در گفت وگو با غلات نیوز مطرح شد:
میزان نولکشی کارخانهها تاثیری بر کیفیت آرد ندارد/ جای خالی فرهنگسازی در اصلاح الگوی مصرف نان
اختصاصی/ در گزارش قبلی دلایل عدم استقبال نانوایان از تولید نانهای سبوسدار، مطرح و بررسی شد.به گفته نانوایان، نولگیری در فرایند تولید، ضعف کیفی آرد را به دنبال دارد و همین مسأله، تولید نان سبوسدار را مشکل میکند.
اما در این گزارش برای بررسی این موضوع به سراغ سیدمرتضی سنادیزاده، مدرس آسیابانی و مدیرعامل شرکت آرد جوانه شوشتررفتیم که وی در گفتوگو با غلات نیوز اظهار کرد: اینکه نانوایان دلیل عدم پذیرش تولید نان سبوسدار را کیفیت پایین آردو نولگیری از آردها عنوان میکنند، صحیح نیست چرا که میزان عدد نولکشی در کارخانهها بسیار پایین است بنابراین تأثیر چندانی در کیفیت آرد ندارد.
این مدرس آسیابانی بیان کرد: تا دو سال گذشته، آرد با میزان سبوسگیری 7 درصد تولید میکردیم اما متأسفانه در سالهای اخیر نه مشتری آرد سبوسدار داریم و نه به عنوان دستورالعملی در سامانه ثبت شده است.
سنادیزاده با انتقاد از اظهاراتی که پیرامون کوتاهی کارخانههای آرد برای تولید آرد سبوسدار مطرح میشود، گفت: سبوس یک محصول جانبی و ارزانقیمت است و البته آرد سفید با تفاوت قیمتی جزئی از آرد سبوسدار گرانتر است اما این هزینه برای کارخانههای آرد منفعتی ندارد که بتوان گفت برای کسب درآمد بیشتر، از تولید آرد سبوسدار طفره میروند!
مدیرعامل شرکت آرد جوانه شوشتر خاطرنشان کرد: نانوایان به دنبال آرد سفید هستند و همواره بیان میکنند مشتریانشان نان تیره نمیخواهند! عدم استقبال نانوایان از آرد تیره نیز موجب شده کارخانههامجبوراً به تولید آرد سفید روی بیاورند. این موضوع به 10 سال قبل برمیگردد که گندم و آرد کاملاً دولتی بوده و فضای میان کارخانهها رقابتی نبود و همچنین آردهایی که به اجبار باید سبوسدار تولید میشد،کیفیت خیلی پایینی داشت. اما زمانی که بخشی از صنعت آرد و نان آزاد شد، نانوایان دریافتند آرد با سبوس کمتر در تنور بهتر به عمل میآید و رفته رفته از کارخانههای آرد تقاضای تولید آردهایی با درصد سبوسگیری بالاتر کردند و در نهایت این مسأله تبدیل به یک فرهنگ غلط شد که مصرفکننده امروز گمان میکند هرچه نان سفیدتر باشد، سالمتر و باکیفیتتر است و مردم از نانوایانی نان میخرند که نانشان سفیدتر باشد! لذا باید نانوایان به تولید نان سبوسدار مجاب شوند.
سنادیزاده با تأکید بر فرهنگسازی اصلاح الگوی تولید و مصرف نان در کشور گفت: قطعاً اصلاح وضعیت نان در کشور نیاز مبرم به فرهنگسازی دارد منتها فرهنگسازی مقوله وسیعی است که تنها از عهده بخش خصوصی برنمیآید و کمکهای مالی و معنوی دولت را بسیار میطلبد.
تاریخ: شنبه ٣ اسفند ١٣٩٨ ساعت: ١١:٢٦
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|