صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  حلقه مفقود کیفیت آرد ونان در اردبیل

  اختصاصی/ نانوایان شهر اردبیل در حالی از کیفیت آرد این شهرستان اعلام نارضایتی می‌کنند که متولیان دولتی دلیل کیفیت پایین نان این شهرستان را ناشی از بی‌انگیزی نانوا برای تولید نان کیفی و حذف خمیرمایه از نان‌های سنتی می‌دانند.

            

به گزارش غلات نیوز، علاوه بر مهارت نیروی انسانی و تجهیزات پخت، ماده اولیه (‌آرد) نیز در تولید نان بی‌کیفیت بسیار اثرگذار است. نانوایان اردبیل این روزها با چالش تامین آرد کیفی مواجه هستند و رئیس اتحادیه نانوایان این شهرستان دلیل کیفیت پایین نان‌ها را ناشی از بی‌کیفیتی آردها عنوان می‌کند.
بهنام اسماعیل‌زاده، رئیس اتحادیه نانوایان اردبیل در گفت‌وگو با غلات نیوز در این باره خاطرنشان کرد: متاسفانه آردهایی که این روزها روانه واحدهای نانوایی می‌شود، کیفیت پایینی دارد.
وی افزود: ضعیف بودن آردها مصرف نمک را در واحدهای صنفی افزایش داده و از طرف دیگر درصد رطوبت آردها بالاتر از حدمجاز است.
اسماعیل‌زاده ادامه داد: متاسفانه هرساله با آغاز فصل خرید تضمینی گندم، نانوایان با معضل بی‌کیفیتی آردها روبهرو می‌شوند و این مشکل تا پایان مهرماه ادامه دارد و به مرور در آبان‌ماه برطرف می‌شود.
رئیس اتحادیه نانوایان اردبیل در ادامه اظهار کرد: معمولا در این مقطع، خواب گندم‌ها رعایت نمی‌شود و گندم‌های تازه، وارد چرخه استحصال آرد شده و در نتیجه سستی آردها را به دنبال دارد.
به گفته وی، شهرستان اردبیل دارای 7 کارخانه آردسازی فعال بوده که آرد نانوایان این شهرستان را تامین می‌کند و از این میان، فقط سه کارخانه قادر به تولید آرد کیفی هستند.
اسماعیل‌زاده افزود: کارخانه‌هایی هم که آرد کیفی تحویل نانوایان می‌دهند، طبق اظهارات خودشان گندم کیفی را به صورت آزاد از استان‌های دیگر خریداری و با گندم‌های اردبیل اختلاط می‌کنند.

* حذف خمیرمایه از نان، کاهش کیفیت را به دنبال داشته است

اما جلیل خیابانی، مدیر کنترل کیفیت شرکت غله و خدمات بازرگانی اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار ما ضمن تأیید کیفیت گندم‌های این استان بیان کرد: در حال حاضر استحصال آرد در اردبیل تماما از گندم‌های محلی استان صورت می‌گیرد و 90 درصد از گندم‌های استان، کیفیت بالاتر از حد متوسط دارند به طوری که گندم‌های استان اردبیل جهت اختلاط و کیفی‌سازی آرد به سایر نقاط کشور ارسال می‌گردد.
وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه شرایط اقتصادی حاکم بر صنف نانوایان در حال حاضر مطلوب نیست و نانوایان از قیمت نان ناراضی هستند اما کیفیت آرد را بهانه بی‌کیفیتی نان می‌کنند.
خیابانی افزود: ما به طور ماهیانه آرد 10 درصد از واحدهای نانوایی اردبیل را نمونه‌برداری می‌کنیم و به ندرت آردهایی مشاهده می‌شوند که درصد سبوس‌گیری در آن‌ها رعایت نشده یا میزان رطوبتشان بالاست که البته کارخانه آرد مربوطه سریعا از سوی شرکت غله ملزم به جایگزین نمودن آرد کیفی خواهد شد.
وی در بخش دیگری از اظهارتش با اشاره به نقش مهارت نانوا در تولید نان کیفی گفت: در بازه زمانی سال 90 تا 95 با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای، دوره مهارت‌آموزی برای نانوایان در اردبیل برگزار شد اما متاسفانه پس از آن دیگر اعتباری بدین منظور در استان تخصیص داده نشد البته در آن دوره هم چندان مورد استقبال نانوایان قرار نگرفت و نانوایان به اجبار درکلاس‌ها شرکت می‌کردند.
مدیر کنترل کیفیت شرکت غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل در خاتمه دلیل اصلی پایین آمدن کیفیت نان را عدم انگیزه نانوا برای تولید نان مرغوب و حذف خمیرمایه از واحدهای نانوایی دانست و ادامه داد: در واقع خمیرمایه در نان‌های سنتی 70 درصد نقش دارد اما متاسفانه به دلیل افزایش چند برابری قیمت، میزان مصرف این افزودنی مهم در نانوایی‌های اردبیل بسیار کاهش یافته است.

