صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  کارگروه‌های گندم، آرد و نان چه نقشی در کیفیت نان دارند؟

  اختصاصی/ در هر استان، استاندار، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت، مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان، مدیرکل جهاد کشاورزی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، مدیرکل تعزیرات حکومتی، مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی، رئیس اتاق اصناف مرکز استان و سایر دستگاه‌ها، اعضای کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان را تشکیل می‌دهند که وظایف مشخصی برای آن‌ها به شرح ذیل تعریف شده است:

            

* تفکیک و توسعه (با تاکید بر استفاده از ظرفیت موجود) نانوایی‌ها در بخش آزادپز در هر استان و شهرستان بر اساس نوع نان، موقعیت جغرافیایی، شرایط درآمدی هر منطقه و واحدهای تولیدی مستقر
* تعیین میزان سهمیه و روش تفکیک آرد توزیعی در بخش‌های آزاد و یارانه‌ای
* تعیین روش‌های نظارت و اطلاع‌رسانی مناسب
* نظارت بر عملکرد سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها و تعزیرات حکومتی استان و اتحادیه‌های مرتبط در سطح استان

اما کارگروه‌ها باتوجه به وظایفی که دارند، تاکنون چقدر در ارتقاء کیفیت نان موثر بوده‌اند؟!
آنچه مسلم است، این است که کارگروه‌های گندم، آرد و نان در سطح هر استان باید پذیرای ایده‌ها و نظرات همه کارشناسان در دستگاه‌های اجرایی باشند.
رضا سنجری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری استان کرمان در گفت‌وگو با غلات نیوز پیرامون این مساله بیان کرد: کارگروه‌ ساماندهی گندم، آرد و نان صرفا به عنوان یک نهاد هماهنگ‌ کننده میان دستگاه‌های مختلف در هر استان تشکیل می‌شود.
کارگروه صرفا موظف است دستگاه‌های ذی‌ربط را از ابتدای زنجیره (خرید گندم) تا انتها (تولید نان) برای انجام وظایف محول شده، هماهنگ و منسجم کند.
سنجری با اشاره به عوامل دخیل در کیفیت نان گفت: در حوزه کیفیت ابتدا گندم به عنوان ماده اولیه دخیل است. متولی گندم، شرکت غله و خدمات بازرگانی بوده و یکی از وظایف این شرکت، اختلاط گندم کیفی برای تولید آرد باکیفیت است
وی ادامه داد: مورد دوم، بحث کیفیت آرد است که مستقیما به کارخانه‌های آرد بر می‌گردد. متاسفانه مسأله‌ای که در این میان وجود دارد، بحث استحصال آرد است و باتوجه به درآمدی که جداسازی سبوس از آرد برای کارخانه‌های آرد دارد، اغلب به واسطه فروش جداگانه سبوس، درآمد کسب می‌کنند. ضمن اینکه برخی از مدیران آردساز هم مطابق با ذائقه غلط جامعه پیش رفته و آرد سفید روانه نانوایی‌ها می‌کنند.
در مجموع باید گفت متاسفانه استاندارد سبوس‌گیری در برخی از کارخانه‌های آردسازی رعایت نمی‌شود و این آسیب نیاز به فرهنگ‌سازی دارد. 
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری استان کرمان افزود: یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار، نحوه پخت نان و استفاده از جوش شیرین و افزودنی‌های غیرمجازی است که متاسفانه نانوایان به مصرف آن روی آورده‌اند.
اتفاق بسیار نامطلوب‌تر اینکه تکلیف قیمت‌گذاری نان در سطح کشور مشخص نمی‌شود و در واقع این آسیب اصلی به کیفیت نان است.
از سال 93 تاکنون در نرخ نان تغییری لحاظ نشده و نانوایان برای توجیه خود نسبت به فشارهای اقتصادی تحمیلی، یا از وزن چانه کم می‌کنند یا افزودنی‌های غیرمجاز و خطرناک به نان می‌افزایند. به این مساله مهم باید در قالب یک مصوبه ملی رسیدگی و برای آن تصمیم‌گیری شود. 
سنجری با بیان اینکه کارگروه گندم، آرد و نان در هیچ‌یک از این سه فاکتور تاثیرگذار در کیفیت نان نمی‌تواند نقشی داشته باشد، گفت: در دولت هشتم و نهم، سیاست بر این بود که گندم، آرد و نان به سمت آزادسازی حرکت کند. این اقدام، حرکت خوبی بود اما متاسفانه این سیستم اجرایی نگردید و نیمه‌کاره رها شد. متاسفانه در حال حاضر سیستم دونرخی همچنان رواج دارد و سوء‌استفاده‌هایی هم پشت پرده این سیستم می‌شود. در نهایت باید به سمت اجرای طرح آزادسازی در صنعت آرد و نان حرکت کنیم. در صورت حذف یارانه است که سلامت به سیستم گندم، آرد و نان بر می‌گردد. 
در مجموع باید گفت متاسفانه مسئولین حوزه نان در کشور، با ساده‌انگاری در حوزه آرد و نان مواجه شده‌اند و دستگاه‌های زیادی به این بخش ورود می‌کنند اما کارساز نیست.
بنابراین باتوجه به آنچه تجربه ثابت کرده، چاره کار، سپردن این صنعت به دست یک متولی ثابت و آگاه است. در واقع باید نقش‌ها و وظایف هر یک از دستگاه‌هایی که در حوزه نان سهمی دارند، معین و مکلف شود و تصمیم‌گیری برای این حوزه خطیر به دست یک سازمان سپرده شود.



