صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  تخصیص مالیات به نان سفید و سوبسید به نان کامل /بیشترین مصرف کنندگان نان سفید دامداران هستند

  عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تخصیص مالیات به نان سفید و اختصاص سوبسید به نان کامل را تنها راه حل حذف نان سفید و جایگزینی نان کامل بر سر سفره های مردم دانست.

            

به گزارش غلات نیوز از تابناک ، موسی صالحی که یکی از مخالفان به جد نان سفید است و معتقد که  مصرف نان سفید در خانوارها عامل بروز بیماری ها از جمله دیابت،  کبد چرب،  یبوست  و چربی خون میشود  در نشستی که به منظور بررسی کیفیت نان برگزار شده بود، افزود: امروزه آرد سفید، آردی که صددرصد سبوس گیری شده است را تبدیل به کیک، کلوچه، بیسکویت، شیرینی و ماکارانی و نان می کنند که محصولی جز چاقی و بروز انواع بیماریهای غیرواگیردار برای مصرف کنندگان ندارد.

وی با بیان اینکه دولت به خاطر اینکه نان مردم را تامین کند در حالی سوبسید 35 درصد، 75 درصد و 65 درصد به گندم و آرد اختصاص داده است که نان ارزان به دست مردم برسد، ادامه داد: تحویل نان ارزان به دست مصرف کننده در حالی صورت می گیرد که نان با آرد ضعیف و کاملا سفید و سبوس گیری شده تولید میشودکه نه تنها خاصیتی برای سلامتی بدن ندارد بلکه مضر سلامتی نیز است.
صالحی گفت: از آنجائی که قیمت تمام شده تولید نان کامل و سبوس دار سه برابر قیمتی است که نان سفید و لواش دارد بنابراین مردم بیشتر به سمت خرید نان های سفید می روند نان هایی که تنها مصرف یکی از آن سیری ایجاد نمی کند و همین مسئله سبب شده با مصرف بیش از حد نان شاهد چاقی و در پی آن فشارخون در بین مردم باشیم .

وی اعلام کرد: این در حالی است که با مصرف یک چهارم نان کامل و سبوس دار تمام املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن تامین و بدن احساس سیری می کند و از بروز چاقی و در ادامه آن انواع بیماریهای غیر واگیر جلوگیری می کند.
عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه سالم و غلات کامل افزود: این نوع دخالت دولت و اقدام غیر کارشناسی آن سبب شده که شاهد تولید و ترویج نان سفید و لواش در حالی باشیم که عدم حمایت دولت از تولید نان کامل و سبوس دار باعث حاشیه رفتن تولید کنندگان این نوع نان شود و سلامتی مردم در معرض خطر جدی بیماریهای غیرواگیر دار قرار گیرد.

افزایش بیماری سندرم متابولیک در ایران به خاطر مصرف نان سفید
وی با اشاره به اینکه چرا باید دولت برای تولید نان سفید و لواش که به روش نامناسبی پخت میشود و برای مردم و اقتصاد هم مضر است سوبسید بدهد اما برای نان کامل که روش تخمیر را کامل گذرانده و باعث ایجاد انرژی برای انسان ها می شود و سبب درست فکر کردن و تصمیم درست میشود و بدن را در مقابل بیماریها ایمن می کند ،حمایتی صورت نگیرد، گفت:  تنها راه نجات از این هشدار جدی برای سلامتی تخصیص سوبسید به نان سبوس دار و نان کامل  و گرفتن مالیات از تولید کنندگان نان سفید است.

صالحی با بیان اینکه حمایت دولت از نانی که با آرد 18 درصد تولید می شود یعنی ریختن سود کلان به جیب کارخانه دارها و ایجاد یک جامعه بیمار که تنها با مصرف آرد سفید شکل گرفته است، اظهار داشت: اگر از 100 تن گندم ، 82 تن آرد تولید و 18 تن آن سبوس گیری بشود یعنی سود کلان به جیب کارخانه دار و تولید نان از آردی که هیچ ارزش غذایی ندارد و مساوی بالا رفتن آمار بیماری سندرم متابولیک به مرز 48 و نیم درصد در ایران که در دنیا آمار این بیماری 4.2 درصد و حداکثر 11 درصد است.
وی گفت: همچنین تولید نان از آرد سفید باعث شده که میانگین مصرف گندم در ایران دو و نیم برابر مصرف گندم در جهان شود .

