صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 پاسخ یک مقام مسئول در وزارت بهداشت به غلات نیوز:

  مصرف زیاد جوش شیرین را در نان صد درصد نفی می کنم/ استفاده از این افزودنی در سراسر کشور به شدت تحت کنترل است

  اختصاصی/ مصرف جوش شیرین در گذشته یکی از ملزومات تولید نان بود تا جایی که برای این افزودنی به نانوایان سنتی سهمیه ای هم تخصیص می دادند و اگر نانوایی آن را مصرف نمی کرد برایش جریمه اعمال می شد! اما این قانون در سالهای اخیر به یکباره تغییر کرد و جوش شیرین به یک افزودنی غیرمجاز در نانوایی ها تبدیل گشت و در حال حاضر نانوایی که دست به استفاده از این افزودنی زده باشد متخلف محسوب شده و به مراجع غذایی معرفی می شود.

            

اگرچه در این میان کنترل و نظارت ها از واحدهای صنفی نان سنتی به منظور ممنوعیت استفاده از این افزودنی شدت گرفت اما هنوز هم با توجه به قانون ممنوعیت استفاده از این افزودنی در تولید نان، جوش شیرین  کماکان توسط بسیاری از نانوایان سنتی پز استفاده می گردد.
بیژن نوروز مقدم رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در گفت وگو با غلات نیوز در این خصوص توضیح داد: در حال حاضر مصرف جوش شیرین در واحدهای نانوایی حداقلی است. در یک کیسه آرد ۱۰۰ کیلویی فقط یک گرم جوش شیرین اضافه می شود که در این صورت یک گرم در شش عدد نان تافتون تقسیم شده و بنابراین ضرری هم نخواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه مصرف جوش شیرین در حد بسیار کم برای تولید نان های مسطح لازم است، اظهار کرد: در مدت ١٠ سال گذشته کلیه نان های مسطح شهر تهران توسط واحد علوم آزمایشگاهی دانشگاه تهران بررسی گردید و این مرجع رسما اعلام کرد که میزان مصرفی این افزودنی در نان های سنتی برای مصرف کننده ضرر رسان نیست. حالا که از ۱۰ سال گذشته تا کنون مصرف این افزودنی کمتر هم شده بنابراین هیچ گونه ضرری سلامت مصرف کنندگان نان را از بابت جوش شیرین تهدید نخواهد کرد.
اما متولی اصلی سلامت نان وزارت بهداشت است که باتوجه به جایگاه نان در سبدغذایی جامعه موظف است سلامت این محصول را تضمین‌ نماید که در این راستا استفاده از افزودنی ها در فرایند تولید نان مورد توجه خواهد بودو باتوجه به حساسیت نان باید به دقت کنترل شود .چنانچه در سالهای اخیر متاسفانه شاهد بودیم استفاده از افزودنی هایی غیرمجاز و خطرناک ( جوهر قند) در میان نانوایان سنتی بسیار باب شد.
سیدرضا غلامی رئیس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت در گفت وگو با غلات نیوز بیان کرد: قانون ممنوعیت مصرف جوش شیرین در واحدهای نانوایی از دهه ۸۰ در سطح کشور مطرح گردیده و بر اساس هماهنگی و برنامه ریزی در کشور به منظور بررسی میزان جوش شیرین مصرفی در نان از کلیه واحدهای نان های سنتی توسط مراکز بهداشت شهرستان ها با هماهنگی اتحادیه های صنف نانوایان نمونه برداری و آزمایش خواهد شد.
غلامی با اشاره به تدوین طرح تحول سلامت در دو الی سه سال اخیر و سنجش میزان استفاده از جوش شیرین در غالب این طرح اظهار کرد: کنترل مصرف این افزودنی در نانوایی ها به شدت انجام می شود و در صورتی که موردی از این بابت مشاهده گردد واحد صنفی متخلف به مراجع قضایی معرفی خواهد شد.
غلامی خاطرنشان کرد: نمی توان با قطعیت عدم مصرف جوش شیرین را در واحدهای صنفی نان تایید کرد اما اینکه مطرح می شود مصرف این افزودنی در واحدهای صنفی زیاد است را صد در صد نفی می کنم که البته بیشترین مصرف جوش شیرین در واحدهای لواش پز اتفاق می افتد.
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مصرف جوش شیرین توسط بازرسین بهداشت محیط سراسر کشور با هماهنگی اتحادیه ها به صورت مستمر تحت کنترل است، تصریح کرد: متاسفانه برخی نانوایان برای استفاده از جوش شیرین به دنبال بهانه جویی هستند درحالیکه افزودنی ها و بهبوددهنده هایی با هماهنگی سازمان غذا و دارو در کشور تولید می شود که جایگزین این افزودنی خواهد بود اما متاسفانه برخی از نانوایان به صورت غیر رسمی از جوش شیرین استفاده می کنند.
اما در مجموع با توجه به آنچه که گفته شد به نظر می رسد بیش از هرچیز در وهله اول افزایش سطح آگاهی نانوایان نسبت به افزودنی ها بسیار حائز اهمیت است که از متولیان سلامت انتظار می رود با برگزاری دوره های آموزشی تخصصی و ویژه آشنایی با افزودنی ها برای نانوایان در این زمینه اقدام نمایند.
اگرچه فرهنگ مصرف بهبود دهنده ها در میان نانوایان سنتی نسبت به سنوات گذشته رو به رشد بوده اما همچنان میزان مصرف افزودنی های مجازی که تحت نظارت سازمان غذا و دارو تولید می شوند در این صنف بسیار ناچیز است، پیشنهاد می شود دولت با تخصیص یارانه در تامین بهبود دهنده های مجاز نانوایان را به عدم استفاده از جوش شیرین غیرمجاز تشویق نماید.

 

                                     تاریخ:      شنبه ٢٨ ارديبهشت ١٣٩٨        ساعت:     ٠٩:٠٦

 


خروج




پربازدیدترین

سیاست‌گذاری ثابت در یک بازه زمانی مشخص اما نه کوتاه و حذف قانون بازگشت ارزی، دو نیاز مهم برای بازگشایی مسیر صادرات آرد پیش روی آسیابانان ایرانی

اختصاصی/ مهرزاد جمشیدی گفت: نیازمند برنامه‌ریزی جامع در حوزه صادرات آرد هستیم و اولین گام در این راستا، اجتناب از نرخ‌گذاری دستوری در حوزه خرید گندم و فروش آرد با درصد استحصال آن است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...