صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  حلقه مفقود کیفیت آرد ونان در اردبیل

  اختصاصی/ نانوایان شهر اردبیل در حالی از کیفیت آرد این شهرستان اعلام نارضایتی می‌کنند که متولیان دولتی دلیل کیفیت پایین نان این شهرستان را ناشی از بی‌انگیزی نانوا برای تولید نان کیفی و حذف خمیرمایه از نان‌های سنتی می‌دانند.

            

به گزارش غلات نیوز، علاوه بر مهارت نیروی انسانی و تجهیزات پخت، ماده اولیه (‌آرد) نیز در تولید نان بی‌کیفیت بسیار اثرگذار است. نانوایان اردبیل این روزها با چالش تامین آرد کیفی مواجه هستند و رئیس اتحادیه نانوایان این شهرستان دلیل کیفیت پایین نان‌ها را ناشی از بی‌کیفیتی آردها عنوان می‌کند.
بهنام اسماعیل‌زاده، رئیس اتحادیه نانوایان اردبیل در گفت‌وگو با غلات نیوز در این باره خاطرنشان کرد: متاسفانه آردهایی که این روزها روانه واحدهای نانوایی می‌شود، کیفیت پایینی دارد.
وی افزود: ضعیف بودن آردها مصرف نمک را در واحدهای صنفی افزایش داده و از طرف دیگر درصد رطوبت آردها بالاتر از حدمجاز است.
اسماعیل‌زاده ادامه داد: متاسفانه هرساله با آغاز فصل خرید تضمینی گندم، نانوایان با معضل بی‌کیفیتی آردها روبهرو می‌شوند و این مشکل تا پایان مهرماه ادامه دارد و به مرور در آبان‌ماه برطرف می‌شود.
رئیس اتحادیه نانوایان اردبیل در ادامه اظهار کرد: معمولا در این مقطع، خواب گندم‌ها رعایت نمی‌شود و گندم‌های تازه، وارد چرخه استحصال آرد شده و در نتیجه سستی آردها را به دنبال دارد.
به گفته وی، شهرستان اردبیل دارای 7 کارخانه آردسازی فعال بوده که آرد نانوایان این شهرستان را تامین می‌کند و از این میان، فقط سه کارخانه قادر به تولید آرد کیفی هستند.
اسماعیل‌زاده افزود: کارخانه‌هایی هم که آرد کیفی تحویل نانوایان می‌دهند، طبق اظهارات خودشان گندم کیفی را به صورت آزاد از استان‌های دیگر خریداری و با گندم‌های اردبیل اختلاط می‌کنند.

* حذف خمیرمایه از نان، کاهش کیفیت را به دنبال داشته است

اما جلیل خیابانی، مدیر کنترل کیفیت شرکت غله و خدمات بازرگانی اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار ما ضمن تأیید کیفیت گندم‌های این استان بیان کرد: در حال حاضر استحصال آرد در اردبیل تماما از گندم‌های محلی استان صورت می‌گیرد و 90 درصد از گندم‌های استان، کیفیت بالاتر از حد متوسط دارند به طوری که گندم‌های استان اردبیل جهت اختلاط و کیفی‌سازی آرد به سایر نقاط کشور ارسال می‌گردد.
وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه شرایط اقتصادی حاکم بر صنف نانوایان در حال حاضر مطلوب نیست و نانوایان از قیمت نان ناراضی هستند اما کیفیت آرد را بهانه بی‌کیفیتی نان می‌کنند.
خیابانی افزود: ما به طور ماهیانه آرد 10 درصد از واحدهای نانوایی اردبیل را نمونه‌برداری می‌کنیم و به ندرت آردهایی مشاهده می‌شوند که درصد سبوس‌گیری در آن‌ها رعایت نشده یا میزان رطوبتشان بالاست که البته کارخانه آرد مربوطه سریعا از سوی شرکت غله ملزم به جایگزین نمودن آرد کیفی خواهد شد.
وی در بخش دیگری از اظهارتش با اشاره به نقش مهارت نانوا در تولید نان کیفی گفت: در بازه زمانی سال 90 تا 95 با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای، دوره مهارت‌آموزی برای نانوایان در اردبیل برگزار شد اما متاسفانه پس از آن دیگر اعتباری بدین منظور در استان تخصیص داده نشد البته در آن دوره هم چندان مورد استقبال نانوایان قرار نگرفت و نانوایان به اجبار درکلاس‌ها شرکت می‌کردند.
مدیر کنترل کیفیت شرکت غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل در خاتمه دلیل اصلی پایین آمدن کیفیت نان را عدم انگیزه نانوا برای تولید نان مرغوب و حذف خمیرمایه از واحدهای نانوایی دانست و ادامه داد: در واقع خمیرمایه در نان‌های سنتی 70 درصد نقش دارد اما متاسفانه به دلیل افزایش چند برابری قیمت، میزان مصرف این افزودنی مهم در نانوایی‌های اردبیل بسیار کاهش یافته است.