عضو هیئت مدیره دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت:  امروزه تمایل مردم به مصرف نان های سفید افزایش یافته است زیرا که اکثر کارهای مردم فست فودی شده است و از آنجائیکه خوردن نان سفید راحت تر است و به محض اینکه در دهان گذاشته میشود، آب میشود  اما مصرف نان های کامل و سبوس دار به سختی است ونیاز به جویدن بیشتری دارد بنابراین در طی این سالها ذائقه مردم تغییر کرده است، گفت:
وی افزود: گندمی که برای تولید نان لواشی ها استفاده میشود کیلوی 650 هزار تومان است و این در حالی که قیمت واقعی که از کشاورزان خریداری میشود، کیلویی 1800 تا 2 هزار تومان است .
وی گفت: با تخصیص سوبسید از سوی دولت قیمت نان می شکند وبا یک سوم به دست مصرف کننده میرسد که نانوایان با آرد ضعیف و سفید نان تولید می کند که بخش زیادی از این نان به خاطر کیفیت بد آن دور ریخته میشود.

صالحی ادامه داد: در این حالت نانوا ،  گاوداری ها و دامداران نان های مانده و نان های سفید را به قیمت گران تر از نانوا می خرد و به مصرف دام می دهد.

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٢٩ مهر ١٣٩٨        ساعت:     ٠٩:٢٥

 


خروج




افتتاح آکادمی ملی نان ایران نزدیک است/ با افتتاح آکادمی کیفیت در صنعت نان تحقق می یابد

اختصاصی/ نیروی انسانی آموزش دیده و ماهر جزو سرمایه های اصلی یک صنعت به شمار می آیند چه بسا اینکه باتوجه به اهمیت این مقوله برای پرورش نیروی انسانی متخصص در برخی صنایع تولیدی هزینه های بسیاری نیز صرف می گردد چرا که قطعا برخورداری از نیروی انسانی ماهر می تواند منجر به رشد و توسعه و ارتقا آن صنعت شود. متاسفانه در چند سال اخیر صنعت نان از مقوله آموزش جامانده و کم و بیش در کشور به این امر مهم پرداخته شده است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۸/۲۰
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۷۲۸ up
chf فرانک سويس ۴۲,۱۳۷ up
sek کرون سوئد ۴,۳۲۶ down
nok کرون نروژ ۴,۵۹۳ down
dkk کرون دانمارک ۶,۱۹۶ up
inr روپيه هند ۵۸۹ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۲۱۴ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۹۲۴ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۵۲۵ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۶۵ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ up
cad دلار کانادا ۳۱,۷۴۳ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۶۵۰ up
zar راند ۲,۸۲۱ down
try لير ترکيه ۷,۲۸۳ down
rub روبل روسيه ۶۵۸ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۱۷ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۷۸۳ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۸۵۹ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۰۵ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۲۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۱۳ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۸۴ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۸۶۸ down
cny یوان چين ۶,۰۰۰ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۸,۴۲۲ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۱۴۳ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۱۵۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۶,۳۰۰ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۷۹۸ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۱۹۰ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۹۱ down
afn افغانی افغانستان ۵۳۷ down
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۵۷۴ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۸۷۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
95 درصد از نان تولیدی کشور سفید است/ سیاست انستیتو، حرکت به سوی اصلاح وضعیت نان کشور رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در گفت‌وگو با غلات نیوز:
صنعت ماکارونی کشور نیاز به گندم دوروم دارد در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
افزایش قیمت نان در زنجان در دست بررسی است مدیرکل شرکت غله استان زنجان:
دولت هزینه تولید آسیابانی را مدیریت کند مدیرعامل کارخانه آرد بارانا:
شرکت برای حمل آرد ضررهای میلیاردی می دهد مدیرعامل شرکت حمل و نقل خلیج فارس در گفت وگو با غلات نیوز:
اصلاح الگوی تولید و مصرف نان کامل با حضور باشگاه هواداران نان کامل در نمایشگاه ایبکس محقق شد:
آسیابانان نیاز به نگاه ویژه دولت دارند مدیرعامل کارخانه وحدت سراوان:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.