صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  اصلاح الگوی تولید و مصرف نان در اتحادیه‌ها درجا زد!

  به گزارش غلات نیوز، در قسمتی از سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ گردیده، به اصلاح الگوی مصرف نان کشور از طریق ارتقاء و بهبود شرایط و کیفیت فرایندهای تولید و تبدیل گندم به نان و مصرف نان در چارچوب سیاست‌های زیر اشاره شده است؛

            

* تمرکز در سیاست‌گذاری هدایت، نظارت و تعیین دستگاه متولی تنظیم بازار نان
* اعمال سیاست‌های حمایتی و تشویقی برای ارتقاء سطح بهداشتی مراکز تولید نان و استفاده از نیروی انسانی ماهر و آموزش‌دیده در فرایند تولید نان
* حفظ ذخیره استراتژیک گندم
* تنظیم مبادلات تجاری بازار گندم و آرد با هدف تنظیم بازار داخلی
* اصلاح ساختار تولید و بهبود فرایند و توسعه تولید انواع نان‌های باکیفیت بهداشتی و متناسب با ذائقه و فرهنگ مردم از طریق تدوین و اعمال استانداردها و روش‌های تجربه شده و اصول صحیح تولید گندم، آرد، خمیر و پخت نان
قطعا تمامی این موارد از سوی ارگان‌ها و تشکل‌های صنفی دخیل در صنعت نان قابل اجرا و تحقق خواهد بود. یکی از همین تشکل‌ها، اتحادیه‌های صنف نانوایان هستند که در قانون نظام صنفی اختیارات و وظایفی برای آن‌ها تعریف شده و یکی از آن‌ها ایجاد تسهیلات لازم به منظور آموزش عمومی حرفه‌ای و فنی افراد صنفی است.
آن بخش از این ابلاغیه که در آن به استفاده از نیروی انسانی آموزش‌دیده در فرایند تولید نان تاکید شده، ارتباط مستقیمی با وظایف و اختیارات اتحادیه دارد که در این راستا به آن‌ها محول گردیده است.
قطعا آموزش کاربردی باید اجرایی شود تا شاهد حضور نیروی انسانی ماهر در واحدهای صنفی نان باشیم. در حال حاضر که در اغلب نقاط کشور به بهانه‌های مختلف از امر مهم آموزش در صنف نانوایان چشم‌پوشی شده، شاهد حضور افرادی به عنوان کارگر در واحدهای نانوایی هستیم که نه تنها هیچ سررشته‌ای از فوت و فن مهارت‌های پخت ندارند بلکه نان را به روش‌های غیر بهداشتی تولید و روانه سفره‌های مردم می‌کنند. امر مهم آموزش قطعا یکی از مسائلی است که در فرهنگ‌سازی تولید نان سالم بسیار اثرگذار خواهد بود اما متاسفانه مغفول مانده است (البته گروهی از نانوایان در برخی از نقاط کشور دوره‌هایی را گذرانده‌اند اما آن‌گونه که باید مسائل فنی از سوی پرسنل شاغل در خبازی‌ها عملیاتی نشده است و خروجی کار که مشاهده می‌شود، با آموزش‌های داده شده منطبق نیست).
به هرحال متولی اصلی آموزش در صنف نانوایان طبق آنچه در قانون نظام صنفی ذکر گردیده، اتحادیه‌های صنفی هستند اما متاسفانه اغلب با بهانه‌تراشی‌های مختلف از این وظیفه خطیر شانه خالی می‌کنند.
البته این کوتاهی شامل حال تمام رؤسای اتحادیه‌های نانوایان در سراسر کشور نبوده و  هستند استان‌هایی که آموزش صنف نانوایان را به طور مستمر برگزار نموده و به وظایف خود به درستی و طبق قانون عمل می‌کنند و همتی ستودنی در راستای پرورش نیروی انسانی آموزش‌دیده داشته‌اند.
پر واضح است که مهم‌ترین اصل فرهنگ‌سازی و اصلاح الگوی مصرف، حذف ضایعات نان است و قاعدتا حذف و یا رساندن سطح ضایعات نان به نزدیک صفر، در گرو آموزش نیروی انسانی و در نهایت اصلاح ساختار تولید نان محقق خواهد شد.
طبق گفت‌وگویی که با رؤسای برخی از اتحادیه‌های نانوایان کشور داشتیم، از تعداد 5 اتحادیه در سطح کشور که مورد بررسی قرار گرفته‌اند، فقط یک استان دست به اقداماتی در جهت فرهنگ‌سازی و اصلاح الگوی مصرف نان زده بود (حذف کیسه‌های پلاستیکی از واحدهای نانوایی) که البته این اقدام هم در راستای اصلاح الگوی مصرف چندان کارساز و کافی نیست اما متاسفانه اغلب رؤسای اتحادیه‌های نانوایان کشور در مقابل این سوال پاسخ روشنی را ارائه نداده و حتی اطلاعی هم در این زمینه نداشتند!
متاسفانه در میان همه ضعف‌هایی که صنعت نان را احاطه کرده است، اتحادیه‌های نانوایان هم به دست افرادی اداره می‌شود که درباره آنچه صنعت نان به آن نیاز دارد، توجیه نیستند و وظایفشان را فقط در حد صدور جواز نانوایی و اقداماتی از این قبیل می‌دانند. اما سوال اینجاست که چه ارگانی بر روند فعالیت اتحادیه‌های صنفی نانوایان نظارت دارد؟
اگرچه نرخ نان می‌تواند در جهت ایجاد انگیزه برای شرکت در دوره‌های آموزشی میان نانوایان موثر باشد اما قطعا در شرایط فعلی هم اتحادیه‌ها می‌توانند با مذاکره با پژوهشکده غلات و سازمان فنی و حرفه‌ای آموزش را در صنف نانوایان برقرار نمایند.


