نان‌های تیری(محلی) و شکننده‌تر از کاغذ حتی فرصت نمی‌دهد که در همان مکان آنها را درون پارچه مخصوص قرار داد.

خانم مرادی یکی از مشتریان نانوایی در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار داشت: نان به عنوان تنها ما یحتاج روزانه زندگی است اما متاسفانه هیچ نظارتی بر کیفیت پخت آن در شهر ما انجام نمی‌‌گیرد.

وی ادامه داد: در گذشته شاهد بودیم هنگام ساعات کار نانوایی‌ها بازرسینی به جهت وزن کردن خمیر و نان به نانوایی‌ها مراجعه می‌کردند اما مدت‌ها است دیگر خبری از وجود بازرسین نیست.

در ادامه خانم دیگری که در حال تهیه نان است، گفت: نان‌های موجود حتی ماندگاری لازم را ندارند و در سریعترین زمان دچار بوی بد و کپک می‌شوند.

 وی ادامه داد: نان قوت غالب اکثر مردم به خصوص قشر ضعیف و کارگر جامعه محسوب می‌شود اماکیفیت پایین باعث آزرده خاطر شدن ما شده است.

رحیمی عنوان کرد:از یک طرف حجم نان کمتر شده که این موضوع به طور قطع مصداق بارز کم فروشی است و باید به حجم چونه‌هایی که گرفته می‌شود مسئولان نظارت کنند و کسی نیست که در این زمینه پاسخ مناسبی به ما شهروندان بدهد.

وی عنوان کرد: متأسفانه وقتی به نانوایان هم اعتراض می‌کنیم به ما بد و بیراهه می‌گویند و اعلام می‌کنند دوست داری ببر نمی‌خواهی نبر و کاری از دست مردم عادی در این زمینه بر نمی‌آید.

 یکی دیگر از مشتریان ابراز کرد: نان‌های لواش به مانند پوست پیاز شده‌اند و من نمی‌دانم حجم استاندارد یک نان لواش چقدر است اما به طور قطع نانوایان این حجم را رعایت نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه نان امروز را فردا نمی‌توانید بخورید، بیان کرد: شما هر نانی که می‌خرید اگر همان لحظه خوردید که خوردید وگرنه فردا این نان خراب می‌شود و بو می‌گیرد که باید آن را دور بریزید.

این بانوی گچساران ابراز کرد: امیدوارم نهادهایی که وظیفه نظارت بر کیفیت نان را دارند از خواب غفلت بیدار شوند و به فکر حل مشکلات مردم باشند.

به گزارش فارس، موضوع کیفیت نان در گچساران موضوع جدیدی نیست که بخواهیم موشکافانه و کارشناسانه به آن بپردازیم چرا که کیفیت نان در این شهرستان مطلوب نیست و این امر هر دلیلی از جمله آرد بی کیفیت و عدم مهارت کارگران نانوایی داشته باشد باید فکر اساسی برای حل آن اندیشیده شود.

با تمام این تفاسیر و وجود نارضایتی‌ها از کیفیت پایین نان در گچساران، می‌شود با ایجاد بازرسینی مانند گذشته نظارت را بر کار آنها انجام داد تا رضایت‌مندی مردم را در بر داشته باشد.

شایان ذکر است، متاسفانه شاهد هستیم نانوایی‌ها نان‌های خود را که ساعت‌ها از پخت آن می‌گذرد در بسته‌بندی‌های پلاستیکی قرار می‌دهند که به دلیل نوع بسته‌بندی گرم گرم آنها در هنگام باز کردن بسته بوی بد می‌دهد و نان قابل استفاده نیست و به نوعی باید گفت نانوایی‌ها احداث شده‌اند تا مردم نان گرم را تهیه کنند نه نان‌های بسته‌بندی شده..


سمیرا نصاری

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢٢ تير ١٣٩٩        ساعت:     ١٤:١٤

 


خروج




احداث 4/6میلیون تن سیلو در دولت تدبیر و امید

اختصاصی/ حسین مدرس خیابانی اظهار کرد: 4/6 میلیون تن سیلو ( 153 واحد) در دوره دولت یازدهم و دوازدهم، دولت تدبیر و امید ساخته شده است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۹۷۷ up
chf فرانک سويس ۴۶,۰۲۹ up
sek کرون سوئد ۴,۸۲۴ up
nok کرون نروژ ۴,۶۲۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۶۶۴ up
inr روپيه هند ۵۶۱ up
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۲۵۴ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۰۰۸ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۷۸۲ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۲ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۰۵ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۹۲۱ up
zar راند ۲,۴۲۴ down
try لير ترکيه ۶,۰۸۲ up
rub روبل روسيه ۵۷۳ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۸ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۱۹۱ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۶۳۲ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۷۶ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۷۲ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۸۴۱ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۱ eq
lyd دينار ليبی ۳۰,۶۳۹ up
cny یوان چين ۶,۰۳۸ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۴۷۶ up
myr رينگيت مالزی ۹,۹۸۵ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۳۲۶ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۹,۶۳۵ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۹۶۰ down
gel لاری گرجستان ۱۳,۶۸۶ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۸۴ up
afn افغانی افغانستان ۵۴۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۱۹۷ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۵,۶۲۳ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۸۳ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت