صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  حلقه مفقود کیفیت آرد ونان در اردبیل

  اختصاصی/ نانوایان شهر اردبیل در حالی از کیفیت آرد این شهرستان اعلام نارضایتی می‌کنند که متولیان دولتی دلیل کیفیت پایین نان این شهرستان را ناشی از بی‌انگیزی نانوا برای تولید نان کیفی و حذف خمیرمایه از نان‌های سنتی می‌دانند.

            

به گزارش غلات نیوز، علاوه بر مهارت نیروی انسانی و تجهیزات پخت، ماده اولیه (‌آرد) نیز در تولید نان بی‌کیفیت بسیار اثرگذار است. نانوایان اردبیل این روزها با چالش تامین آرد کیفی مواجه هستند و رئیس اتحادیه نانوایان این شهرستان دلیل کیفیت پایین نان‌ها را ناشی از بی‌کیفیتی آردها عنوان می‌کند.
بهنام اسماعیل‌زاده، رئیس اتحادیه نانوایان اردبیل در گفت‌وگو با غلات نیوز در این باره خاطرنشان کرد: متاسفانه آردهایی که این روزها روانه واحدهای نانوایی می‌شود، کیفیت پایینی دارد.
وی افزود: ضعیف بودن آردها مصرف نمک را در واحدهای صنفی افزایش داده و از طرف دیگر درصد رطوبت آردها بالاتر از حدمجاز است.
اسماعیل‌زاده ادامه داد: متاسفانه هرساله با آغاز فصل خرید تضمینی گندم، نانوایان با معضل بی‌کیفیتی آردها روبهرو می‌شوند و این مشکل تا پایان مهرماه ادامه دارد و به مرور در آبان‌ماه برطرف می‌شود.
رئیس اتحادیه نانوایان اردبیل در ادامه اظهار کرد: معمولا در این مقطع، خواب گندم‌ها رعایت نمی‌شود و گندم‌های تازه، وارد چرخه استحصال آرد شده و در نتیجه سستی آردها را به دنبال دارد.
به گفته وی، شهرستان اردبیل دارای 7 کارخانه آردسازی فعال بوده که آرد نانوایان این شهرستان را تامین می‌کند و از این میان، فقط سه کارخانه قادر به تولید آرد کیفی هستند.
اسماعیل‌زاده افزود: کارخانه‌هایی هم که آرد کیفی تحویل نانوایان می‌دهند، طبق اظهارات خودشان گندم کیفی را به صورت آزاد از استان‌های دیگر خریداری و با گندم‌های اردبیل اختلاط می‌کنند.

* حذف خمیرمایه از نان، کاهش کیفیت را به دنبال داشته است

اما جلیل خیابانی، مدیر کنترل کیفیت شرکت غله و خدمات بازرگانی اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار ما ضمن تأیید کیفیت گندم‌های این استان بیان کرد: در حال حاضر استحصال آرد در اردبیل تماما از گندم‌های محلی استان صورت می‌گیرد و 90 درصد از گندم‌های استان، کیفیت بالاتر از حد متوسط دارند به طوری که گندم‌های استان اردبیل جهت اختلاط و کیفی‌سازی آرد به سایر نقاط کشور ارسال می‌گردد.
وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه شرایط اقتصادی حاکم بر صنف نانوایان در حال حاضر مطلوب نیست و نانوایان از قیمت نان ناراضی هستند اما کیفیت آرد را بهانه بی‌کیفیتی نان می‌کنند.
خیابانی افزود: ما به طور ماهیانه آرد 10 درصد از واحدهای نانوایی اردبیل را نمونه‌برداری می‌کنیم و به ندرت آردهایی مشاهده می‌شوند که درصد سبوس‌گیری در آن‌ها رعایت نشده یا میزان رطوبتشان بالاست که البته کارخانه آرد مربوطه سریعا از سوی شرکت غله ملزم به جایگزین نمودن آرد کیفی خواهد شد.
وی در بخش دیگری از اظهارتش با اشاره به نقش مهارت نانوا در تولید نان کیفی گفت: در بازه زمانی سال 90 تا 95 با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای، دوره مهارت‌آموزی برای نانوایان در اردبیل برگزار شد اما متاسفانه پس از آن دیگر اعتباری بدین منظور در استان تخصیص داده نشد البته در آن دوره هم چندان مورد استقبال نانوایان قرار نگرفت و نانوایان به اجبار درکلاس‌ها شرکت می‌کردند.
مدیر کنترل کیفیت شرکت غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل در خاتمه دلیل اصلی پایین آمدن کیفیت نان را عدم انگیزه نانوا برای تولید نان مرغوب و حذف خمیرمایه از واحدهای نانوایی دانست و ادامه داد: در واقع خمیرمایه در نان‌های سنتی 70 درصد نقش دارد اما متاسفانه به دلیل افزایش چند برابری قیمت، میزان مصرف این افزودنی مهم در نانوایی‌های اردبیل بسیار کاهش یافته است.

* مقصر بی‌کیفیتی نان، نانوایان هستند و این مشکل هیچ ارتباطی به گندم و آرد ندارد!/ آرد اردبیل به کل کشور صادر می‌شود
در بخش پایانی این گزارش سامع ملکی، رئیس انجمن صنفی کارخانه‌های آرد استان اردبیل در خصوص اظهارات مطرح شده رئیس اتحادیه نانوایان استان مبنی بر اینکه کارخانه‌هایی که آرد کیفی تحویل نانوایان می‌دهند، طبق اظهارات خودشان گندم کیفی را به صورت آزاد از استان‌های دیگر خریداری و با گندم‌های اردبیل اختلاط می‌کنند، توضیح داد: تماما آرد استان اردبیل از گندم منطقه دشت مغان و گندم‌های بومی استان اردبیل استحصال می‌شود و از استان‌های دیگر گندم دریافت نمی‌کنیم.
وی در خصوص شکایات نانوایان از کیفیت آردها گفت: در حال حاضر آردی که میان نانوایان اردبیل توزیع می‌شود، به کل کشور هم صادر می‌گردد و تاکنون شکایتی از کیفیت آرد به ما انعکاس داده نشده است! نانوایان دورترین نقاط کشور، کرایه حمل بالایی را متحمل می‌شوند تا آرد استان اردبیل را خریداری نمایند.
ملکی ادامه داد: ادعای نانوایان اردبیل در خصوص بی‌کیفیتی آردهای استان صحت نداشته و مقصر بی‌کیفیتی نان،نانوایان هستند و این مشکل هیچ ارتباطی به گندم و آرد ندارد!
رئیس انجمن صنفی کارخانه‌های آرد استان اردبیل در خاتمه بیان کرد: استان اردبیل از کیفی‌ترین گندم‌ها برخوردار است البته امسال بخشی از گندم‌های منطقه دشت مغان به لحاظ کیفی دچار افت شد اما گندم‌های بومی استان همانند سال گذشته از سطح کیفی بالایی برخوردار بود.

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٢٩ مهر ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٢٧

 


خروج




افتتاح آکادمی ملی نان ایران نزدیک است/ با افتتاح آکادمی کیفیت در صنعت نان تحقق می یابد

اختصاصی/ نیروی انسانی آموزش دیده و ماهر جزو سرمایه های اصلی یک صنعت به شمار می آیند چه بسا اینکه باتوجه به اهمیت این مقوله برای پرورش نیروی انسانی متخصص در برخی صنایع تولیدی هزینه های بسیاری نیز صرف می گردد چرا که قطعا برخورداری از نیروی انسانی ماهر می تواند منجر به رشد و توسعه و ارتقا آن صنعت شود. متاسفانه در چند سال اخیر صنعت نان از مقوله آموزش جامانده و کم و بیش در کشور به این امر مهم پرداخته شده است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۷۲۸ up
chf فرانک سويس ۴۲,۱۳۷ up
sek کرون سوئد ۴,۳۲۶ down
nok کرون نروژ ۴,۵۹۳ down
dkk کرون دانمارک ۶,۱۹۶ up
inr روپيه هند ۵۸۹ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۲۱۴ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۹۲۴ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۵۲۵ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۶۵ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ up
cad دلار کانادا ۳۱,۷۴۳ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۶۵۰ up
zar راند ۲,۸۲۱ down
try لير ترکيه ۷,۲۸۳ down
rub روبل روسيه ۶۵۸ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۱۷ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۷۸۳ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۸۵۹ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۰۵ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۲۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۱۳ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۸۴ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۸۶۸ down
cny یوان چين ۶,۰۰۰ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۸,۴۲۲ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۱۴۳ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۱۵۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۶,۳۰۰ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۷۹۸ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۱۹۰ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۹۱ down
afn افغانی افغانستان ۵۳۷ down
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۵۷۴ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۸۷۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
95 درصد از نان تولیدی کشور سفید است/ سیاست انستیتو، حرکت به سوی اصلاح وضعیت نان کشور رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در گفت‌وگو با غلات نیوز:
صنعت ماکارونی کشور نیاز به گندم دوروم دارد در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
افزایش قیمت نان در زنجان در دست بررسی است مدیرکل شرکت غله استان زنجان:
دولت هزینه تولید آسیابانی را مدیریت کند مدیرعامل کارخانه آرد بارانا:
شرکت برای حمل آرد ضررهای میلیاردی می دهد مدیرعامل شرکت حمل و نقل خلیج فارس در گفت وگو با غلات نیوز:
اصلاح الگوی تولید و مصرف نان کامل با حضور باشگاه هواداران نان کامل در نمایشگاه ایبکس محقق شد:
آسیابانان نیاز به نگاه ویژه دولت دارند مدیرعامل کارخانه وحدت سراوان:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.