صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  تخصیص مالیات به نان سفید و سوبسید به نان کامل /بیشترین مصرف کنندگان نان سفید دامداران هستند

  عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تخصیص مالیات به نان سفید و اختصاص سوبسید به نان کامل را تنها راه حل حذف نان سفید و جایگزینی نان کامل بر سر سفره های مردم دانست.

            

به گزارش غلات نیوز از تابناک ، موسی صالحی که یکی از مخالفان به جد نان سفید است و معتقد که  مصرف نان سفید در خانوارها عامل بروز بیماری ها از جمله دیابت،  کبد چرب،  یبوست  و چربی خون میشود  در نشستی که به منظور بررسی کیفیت نان برگزار شده بود، افزود: امروزه آرد سفید، آردی که صددرصد سبوس گیری شده است را تبدیل به کیک، کلوچه، بیسکویت، شیرینی و ماکارانی و نان می کنند که محصولی جز چاقی و بروز انواع بیماریهای غیرواگیردار برای مصرف کنندگان ندارد.

وی با بیان اینکه دولت به خاطر اینکه نان مردم را تامین کند در حالی سوبسید 35 درصد، 75 درصد و 65 درصد به گندم و آرد اختصاص داده است که نان ارزان به دست مردم برسد، ادامه داد: تحویل نان ارزان به دست مصرف کننده در حالی صورت می گیرد که نان با آرد ضعیف و کاملا سفید و سبوس گیری شده تولید میشودکه نه تنها خاصیتی برای سلامتی بدن ندارد بلکه مضر سلامتی نیز است.
صالحی گفت: از آنجائی که قیمت تمام شده تولید نان کامل و سبوس دار سه برابر قیمتی است که نان سفید و لواش دارد بنابراین مردم بیشتر به سمت خرید نان های سفید می روند نان هایی که تنها مصرف یکی از آن سیری ایجاد نمی کند و همین مسئله سبب شده با مصرف بیش از حد نان شاهد چاقی و در پی آن فشارخون در بین مردم باشیم .

وی اعلام کرد: این در حالی است که با مصرف یک چهارم نان کامل و سبوس دار تمام املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن تامین و بدن احساس سیری می کند و از بروز چاقی و در ادامه آن انواع بیماریهای غیر واگیر جلوگیری می کند.
عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه سالم و غلات کامل افزود: این نوع دخالت دولت و اقدام غیر کارشناسی آن سبب شده که شاهد تولید و ترویج نان سفید و لواش در حالی باشیم که عدم حمایت دولت از تولید نان کامل و سبوس دار باعث حاشیه رفتن تولید کنندگان این نوع نان شود و سلامتی مردم در معرض خطر جدی بیماریهای غیرواگیر دار قرار گیرد.

افزایش بیماری سندرم متابولیک در ایران به خاطر مصرف نان سفید
وی با اشاره به اینکه چرا باید دولت برای تولید نان سفید و لواش که به روش نامناسبی پخت میشود و برای مردم و اقتصاد هم مضر است سوبسید بدهد اما برای نان کامل که روش تخمیر را کامل گذرانده و باعث ایجاد انرژی برای انسان ها می شود و سبب درست فکر کردن و تصمیم درست میشود و بدن را در مقابل بیماریها ایمن می کند ،حمایتی صورت نگیرد، گفت:  تنها راه نجات از این هشدار جدی برای سلامتی تخصیص سوبسید به نان سبوس دار و نان کامل  و گرفتن مالیات از تولید کنندگان نان سفید است.

صالحی با بیان اینکه حمایت دولت از نانی که با آرد 18 درصد تولید می شود یعنی ریختن سود کلان به جیب کارخانه دارها و ایجاد یک جامعه بیمار که تنها با مصرف آرد سفید شکل گرفته است، اظهار داشت: اگر از 100 تن گندم ، 82 تن آرد تولید و 18 تن آن سبوس گیری بشود یعنی سود کلان به جیب کارخانه دار و تولید نان از آردی که هیچ ارزش غذایی ندارد و مساوی بالا رفتن آمار بیماری سندرم متابولیک به مرز 48 و نیم درصد در ایران که در دنیا آمار این بیماری 4.2 درصد و حداکثر 11 درصد است.
وی گفت: همچنین تولید نان از آرد سفید باعث شده که میانگین مصرف گندم در ایران دو و نیم برابر مصرف گندم در جهان شود .

عضو هیئت مدیره دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت:  امروزه تمایل مردم به مصرف نان های سفید افزایش یافته است زیرا که اکثر کارهای مردم فست فودی شده است و از آنجائیکه خوردن نان سفید راحت تر است و به محض اینکه در دهان گذاشته میشود، آب میشود  اما مصرف نان های کامل و سبوس دار به سختی است ونیاز به جویدن بیشتری دارد بنابراین در طی این سالها ذائقه مردم تغییر کرده است، گفت:
وی افزود: گندمی که برای تولید نان لواشی ها استفاده میشود کیلوی 650 هزار تومان است و این در حالی که قیمت واقعی که از کشاورزان خریداری میشود، کیلویی 1800 تا 2 هزار تومان است .
وی گفت: با تخصیص سوبسید از سوی دولت قیمت نان می شکند وبا یک سوم به دست مصرف کننده میرسد که نانوایان با آرد ضعیف و سفید نان تولید می کند که بخش زیادی از این نان به خاطر کیفیت بد آن دور ریخته میشود.

صالحی ادامه داد: در این حالت نانوا ،  گاوداری ها و دامداران نان های مانده و نان های سفید را به قیمت گران تر از نانوا می خرد و به مصرف دام می دهد.

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٢٩ مهر ١٣٩٨        ساعت:     ٠٩:٢٥

 


خروج




پربازدیدترین

چین برای آمادگی مقابله با موج دوم کرونا غلات بیشتری ذخیره می‌کند

وزارت بازرگانی چین به منظور آمادگی برای موج دوم شیوع کرونا از تمام تاجران دولتی و خصوصی غلات و تولیدکنندگان مواد غذایی خواست مقادیر بالاتری دانه سویا و ذرت تولید‌ و ذخیره کنند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۱,۴۹۷ down
chf فرانک سويس ۴۳,۳۶۹ down
sek کرون سوئد ۴,۳۸۱ up
nok کرون نروژ ۴,۲۶۲ up
dkk کرون دانمارک ۶,۲۰۵ up
inr روپيه هند ۵۵۴ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۵,۹۶۵ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۱۵۳ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۹۵۸ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۱۸ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ down
cad دلار کانادا ۳۰,۵۱۱ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۹۵۸ down
zar راند ۲,۴۲۳ up
try لير ترکيه ۶,۱۹۴ down
rub روبل روسيه ۵۹۳ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۹ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۷۵۲ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۱ down
sgd دلار سنگاپور ۲۹,۵۷۵ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۱۲ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۵۷ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۴۶۴ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۷۱ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۶۵۴ eq
cny یوان چين ۵,۸۶۰ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۱,۷۳۰ up
myr رينگيت مالزی ۹,۶۳۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۳,۸۸۹ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۶,۲۶۲ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۱۸۷ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۱۳۶ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۴۵ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۹ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۴۲۳ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۷۸۲ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۹۹ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

پارس ترک
.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت