صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان در رودان نیازمند فرهنگ‌سازی

  اختصاصی/در شرایطی که سهم مصرفی نان در سبد غذایی جامعه بیش از پیش ارتقاء یافته، ضروری است که نسبت به کیفی‌سازی آن اقدام شود.

            

همان‌طور که در گزارش قبلی ذکر شد، در میان نان‌های سنتی کشور، نان لواش از شرایط استاندارد برخوردار نبوده و نیازمند اصلاح الگوی تولید است. این موضوع در شهرستان رودان استان هرمزگان نیز مطرح بوده و طبق آمار ارائه شده از سوی خواجه کارشناس نان، لواش این شهرستان وضعیت مطلوبی ندارد. تعدادی از نانوایان لواش‌پز رودان می‌گویند دلیل اصلی کیفیت پایین نان، کیفیت نامطلوب آرد است. در حالی که نانوایان دیگر همین شهرستان که نان دیگری می‌پزند و از همان آرد خریداری می‌کنند، معتقدند دلیل کیفیت پایین نان لواش در این شهرستان، کیفیت نامطلوب آرد نیست و متأسفانه نانوایان لواش‌پز رودان در عمل‌آوری خمیر این نان مهارت کافی ندارند. ضمن اینکه نانوایان لواش رودان خواستار آرد سفید هستند.
در این راستا به سراغ رئیس اتحادیه نانوایان این شهرستان هم رفتیم که وی فقط تأکید کرد کیفیت نان لواش رودان در حد زیر صفر است و حاضر به ارائه توضیحات کامل درباره بی‌کیفیتی نان نشد.
این در حالی است که خدیجه شیبانی، کارشناس بهداشت محیط شهرستان رودان نیز با تأکید بر اینکه کیفیت آرد مد نظر نانوایان نمونه‌برداری شده و کیفیت آرد این واحد تولیدی از وضعیت استانداردی برخوردار است، گفت: متأسفانه نانوایان لواش‌پز ما خواستار آرد سفید هستند و تبحر کافی در تولید نان با آردهای سبوس‌دار ندارند.
به گفته شیبانی، متاسفانه تاکنون اقدامی در راستای اصلاح الگوی تولید و مصرف نان و توسعه فرهنگ نان‌های سبوس‌دار در شهرستان رودان صورت نگرفته است.
در ادامه، مدیر کنترل کیفیت یکی از واحدهای تولیدی آرد شهرستان رودان در گفت‌وگو با غلات نیوز خاطرنشان کرد: کارخانه‌های آرد طبق اعلام سازمان بهداشت، غذا و دارو و استاندارد، موظف به تولید آرد سبوس‌دار هستند. اما متأسفانه فرهنگ تولید و مصرف نان‌های سبوس‌دار در رودان جا نیفتاده و نانوایان ما به شدت خواستار آرد سفیدند.
وی افزود: طبق مصوبه دستوری سازمان‌های فوق، آرد لواش باید به صورت 15 درصد سبوس‌گیری شده تولید شود اما متأسفانه نانوایان لواش‌پز رودان از ما درخواست آرد ستاره (آردی که درصد سبوس‌گیری‌اش بین 20 تا 25 درصد باشد) دارند.
محمدرضا خواجه، کارشناس نان‌های سنتی و مدرس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با غلات نیوز گفت: طی بازرسی‌ها و مشاهدات میدانی که از واحدهای نانوایی رودان صورت گرفت، مشخص شد متاسفانه نانوایان رودان تمایل شدیدی به تولید نان با آرد نول دارند که این نگرش، فاجعه است و باعث تشدید بیماری‌های غیر واگیر از جمله چاقی، دیابت و سکته می‌شود.
خواجه افزود: متاسفانه این باور غلط در میان نانوایان لواش رودان وجود دارد که  علت نچسبیدن نان به  سطح تنور، کیفیت پایین آرد است در صورتی که علل نچسبیدن نان به تنور به سفتی زیاد خمیر، سفیدی زیاد آرد، بالا بودن گلوتن و یا چسبندگی خمیر برمی‌گردد. 
وی ادامه داد: متاسفانه واحدهای نانوایی لواش رودان به دستگاهی به نام شاطر ماشینی یا 4 غلتکی مجهز هستند که فقط به دلیل نبود کارگر یا نیروی انسانی اختراع شده و لزوماً نیاز به استفاده از خمیرترش سفت و تازه دارد در حالی که باید گفت تولید چنین دستگاه‌هایی و جایگزینی آن به جای نیروی انسانی ماهر، منشأ خرابی نان‌های کشور است. متاسفانه این دستگاه‌ها سرطان‌زا هستند زیرا تمایل به جوهر قند، آرد سفید، خمیر سفت و خمیر نارس را بیشتر می‌کنند.
خواجه برای مقابله با آرد ضعیف به نانوایان رودان توصیه کرد: کاهش زمان خواب، کاهش آب، کاهش مخمر و افزایش نمک خمیر و همچنین استفاده از ویتامین ث در این شرایط به نانوایان توصیه می‌شود.

 

                                     تاریخ:      شنبه ٥ مرداد ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٥٨

 


خروج




سهم صنعت آرد از صادرات 800 میلیون دلاری سال گذشته چقدر است؟

اختصاصی/ چندی پیش مدرس خیابانی، قائم مقام وزیرصمت در اموربازرگانی، در جشنواره ملی برگزیدگان گندم، آرد ونان شرکت بازرگانی دولتی ایران اظهار کرد که محصولات این زنجیره در ایران، به بیش از 66 کشور دنیا صادر می‌شود. به گفته وی در سال گذشته، صادرات محصولات گندم، آرد ونان و مشتقات آرد800 میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته است...

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۱۲/۰۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۵۴۴ up
chf فرانک سويس ۴۲,۹۷۱ up
sek کرون سوئد ۴,۳۱۸ eq
nok کرون نروژ ۴,۴۸۵ down
dkk کرون دانمارک ۶,۱۱۰ up
inr روپيه هند ۵۸۶ up
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۰۰۸ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۲۳۵ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۰۲۰ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۹۲ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ eq
cad دلار کانادا ۳۱,۶۲۹ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۵۲۵ down
zar راند ۲,۷۵۹ down
try لير ترکيه ۶,۸۲۹ down
rub روبل روسيه ۶۴۴ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۳۰ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۶۹۴ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۰۴۲ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۴۴ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۱۲ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۴۰۱ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۸۱۲ up
lyd دينار ليبی ۲۹,۷۴۱ down
cny یوان چين ۵,۹۷۳ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۱,۸۷۷ down
myr رينگيت مالزی ۹,۹۰۶ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۵۷۳ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۵,۶۴۴ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۱۶ down
gel لاری گرجستان ۱۵,۰۶۶ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۳,۰۱۵ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۶ down
byn روبل جديد بلاروس ۱۸,۸۴۱ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۳۲۶ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۰ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:
ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران:
ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.