 

                                     تاریخ:      يکشنبه ١ مهر ١٣٩٧        ساعت:     ١٢:٤٧

 


خروج




مشکل صادرات گندم روسیه و قزاقستان به ایران حل شد

ایران، روسیه و قزاقستان یادداشت تفاهم همکاری در تجارت گندم امضا کردند که به موجب آن مشکل مالی صادرات گندم به ایران حل شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۱۱/۲۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۳۳۱ up
chf فرانک سويس ۴۱,۹۷۱ up
sek کرون سوئد ۴,۵۱۸ down
nok کرون نروژ ۴,۸۵۹ down
dkk کرون دانمارک ۶,۳۷۵ down
inr روپيه هند ۵۹۱ up
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۳۱۹ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۰,۳۹۸ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۲۶۵ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۱ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ up
cad دلار کانادا ۳۱,۶۳۴ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۳۲۳ down
zar راند ۳,۰۷۶ down
try لير ترکيه ۸,۰۰۳ down
rub روبل روسيه ۶۳۸ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۷ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۷۸۰ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۸۸۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۵۰,۳۷۶ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۶۳ eq
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۷۰۸ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۵۸۶ down
lyd دينار ليبی ۳۰,۴۳۵ up
cny یوان چين ۶,۲۲۹ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۳,۱۴۰ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۳۲۲ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۳۸۴ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۷,۵۵۱ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۳۲ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۸۶۷ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۳,۰۰۹ up
afn افغانی افغانستان ۵۶۳ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۴۴۵ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۵۴۶ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

بهبود کیفیت آرد در کارخانه‌های نان صنعتی به کمک بهبوددهنده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نان‌های صنعتی کشور مطرح کرد:
رفع تحریم ها مساوی با افزایش توان صادراتی ایران مدیرعامل کارخانه آرد داران مطرح کرد :
تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:
گمرک جمهوری اسلامی ایران شرایط واردات گندم عبور موقت را تسهیل بخشد سیف در گفت‌وگوی اختصاصی با غلات نیوز تأکید کرد:
کیفیت پایین گندم‌های دریافتی از سیلوی بخش خصوصی مدیرعامل کارخانه آرد کرج (کردان):
87 درصد از نانوایان حجیم در کشور کارت بهداشت معتبر دارند رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس