صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 پاسخ یک مقام مسئول در وزارت بهداشت به غلات نیوز:

  مصرف زیاد جوش شیرین را در نان صد درصد نفی می کنم/ استفاده از این افزودنی در سراسر کشور به شدت تحت کنترل است

  اختصاصی/ مصرف جوش شیرین در گذشته یکی از ملزومات تولید نان بود تا جایی که برای این افزودنی به نانوایان سنتی سهمیه ای هم تخصیص می دادند و اگر نانوایی آن را مصرف نمی کرد برایش جریمه اعمال می شد! اما این قانون در سالهای اخیر به یکباره تغییر کرد و جوش شیرین به یک افزودنی غیرمجاز در نانوایی ها تبدیل گشت و در حال حاضر نانوایی که دست به استفاده از این افزودنی زده باشد متخلف محسوب شده و به مراجع غذایی معرفی می شود.

            

اگرچه در این میان کنترل و نظارت ها از واحدهای صنفی نان سنتی به منظور ممنوعیت استفاده از این افزودنی شدت گرفت اما هنوز هم با توجه به قانون ممنوعیت استفاده از این افزودنی در تولید نان، جوش شیرین  کماکان توسط بسیاری از نانوایان سنتی پز استفاده می گردد.
بیژن نوروز مقدم رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در گفت وگو با غلات نیوز در این خصوص توضیح داد: در حال حاضر مصرف جوش شیرین در واحدهای نانوایی حداقلی است. در یک کیسه آرد ۱۰۰ کیلویی فقط یک گرم جوش شیرین اضافه می شود که در این صورت یک گرم در شش عدد نان تافتون تقسیم شده و بنابراین ضرری هم نخواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه مصرف جوش شیرین در حد بسیار کم برای تولید نان های مسطح لازم است، اظهار کرد: در مدت ١٠ سال گذشته کلیه نان های مسطح شهر تهران توسط واحد علوم آزمایشگاهی دانشگاه تهران بررسی گردید و این مرجع رسما اعلام کرد که میزان مصرفی این افزودنی در نان های سنتی برای مصرف کننده ضرر رسان نیست. حالا که از ۱۰ سال گذشته تا کنون مصرف این افزودنی کمتر هم شده بنابراین هیچ گونه ضرری سلامت مصرف کنندگان نان را از بابت جوش شیرین تهدید نخواهد کرد.
اما متولی اصلی سلامت نان وزارت بهداشت است که باتوجه به جایگاه نان در سبدغذایی جامعه موظف است سلامت این محصول را تضمین‌ نماید که در این راستا استفاده از افزودنی ها در فرایند تولید نان مورد توجه خواهد بودو باتوجه به حساسیت نان باید به دقت کنترل شود .چنانچه در سالهای اخیر متاسفانه شاهد بودیم استفاده از افزودنی هایی غیرمجاز و خطرناک ( جوهر قند) در میان نانوایان سنتی بسیار باب شد.
سیدرضا غلامی رئیس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت در گفت وگو با غلات نیوز بیان کرد: قانون ممنوعیت مصرف جوش شیرین در واحدهای نانوایی از دهه ۸۰ در سطح کشور مطرح گردیده و بر اساس هماهنگی و برنامه ریزی در کشور به منظور بررسی میزان جوش شیرین مصرفی در نان از کلیه واحدهای نان های سنتی توسط مراکز بهداشت شهرستان ها با هماهنگی اتحادیه های صنف نانوایان نمونه برداری و آزمایش خواهد شد.
غلامی با اشاره به تدوین طرح تحول سلامت در دو الی سه سال اخیر و سنجش میزان استفاده از جوش شیرین در غالب این طرح اظهار کرد: کنترل مصرف این افزودنی در نانوایی ها به شدت انجام می شود و در صورتی که موردی از این بابت مشاهده گردد واحد صنفی متخلف به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.
غلامی خاطرنشان کرد: نمی توان با قطعیت عدم مصرف جوش شیرین را در واحدهای صنفی نان تایید کرد اما اینکه مطرح می شود مصرف این افزودنی در واحدهای صنفی زیاد است را صد در صد نفی می کنم که البته بیشترین مصرف جوش شیرین در واحدهای لواش پز اتفاق می افتد.
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مصرف جوش شیرین توسط بازرسین بهداشت محیط سراسر کشور با هماهنگی اتحادیه ها به صورت مستمر تحت کنترل است، تصریح کرد: متاسفانه برخی نانوایان برای استفاده از جوش شیرین به دنبال بهانه جویی هستند درحالیکه افزودنی ها و بهبوددهنده هایی با هماهنگی سازمان غذا و دارو در کشور تولید می شود که جایگزین این افزودنی خواهد بود اما متاسفانه برخی از نانوایان به صورت غیر رسمی از جوش شیرین استفاده می کنند.
اما در مجموع با توجه به آنچه که گفته شد به نظر می رسد بیش از هرچیز در وهله اول افزایش سطح آگاهی نانوایان نسبت به افزودنی ها بسیار حائز اهمیت است که از متولیان سلامت انتظار می رود با برگزاری دوره های آموزشی تخصصی و ویژه آشنایی با افزودنی ها برای نانوایان در این زمینه اقدام نمایند.
اگرچه فرهنگ مصرف بهبود دهنده ها در میان نانوایان سنتی نسبت به سنوات گذشته رو به رشد بوده اما همچنان میزان مصرف افزودنی های مجازی که تحت نظارت سازمان غذا و دارو تولید می شوند در این صنف بسیار ناچیز است، پیشنهاد می شود دولت با تخصیص یارانه در تامین بهبود دهنده های مجاز نانوایان را به عدم استفاده از جوش شیرین غیرمجاز تشویق نماید.

 

                                     تاریخ:      شنبه ٢٨ ارديبهشت ١٣٩٨        ساعت:     ٠٩:٠٦

 


خروج




ایجاد بستر رانت با سه نرخی شدن گندم در سامانه فروش آرد سایر مصارف!

اختصاصی/ اردیبهشت ماه سال جاری بود که با تصویب هیات وزیران مقرر گردید گندم مورد نیاز بخش صنف و صنعت (به غیر از نانوایان آزادپز، نانوایان حجیم و نیمه‌حجیم و کارخانه‌های نان صنعتی) با نرخ ۱۸۵۰ تومان عرضه گردد و هم‌اکنون گندم با سه نرخ متفاوت در سامانه فروش آرد سایر مصارف به فروش می‌رسد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۳/۲۳
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۲۸۶ down
chf فرانک سويس ۴۲,۲۲۲ down
sek کرون سوئد ۴,۴۳۵ down
nok کرون نروژ ۴,۸۴۶ down
dkk کرون دانمارک ۶,۳۵۲ down
inr روپيه هند ۶۰۶ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۲۴۹ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۶۵۰ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۷۸۲ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۶۹ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۱ down
cad دلار کانادا ۳۱,۴۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۵۸۶ down
zar راند ۲,۸۱۹ down
try لير ترکيه ۷,۲۲۵ down
rub روبل روسيه ۶۴۸ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۱۲ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۰۰۹ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۱ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۷۲۷ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۶۰۸ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۸۰ eq
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۷,۶۷۶ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۴۱ down
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۵۵ up
cny یوان چين ۶,۰۶۹ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۴,۴۳۴ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۹۱ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۴۲۰ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۷,۴۲۹ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۹۰۲ down
gel لاری گرجستان ۱۵,۳۷۴ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۴۳ down
afn افغانی افغانستان ۵۲۹ eq
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۲۱۸ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۷ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۸۴۱ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۰ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

مقررات سخت بانکی پیش روی تولیدکنندگان رئیس هیأت مدیره شرکت نوفن تحکیم مطرح کرد:
بهبود کیفیت آرد در کارخانه‌های نان صنعتی به کمک بهبوددهنده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نان‌های صنعتی کشور مطرح کرد:
رفع تحریم ها مساوی با افزایش توان صادراتی ایران مدیرعامل کارخانه آرد داران مطرح کرد :
تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

مرشدی
کارخانه آرد هرندی
 صنایع پخت مشهد
 سنبل ماهدشت
سرچشمه شاهرود
کنگان
دره شهر
اطمینان
کیسه نان
شهاب کیا آرمان
مریانجکار
جوانه شوشتر
پویان صنعت
گل آرد زاگرس