* مقصر بی‌کیفیتی نان، نانوایان هستند و این مشکل هیچ ارتباطی به گندم و آرد ندارد!/ آرد اردبیل به کل کشور صادر می‌شود
در بخش پایانی این گزارش سامع ملکی، رئیس انجمن صنفی کارخانه‌های آرد استان اردبیل در خصوص اظهارات مطرح شده رئیس اتحادیه نانوایان استان مبنی بر اینکه کارخانه‌هایی که آرد کیفی تحویل نانوایان می‌دهند، طبق اظهارات خودشان گندم کیفی را به صورت آزاد از استان‌های دیگر خریداری و با گندم‌های اردبیل اختلاط می‌کنند، توضیح داد: تماما آرد استان اردبیل از گندم منطقه دشت مغان و گندم‌های بومی استان اردبیل استحصال می‌شود و از استان‌های دیگر گندم دریافت نمی‌کنیم.
وی در خصوص شکایات نانوایان از کیفیت آردها گفت: در حال حاضر آردی که میان نانوایان اردبیل توزیع می‌شود، به کل کشور هم صادر می‌گردد و تاکنون شکایتی از کیفیت آرد به ما انعکاس داده نشده است! نانوایان دورترین نقاط کشور، کرایه حمل بالایی را متحمل می‌شوند تا آرد استان اردبیل را خریداری نمایند.
ملکی ادامه داد: ادعای نانوایان اردبیل در خصوص بی‌کیفیتی آردهای استان صحت نداشته و مقصر بی‌کیفیتی نان،نانوایان هستند و این مشکل هیچ ارتباطی به گندم و آرد ندارد!
رئیس انجمن صنفی کارخانه‌های آرد استان اردبیل در خاتمه بیان کرد: استان اردبیل از کیفی‌ترین گندم‌ها برخوردار است البته امسال بخشی از گندم‌های منطقه دشت مغان به لحاظ کیفی دچار افت شد اما گندم‌های بومی استان همانند سال گذشته از سطح کیفی بالایی برخوردار بود.

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٢٩ مهر ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٢٧

 


خروج




تبیین استراتژی‌های صحیح به جای تشدید نظارت‌ها در صنعت نان

اختصاصی/ در بخشی از متن این ابلاغیه آمده است که علی‌رغم تعیین قیمت نان و تکلیف بر نصب نرخ‌نامه متحدالشکل و رعایت وزن و کیفیت نان، متاسفانه کماکان شاهد نابسامانی در این حوزه مهم و تاثیرگذار در رضایت مردمی هستیم، از این رو طرح ویژه نظارتی با همکاری بازرسان افتخاری در سراسر کشور اجرایی خواهد شد!

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۱۱/۰۶
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۹۲۹ eq
chf فرانک سويس ۴۳,۲۳۷ eq
sek کرون سوئد ۴,۳۹۱ eq
nok کرون نروژ ۴,۶۴۲ eq
dkk کرون دانمارک ۶,۱۹۶ eq
inr روپيه هند ۵۸۹ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۲۳۱ eq
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۱۶۹ eq
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۴۳۰ eq
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۵ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ eq
cad دلار کانادا ۳۱,۹۶۱ eq
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۷۵۷ eq
zar راند ۲,۹۱۳ eq
try لير ترکيه ۷,۰۷۳ eq
rub روبل روسيه ۶۷۷ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۹ eq
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۶۷۹ eq
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۰۸۲ eq
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۸۷ eq
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۱۳ eq
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۹ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۲۸ eq
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۷۱ eq
lyd دينار ليبی ۲۹,۹۸۶ eq
cny یوان چين ۶,۰۵۴ eq
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۷,۴۷۶ eq
myr رينگيت مالزی ۱۰,۳۳۲ eq
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۹۰۲ eq
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۶,۳۱۰ eq
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۲۹ eq
gel لاری گرجستان ۱۴,۵۵۹ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۳,۰۹۱ eq
afn افغانی افغانستان ۵۴۶ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۹۰۶ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۶۲۴ eq
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۲ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:
ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران:
ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
95 درصد از نان تولیدی کشور سفید است/ سیاست انستیتو، حرکت به سوی اصلاح وضعیت نان کشور رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در گفت‌وگو با غلات نیوز:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.