 




 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢٢ مهر ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٥١

 


خروج




مجلس از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی تحقیق و تفحص می کند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در خصوص چگونگی اجرای قانون اصلاح قانون استخدام مهندسین ناظر تولیدات کشاورزی و واردات محصولات کشاورزی و دامی با استفاده از ارز دولتی و تنظیم بازار تحقیق و تفحص می کنند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۱۰/۲۹
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۰۷۴ up
chf فرانک سويس ۴۲,۱۸۴ down
sek کرون سوئد ۴,۶۵۱ down
nok کرون نروژ ۴,۹۰۷ down
dkk کرون دانمارک ۶,۳۹۴ down
inr روپيه هند ۵۹۰ up
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۳۶۹ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۰,۱۰۸ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۲۵۹ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۶ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۶ up
cad دلار کانادا ۳۱,۶۷۷ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۳۲۱ down
zar راند ۳,۰۳۴ down
try لير ترکيه ۷,۸۸۴ up
rub روبل روسيه ۶۳۴ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۳۱ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۱۰۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۹۱۰ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۵۰,۲۶۱ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۱۳ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۷۶ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۵۳ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۲۴۵ down
cny یوان چين ۶,۱۹۷ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۲,۲۶۵ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۱۴ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۳۰۸ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ up
eur یورو ۴۷,۷۵۱ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۰۵۹ down
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۷۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۶۷ up
afn افغانی افغانستان ۵۵۸ down
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۵۸۸ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۹,۷۱۳ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۱ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:
گمرک جمهوری اسلامی ایران شرایط واردات گندم عبور موقت را تسهیل بخشد سیف در گفت‌وگوی اختصاصی با غلات نیوز تأکید کرد:
کیفیت پایین گندم‌های دریافتی از سیلوی بخش خصوصی مدیرعامل کارخانه آرد کرج (کردان):
87 درصد از نانوایان حجیم در کشور کارت بهداشت معتبر دارند رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت:
نگاه ما به آکادمی نان ایران، نگاهی ملی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس