نانهای حجیم و نیمه حجیم در آستانه افزایش قیمت/ گزارش غلات نیوز از گفتوگو با نانوایان حجیم
اختصاصی/ از بیستم فروردینماه سال جاری، 10 درصد به قیمت آرد حجیم افزوده شد که با وجود این مساله و افزایش سایر هزینههای سربار برای یک واحد تولیدکننده نان حجیم، نانوایان هم به فکر افزایش نرخ نان افتادند که البته این مساله هنوز به صورت رسمی اعلام نشده و در دست بررسی است.
وی با اشاره به اینکه کارخانههای آرد دلیل این مساله را تحمیل هزینههای سربار سنگین بیان میکنند، گفت: آرد یکی از اقلامی است که قیمت آن افزایش یافته و در کنار آن ما از ابتدای سال جاری با افزایش 37 درصدی حقوق کارگر (با احتساب هزینههای جانبی بن کارگری، حق مسکن و بیمه) مواجه شدیم که با وجود این هزینهها افزایش حقوق کارگر به 42 درصد هم میرسد! ضمن اینکه به گفته دولت، قرار است 15 درصد هم به قیمت حاملهای انرژی اضافه شود!
یغمایی ادامه داد: تمام این هزینهها به غیر از هزینه آرد بر ما تحمیل میشود و با این شرایط، افزایش نرخ نان اجتناب ناپذیر است و در غیر این صورت ادامه فعالیت برای ما توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
این نانوای حجیم و نیمه حجیم افزود: قطعا نانوایان برای ادامه راه نیاز به انگیزه دارند و با این وضعیت موجود اگر افزایش نرخ نداشته باشیم، بسیاری از واحدهای صنفی که پخت کمتری دارند قطعا به ورشکسستگی خواهند رسید.
در ادامه، مهبد یراقچی، یکی دیگر از نانوایان حجیم و نیمه حجیم بیان کرد: تولید نان وابسته به نیروی انسانی است و با این وضعیت که 36 درصد به حقوق کارگر و هزینههای پرسنلی اضافه شده، استخدام نیروی کارگر ماهر برای بسیاری از واحدها مقدور نخواهد بود.
وی ادامه داد: افزایش هزینههای جانبی برای ما چارهای جز افزایش نرخ نان نگذاشته است. قطعا با افزایش نرخ نان قدرت خرید مشتری هم کاهش مییابد اما بدون افزایش نرخ هم ادامه مسیر برای واحدهای صنفی مقدور نیست.
یراقچی ادامه داد: اگر قرار به افزایش نرخ نیست، دولت باید با ارائه یک قیمت معقول هزینه تمام شده تولید را برای واحدهای صنفی نان حجیم و نیمه حجیم کنترل نماید.
این نانوای حجیم و نیمه حجیم در ادامه با تاکید بر اینکه دولت باید بر عرضه مواد اولیه نظارت و کنترل داشته باشد تا افزایش غیرمعقول اتفاق نیفتد، اظهار کرد: دولت باید مواد اولیه مورد نیاز ما را به صورت سهمیهبندی در اختیارمان قرار دهد.
وی افزود: باتوجه به افزایش هزینههای جانبی، اگر نرخ نانمان را افزایش ندهیم به ناچار برای بقا و دوام واحد تولیدیمان باید تعدیل نیرو کنیم و در نهایت باید منتظر تعطیلی واحدمان باشیم لذا افزایش قیمت ضروری است اما باید کنترل شده باشد.
احمد محمدی، یکی دیگر از نانوایان این صنف هم در گفتوگو با غلات نیوز با بیان اینکه قیمت نانهای حجیم و نیمه حجیم باید افزایش یابد، گفت: باتوجه به افزایش چشمگیر هزینههای جانبی، افزایش نرخ نان باید اتفاق بیفتد. نانوایان سنتی میتوانند با کاهش وزن چانه، هزینههایشان را جبران کنند اما انجام این کار برای واحدهای حجیم و نیمهحجیم، شدنی نیست. نانهای ما استاندارد است و جایی برای کاهش وزن چانه ندارد.
این نانوا خاطرنشان کرد: ما نانوایان که تامینکننده قوت غالب سفره خانواده هستیم، از دولت یک نرخ عادلانه میخواهیم. در شرایطی که تمام هزینههای تولید ما افزایش یافته و با نرخ نان همخوانی ندارد دولت باید نیازهای ما را تامین کند تا بتوانیم واحد تولیدیمان را سرپا نگه داریم.
تاریخ: سه شنبه ٣ ارديبهشت ١٣٩٨ ساعت: ١٣:٣٠
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|