* مقصر بی‌کیفیتی نان، نانوایان هستند و این مشکل هیچ ارتباطی به گندم و آرد ندارد!/ آرد اردبیل به کل کشور صادر می‌شود
در بخش پایانی این گزارش سامع ملکی، رئیس انجمن صنفی کارخانه‌های آرد استان اردبیل در خصوص اظهارات مطرح شده رئیس اتحادیه نانوایان استان مبنی بر اینکه کارخانه‌هایی که آرد کیفی تحویل نانوایان می‌دهند، طبق اظهارات خودشان گندم کیفی را به صورت آزاد از استان‌های دیگر خریداری و با گندم‌های اردبیل اختلاط می‌کنند، توضیح داد: تماما آرد استان اردبیل از گندم منطقه دشت مغان و گندم‌های بومی استان اردبیل استحصال می‌شود و از استان‌های دیگر گندم دریافت نمی‌کنیم.
وی در خصوص شکایات نانوایان از کیفیت آردها گفت: در حال حاضر آردی که میان نانوایان اردبیل توزیع می‌شود، به کل کشور هم صادر می‌گردد و تاکنون شکایتی از کیفیت آرد به ما انعکاس داده نشده است! نانوایان دورترین نقاط کشور، کرایه حمل بالایی را متحمل می‌شوند تا آرد استان اردبیل را خریداری نمایند.
ملکی ادامه داد: ادعای نانوایان اردبیل در خصوص بی‌کیفیتی آردهای استان صحت نداشته و مقصر بی‌کیفیتی نان،نانوایان هستند و این مشکل هیچ ارتباطی به گندم و آرد ندارد!
رئیس انجمن صنفی کارخانه‌های آرد استان اردبیل در خاتمه بیان کرد: استان اردبیل از کیفی‌ترین گندم‌ها برخوردار است البته امسال بخشی از گندم‌های منطقه دشت مغان به لحاظ کیفی دچار افت شد اما گندم‌های بومی استان همانند سال گذشته از سطح کیفی بالایی برخوردار بود.

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٢٩ مهر ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٢٧

 


خروج




آسیابانان ایرانی پشت چراغ قرمز قوانین دولتی صادرات آرد!

کشور ایران بیش از 300 کارخانه آردسازی با تکنولوژی روز دنیا دارد. متأسفانه در سال‌های اخیر به دلیل صدور مجوزهای بی‌رویه و غیرکارشناسانه، بیش از 20 میلیون تن ظرفیت مازاد آسیابانی در کشور ایجاد شده در حالی که هم‌اکنون فقط از نیمی از این ظرفیت استفاده می‌شود.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۶/۳۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۴۳۸ up
chf فرانک سويس ۴۶,۱۷۳ up
sek کرون سوئد ۴,۸۰۷ up
nok کرون نروژ ۴,۶۳۴ up
dkk کرون دانمارک ۶,۷۰۰ up
inr روپيه هند ۵۷۳ up
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۵۲۵ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۳۲۵ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۴۰,۲۷۳ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ up
cad دلار کانادا ۳۱,۸۸۶ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۴۵۶ up
zar راند ۲,۵۸۲ up
try لير ترکيه ۵,۵۴۵ down
rub روبل روسيه ۵۵۶ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۳ down
syp لير سوريه ۸۳ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۷۵۳ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۰۱۳ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۲۰ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۶۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۲ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۵۸۴ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۱ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۵۴۷ down
cny یوان چين ۶,۲۱۶ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۴۲۰ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۱۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۱۹۷ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ up
eur یورو ۴۹,۸۵۸ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۹۷۱ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۰۴۲ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۶۴ up
afn افغانی افغانستان ۵۴۷ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۳۱۱ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۶,۸۴۷ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۷۱ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

استاندارد دستگاه‌های پخت نان رها شده است در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
جهش تولید فقط با حمایت میسر می‌شود در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

اینستا
کنگان
سراوان
سپهر آسیا
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک

گالری ویدئو آرشیو ...