صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  تخصیص مالیات به نان سفید و سوبسید به نان کامل /بیشترین مصرف کنندگان نان سفید دامداران هستند

  عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تخصیص مالیات به نان سفید و اختصاص سوبسید به نان کامل را تنها راه حل حذف نان سفید و جایگزینی نان کامل بر سر سفره های مردم دانست.

            

به گزارش غلات نیوز از تابناک ، موسی صالحی که یکی از مخالفان به جد نان سفید است و معتقد که  مصرف نان سفید در خانوارها عامل بروز بیماری ها از جمله دیابت،  کبد چرب،  یبوست  و چربی خون میشود  در نشستی که به منظور بررسی کیفیت نان برگزار شده بود، افزود: امروزه آرد سفید، آردی که صددرصد سبوس گیری شده است را تبدیل به کیک، کلوچه، بیسکویت، شیرینی و ماکارانی و نان می کنند که محصولی جز چاقی و بروز انواع بیماریهای غیرواگیردار برای مصرف کنندگان ندارد.

وی با بیان اینکه دولت به خاطر اینکه نان مردم را تامین کند در حالی سوبسید 35 درصد، 75 درصد و 65 درصد به گندم و آرد اختصاص داده است که نان ارزان به دست مردم برسد، ادامه داد: تحویل نان ارزان به دست مصرف کننده در حالی صورت می گیرد که نان با آرد ضعیف و کاملا سفید و سبوس گیری شده تولید میشودکه نه تنها خاصیتی برای سلامتی بدن ندارد بلکه مضر سلامتی نیز است.
صالحی گفت: از آنجائی که قیمت تمام شده تولید نان کامل و سبوس دار سه برابر قیمتی است که نان سفید و لواش دارد بنابراین مردم بیشتر به سمت خرید نان های سفید می روند نان هایی که تنها مصرف یکی از آن سیری ایجاد نمی کند و همین مسئله سبب شده با مصرف بیش از حد نان شاهد چاقی و در پی آن فشارخون در بین مردم باشیم .

وی اعلام کرد: این در حالی است که با مصرف یک چهارم نان کامل و سبوس دار تمام املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن تامین و بدن احساس سیری می کند و از بروز چاقی و در ادامه آن انواع بیماریهای غیر واگیر جلوگیری می کند.
عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه سالم و غلات کامل افزود: این نوع دخالت دولت و اقدام غیر کارشناسی آن سبب شده که شاهد تولید و ترویج نان سفید و لواش در حالی باشیم که عدم حمایت دولت از تولید نان کامل و سبوس دار باعث حاشیه رفتن تولید کنندگان این نوع نان شود و سلامتی مردم در معرض خطر جدی بیماریهای غیرواگیر دار قرار گیرد.

افزایش بیماری سندرم متابولیک در ایران به خاطر مصرف نان سفید
وی با اشاره به اینکه چرا باید دولت برای تولید نان سفید و لواش که به روش نامناسبی پخت میشود و برای مردم و اقتصاد هم مضر است سوبسید بدهد اما برای نان کامل که روش تخمیر را کامل گذرانده و باعث ایجاد انرژی برای انسان ها می شود و سبب درست فکر کردن و تصمیم درست میشود و بدن را در مقابل بیماریها ایمن می کند ،حمایتی صورت نگیرد، گفت:  تنها راه نجات از این هشدار جدی برای سلامتی تخصیص سوبسید به نان سبوس دار و نان کامل  و گرفتن مالیات از تولید کنندگان نان سفید است.

صالحی با بیان اینکه حمایت دولت از نانی که با آرد 18 درصد تولید می شود یعنی ریختن سود کلان به جیب کارخانه دارها و ایجاد یک جامعه بیمار که تنها با مصرف آرد سفید شکل گرفته است، اظهار داشت: اگر از 100 تن گندم ، 82 تن آرد تولید و 18 تن آن سبوس گیری بشود یعنی سود کلان به جیب کارخانه دار و تولید نان از آردی که هیچ ارزش غذایی ندارد و مساوی بالا رفتن آمار بیماری سندرم متابولیک به مرز 48 و نیم درصد در ایران که در دنیا آمار این بیماری 4.2 درصد و حداکثر 11 درصد است.
وی گفت: همچنین تولید نان از آرد سفید باعث شده که میانگین مصرف گندم در ایران دو و نیم برابر مصرف گندم در جهان شود .

عضو هیئت مدیره دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت:  امروزه تمایل مردم به مصرف نان های سفید افزایش یافته است زیرا که اکثر کارهای مردم فست فودی شده است و از آنجائیکه خوردن نان سفید راحت تر است و به محض اینکه در دهان گذاشته میشود، آب میشود  اما مصرف نان های کامل و سبوس دار به سختی است ونیاز به جویدن بیشتری دارد بنابراین در طی این سالها ذائقه مردم تغییر کرده است، گفت:
وی افزود: گندمی که برای تولید نان لواشی ها استفاده میشود کیلوی 650 هزار تومان است و این در حالی که قیمت واقعی که از کشاورزان خریداری میشود، کیلویی 1800 تا 2 هزار تومان است .
وی گفت: با تخصیص سوبسید از سوی دولت قیمت نان می شکند وبا یک سوم به دست مصرف کننده میرسد که نانوایان با آرد ضعیف و سفید نان تولید می کند که بخش زیادی از این نان به خاطر کیفیت بد آن دور ریخته میشود.

صالحی ادامه داد: در این حالت نانوا ،  گاوداری ها و دامداران نان های مانده و نان های سفید را به قیمت گران تر از نانوا می خرد و به مصرف دام می دهد.

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٢٩ مهر ١٣٩٨        ساعت:     ٠٩:٢٥

 


خروج




پربازدیدترین

سهمیه آرد نانوایی‌های تهران بازبینی می‌شود

اختصاصی/ عباس ارشدی با اشاره به بازبینی سهمیه آرد واحدهای نانوایی استان تهران گفت: در راستای این طرح، سهمیه آرد واحدهای نانوایی که تولید کمی به تناسب میزان آرد دریافتی دارند، کسر شده و به سهیمه واحدهای خبازی که آرد کمتری می‌گیرند، افزوده خواهد شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۹/۰۴
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۵,۹۸۱ up
chf فرانک سويس ۴۶,۰۲۸ down
sek کرون سوئد ۴,۸۷۴ down
nok کرون نروژ ۴,۶۶۳ down
dkk کرون دانمارک ۶,۶۸۳ down
inr روپيه هند ۵۶۷ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۲۵۵ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۰۸۷ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۴۰,۱۶۵ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۱۸ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ up
cad دلار کانادا ۳۲,۱۸۳ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۹,۲۷۵ up
zar راند ۲,۷۲۸ down
try لير ترکيه ۵,۳۲۲ down
rub روبل روسيه ۵۵۳ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۲ eq
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۷۲۰ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ up
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۵۳ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۵۵ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۶۸ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۳ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۲۵۰ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۱ eq
lyd دينار ليبی ۳۰,۹۸۲ down
cny یوان چين ۶,۳۸۱ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۸,۰۷۳ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۶۳ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۸۰۱ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۸ eq
eur یورو ۴۹,۷۵۲ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۸۸۴ up
gel لاری گرجستان ۱۲,۶۹۰ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۶۰ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۵ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۶,۴۱۰ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۷,۱۵۴ up
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۷۱۷ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

استاندارد دستگاه‌های پخت نان رها شده است در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
جهش تولید فقط با حمایت میسر می‌شود در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

اینستا
کنگان
سپهر اندیش حساب آسیا
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک

گالری ویدئو آرشیو ...