صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  تولید سنگک سبوسدار بالاخره اجباری شد!

  اختصاصی/ متاسفانه در این سالها کمتر شاهد تولید نان سنگک واقعی از سوی نانوایان بوده ایم و نان سبوس دار سنگک دیگر فرقی با لواش نداشت رفته رفته با گرایش نانوایان سنگک پز به آرد سفید و تغییر ذائقه جامعه به مصرف نان های بدون ارزش غذایی ( نان سفید) این نان اصیل و سنتی ما ارزش غذایی خود را از دست داد،

            

در این میان برخی نانوایان هم از روی ناآگاهی سبوس را جداگانه به سطح نان اضافه کرده و با عنوان نان سبوسدار راهی سفره های مردم کردند و وضعیت سلامت نان های مصرفی جامعه خطرناک تر شد،  اگرچه متاسفانه هنوز هم شاهد این کار غلط در برخی از نانوایی ها هستیم و در طول این سالها گام های چندان اساسی برای اصلاح الگوی تولید و‌ مصرف نان در کشور برداشته نشده است.
اما ۱۶ فروردین ماه بود که یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران و معاون وزیر صمت از تولید اجباری سنگک سبوسدار خبر دادو گفت تا سال گذشته این امکان وجود داشت که نانوایان سنگک آردهایی با درصد سبوس گیری متفاوت به جهت روشن شدن نان استفاده نمایند که با تصمیم گیری شورای آرد ونان مقرر گردید از ابتدای سال۹۹ امکان خرید سایر آردها برای نانوایان سنگک در سامانه ممنوع شود، این نانوایان از این پس فقط آردی را می توانند خریداری کنند که منطبق با نان سنگک بوده و در سامانه مشخصا برای نان سنگک طراحی شده است.
امید است این اقدام حرکتی بازدارنده در جهت اصلاح الگوی تولید و مصرف نان بالاخص سنگک ایرانی باشد.
درحال حاضر نانوایان سنگک در سامانه خرید آرد صرفا به آرد ۱۲درصد سبوس گیری شده دسترسی دارند و بدین ترتیب کارخانجات آرد نیز موظف به تولید آرد با درصد سبوس گیری ۱۲ خواهند بود
 
اگرچه خوشبختانه در سنوات اخیر سطح مصرف نان های سبوس دار در سبد غذایی جامعه بالاتر رفته اما متاسفانه به دلیل عدم ارائه یک تعریف مشخص از نان سبوس دار استاندارد، بسیاری از مردم به مصرف نان هایی روی می آورند که به اصطلاح سبوس مال است و نه تنها عاری از ارزش های غذایی است بلکه سلامت مصرف کننده را هم به خطر می اندازد!
امید است کاهش سبوس گیری آرد نان سنگک در سامانه بتواند به جمع آوری نان سبوس دار تقلبی( نان های سبوس مال) منجر شود.
نان اصلی ترین وعده غذایی جامعه است و سهم مهمی در تامین ویتامین ها املاح و مواد معدنی مورد نیاز بدن دارد برخی از متخصصین صنعت نان معتقدند در شرایطی که با بحران کرونا روبرو هستیم باید مصرف نان های مغذی سبوس دار را جایگزین نان های سفید و بدون ارزش غذایی کنیم.

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٢٥ فروردين ١٣٩٩        ساعت:     ٠٨:٥٠

 


خروج




اجرای پروژه سیستم سطح‌سنج در سیلوهای کشور در راستای هوشمندسازی مراکز ذخیره سازی گندم

اختصاصی/ احمدعلی عبدلی از اجرای طرح سیستم سطح‌سنج به صورت پایلوت در سیلوهای کشور خبر داد و گفت: در راستای هوشمندسازی مراکز ذخیره‌سازی گندم این سیستم به زودی در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۴/۱۹
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۹۸۷ up
chf فرانک سويس ۴۴,۸۰۴ up
sek کرون سوئد ۴,۵۸۱ up
nok کرون نروژ ۴,۴۸۳ up
dkk کرون دانمارک ۶,۳۹۸ up
inr روپيه هند ۵۶۱ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۴۵۱ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۱۲۸ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۱۴۹ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ down
cad دلار کانادا ۳۱,۰۸۳ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۶۱۴ up
zar راند ۲,۴۸۰ up
try لير ترکيه ۶,۱۲۲ down
rub روبل روسيه ۵۹۰ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۳ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۳۰۶ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۱۸۳ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۷۶۸ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۶۲ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۸۶۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۰ eq
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۱۰ down
cny یوان چين ۶,۰۰۵ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۴,۶۹۰ up
myr رينگيت مالزی ۹,۸۴۵ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۱۱۵ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۷,۶۵۸ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۲۳۶ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۷۴۷ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۱۴ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۶ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۱۹۷ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۴,۹۰۹ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۷۶ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۷۱ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت