صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان در رودان نیازمند فرهنگ‌سازی

  اختصاصی/در شرایطی که سهم مصرفی نان در سبد غذایی جامعه بیش از پیش ارتقاء یافته، ضروری است که نسبت به کیفی‌سازی آن اقدام شود.

            

همان‌طور که در گزارش قبلی ذکر شد، در میان نان‌های سنتی کشور، نان لواش از شرایط استاندارد برخوردار نبوده و نیازمند اصلاح الگوی تولید است. این موضوع در شهرستان رودان استان هرمزگان نیز مطرح بوده و طبق آمار ارائه شده از سوی خواجه کارشناس نان، لواش این شهرستان وضعیت مطلوبی ندارد. تعدادی از نانوایان لواش‌پز رودان می‌گویند دلیل اصلی کیفیت پایین نان، کیفیت نامطلوب آرد است. در حالی که نانوایان دیگر همین شهرستان که نان دیگری می‌پزند و از همان آرد خریداری می‌کنند، معتقدند دلیل کیفیت پایین نان لواش در این شهرستان، کیفیت نامطلوب آرد نیست و متأسفانه نانوایان لواش‌پز رودان در عمل‌آوری خمیر این نان مهارت کافی ندارند. ضمن اینکه نانوایان لواش رودان خواستار آرد سفید هستند.
در این راستا به سراغ رئیس اتحادیه نانوایان این شهرستان هم رفتیم که وی فقط تأکید کرد کیفیت نان لواش رودان در حد زیر صفر است و حاضر به ارائه توضیحات کامل درباره بی‌کیفیتی نان نشد.
این در حالی است که خدیجه شیبانی، کارشناس بهداشت محیط شهرستان رودان نیز با تأکید بر اینکه کیفیت آرد مد نظر نانوایان نمونه‌برداری شده و کیفیت آرد این واحد تولیدی از وضعیت استانداردی برخوردار است، گفت: متأسفانه نانوایان لواش‌پز ما خواستار آرد سفید هستند و تبحر کافی در تولید نان با آردهای سبوس‌دار ندارند.
به گفته شیبانی، متاسفانه تاکنون اقدامی در راستای اصلاح الگوی تولید و مصرف نان و توسعه فرهنگ نان‌های سبوس‌دار در شهرستان رودان صورت نگرفته است.
در ادامه، مدیر کنترل کیفیت یکی از واحدهای تولیدی آرد شهرستان رودان در گفت‌وگو با غلات نیوز خاطرنشان کرد: کارخانه‌های آرد طبق اعلام سازمان بهداشت، غذا و دارو و استاندارد، موظف به تولید آرد سبوس‌دار هستند. اما متأسفانه فرهنگ تولید و مصرف نان‌های سبوس‌دار در رودان جا نیفتاده و نانوایان ما به شدت خواستار آرد سفیدند.
وی افزود: طبق مصوبه دستوری سازمان‌های فوق، آرد لواش باید به صورت 15 درصد سبوس‌گیری شده تولید شود اما متأسفانه نانوایان لواش‌پز رودان از ما درخواست آرد ستاره (آردی که درصد سبوس‌گیری‌اش بین 20 تا 25 درصد باشد) دارند.
محمدرضا خواجه، کارشناس نان‌های سنتی و مدرس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با غلات نیوز گفت: طی بازرسی‌ها و مشاهدات میدانی که از واحدهای نانوایی رودان صورت گرفت، مشخص شد متاسفانه نانوایان رودان تمایل شدیدی به تولید نان با آرد نول دارند که این نگرش، فاجعه است و باعث تشدید بیماری‌های غیر واگیر از جمله چاقی، دیابت و سکته می‌شود.
خواجه افزود: متاسفانه این باور غلط در میان نانوایان لواش رودان وجود دارد که  علت نچسبیدن نان به  سطح تنور، کیفیت پایین آرد است در صورتی که علل نچسبیدن نان به تنور به سفتی زیاد خمیر، سفیدی زیاد آرد، بالا بودن گلوتن و یا چسبندگی خمیر برمی‌گردد. 
وی ادامه داد: متاسفانه واحدهای نانوایی لواش رودان به دستگاهی به نام شاطر ماشینی یا 4 غلتکی مجهز هستند که فقط به دلیل نبود کارگر یا نیروی انسانی اختراع شده و لزوماً نیاز به استفاده از خمیرترش سفت و تازه دارد در حالی که باید گفت تولید چنین دستگاه‌هایی و جایگزینی آن به جای نیروی انسانی ماهر، منشأ خرابی نان‌های کشور است. متاسفانه این دستگاه‌ها سرطان‌زا هستند زیرا تمایل به جوهر قند، آرد سفید، خمیر سفت و خمیر نارس را بیشتر می‌کنند.
خواجه برای مقابله با آرد ضعیف به نانوایان رودان توصیه کرد: کاهش زمان خواب، کاهش آب، کاهش مخمر و افزایش نمک خمیر و همچنین استفاده از ویتامین ث در این شرایط به نانوایان توصیه می‌شود.

 

                                     تاریخ:      شنبه ٥ مرداد ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٥٨

 


خروج




ارائه سه نرخ برای یک محصول، زمینه فساد را فراهم می‌کند

اختصاصی/ رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران در خصوص خبری که مبنی بر کشف هزاران کیسه آرد یارانه‌ای دپو شده آلوده در کارگاه جنوب تهران منتشر شد، گفت: قطعا تا زمانی که برای یک محصول، سه نرخ متفاوت ارائه می‌شود، فساد جریان پیدا می‌کند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۶/۲۶
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۱۳۵ down
chf فرانک سويس ۴۲,۳۵۲ down
sek کرون سوئد ۴,۳۵۰ down
nok کرون نروژ ۴,۶۸۵ down
dkk کرون دانمارک ۶,۱۹۲ down
inr روپيه هند ۵۸۵ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۱۸۱ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۹۶۸ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۸۳۰ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۰ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۹۴ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۵۸۶ down
zar راند ۲,۸۵۶ down
try لير ترکيه ۷,۳۲۹ up
rub روبل روسيه ۶۵۷ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۰۹ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۷۲۳ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۵ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۵۱۶ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۶۶۲ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۲۷ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۳۸۹ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۸۷ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۸۱۲ down
cny یوان چين ۵,۹۲۵ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۷,۳۸۹ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۵۰ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۳۰۸ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ eq
eur یورو ۴۶,۲۳۸ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۸۴۴ down
gel لاری گرجستان ۱۴,۲۳۹ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۸۱ down
afn افغانی افغانستان ۵۳۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۵۳۶ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۲۷۰ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۷ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۷ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

اصلاح الگوی تولید و مصرف نان کامل با حضور باشگاه هواداران نان کامل در نمایشگاه ایبکس محقق شد:
آسیابانان نیاز به نگاه ویژه دولت دارند مدیرعامل کارخانه وحدت سراوان:
iran Grain الگویی از یک کنفرانس بین‌المللی غلات در ایران دکتر یزدجردی در گفت‌وگو با غلات نیوز:
کتاب صنعت نان در گذر زمان به همت مرشدگوهر منتشر می‌شود؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
آذر-غله
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.