کارگران نانوایی امنیت شغلی میخواهند!
اختصاصی/ وقتی صحبت از کیفیت نان میشود، بحث نیروی انسانی شاغل در نانواییها به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار در این چرخه به میان میآید. مسالهای که عمدتا این روزها به یکی از دغدغههای صنعت نان تبدیل شده است، معضل نبود کارگر ماهر و عدم تعهد کارگران به واحدهای صنفی است.
به این ترتیب با افزایش بهای دستمزد کارگران و عدم توان کارفرما در پرداخت آن، کارگران اهل فن و حرفهای کم کم از این صنف فاصله گرفتند و در نهایت افراد به اصطلاح نانوا و غیر متعهد در این صنعت جاخوش کردند.
طبیعتا باتوجه به آنچه گفته شد، وزنه کارگران نانوایی در کیفیت و عدم کیفیت نان، سنگین است. اما علی یزدانی، رئیس انجمن صنفی کارگران نانوایی در گفتوگو با غلات نیوز اظهار کرد: متاسفانه نان در کشور ما ایران یک کالای سیاسی- صنفی است و تمام معضلات نان از این مساله سرچشمه میگیرد که یک متولی معتبر و برنامه مدون ندارد. طبق آمار و ارقام، نان بالاترین رتبه مواد غذایی را در ایران به خود اختصاص داده اما متاسفانه با وجود این، از لحاظ فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی این کالای ارزشمند فقیر مانده است.
یزدانی با اشاره به اینکه نرخ نان در مدت چهارسال گذشته به دلایل سیاسی و شخصی دولتها ثابت مانده بود، افزود: متاسفانه صنعت نان در کشور فدای سیاستهای دولتی و حاکمیتی شده است. در حالی که اگر نان یک متولی داشت و تمام منافع تولیدکننده و مصرفکننده، ملاک قرار گرفته و براساس چارچوب، کلیه حق و حقوق ذینفعان این صنعت پرداخت میشد، صنعت نان درگیر چنین مشکلاتی نمیشد.
رئیس انجمن صنفی کارگران نانوایی در ادامه ابراز کرد: در مدت چهارسالی که نرخ نان ثابت بوده، بیش از 80 درصد نرخ دستمزد کارگران نانوایی ارتقاء یافته که با وجود این و بر اساس آنالیز کارشناسان، باید افزایش صد درصدی برای نرخ نان لحاظ میشد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه صنف نانوایان سالهاست از لحاظ اقتصادی در منگنه قرار گرفته است، بیان کرد: در حالت استاندارد، یک واحد نانوایی باید 4 نیروی انسانی داشته باشد در حالی که هماکنون شاهد تعدیل کارگران نانوایی هستیم و غالبا واحدها از تعداد 2 کارگر برخوردارند.
به گفته یزدانی میزان مهارت نیروی کارگر یقینا در کاهش کیفیت نان اثرگذار است و اگر کارفرمایان از شرایط امنیت مالی برخوردار باشند، از کارگران مهارتدیده بهره خواهند گرفت ضمن اینکه کارفرما در صورت تامین مسائل مالی، حاضر به پرداخت هزینه برای آموزش، بهداشت و همچنین بیمه کارگران خود خواهد بود.
رئیس انجمن صنفی کارگران نانوایی در خصوص ورود افراد غیرحرفه ای به صنعت نان اظهار کرد: متاسفانه شاهد ورود افراد غیرحرفهای به صنعت نان هستیم و این مساله باید از سوی متولی فعلی صنعت نان (وزارت صنعت، معدن و تجارت) بررسی و رسیدگی شود. متاسفانه ورود این دسته از افراد، کیفیت نان را بسیار تحث تاثیر قرار داده است.
این متولی است که باید اجازه ورود این افراد به صنعت نان را ندهد و برخورداری از کارت مهارت را جزو الزامات و شروط اولیه و اصلی فعالیت در یک واحد نانوایی لحاظ کند.
یزدانی گفت: کارگران نانوایی نیاز به امنیت شغلی دارند و در صورتی که این بستر ایجاد شود، طبیعتا اوضاع نیروی انسانی در واحدهای نانوایی ساماندهی خواهد شد. دولت باید نرخ نان را براساس واقعیتها محاسبه کند تا کارفرما توان مالی داشته و از کارگر فنی و باتجربه استفاده کند. در این صورت است که کیفیت نان حفظ خواهد شد.
تاریخ: دوشنبه ٨ بهمن ١٣٩٧ ساعت: ٠٩:٣٥
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|