صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  کارگروه‌های گندم، آرد و نان چه نقشی در کیفیت نان دارند؟

  اختصاصی/ در هر استان، استاندار، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت، مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان، مدیرکل جهاد کشاورزی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، مدیرکل تعزیرات حکومتی، مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی، رئیس اتاق اصناف مرکز استان و سایر دستگاه‌ها، اعضای کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان را تشکیل می‌دهند که وظایف مشخصی برای آن‌ها به شرح ذیل تعریف شده است:

            

* تفکیک و توسعه (با تاکید بر استفاده از ظرفیت موجود) نانوایی‌ها در بخش آزادپز در هر استان و شهرستان بر اساس نوع نان، موقعیت جغرافیایی، شرایط درآمدی هر منطقه و واحدهای تولیدی مستقر
* تعیین میزان سهمیه و روش تفکیک آرد توزیعی در بخش‌های آزاد و یارانه‌ای
* تعیین روش‌های نظارت و اطلاع‌رسانی مناسب
* نظارت بر عملکرد سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها و تعزیرات حکومتی استان و اتحادیه‌های مرتبط در سطح استان

اما کارگروه‌ها باتوجه به وظایفی که دارند، تاکنون چقدر در ارتقاء کیفیت نان موثر بوده‌اند؟!
آنچه مسلم است، این است که کارگروه‌های گندم، آرد و نان در سطح هر استان باید پذیرای ایده‌ها و نظرات همه کارشناسان در دستگاه‌های اجرایی باشند.
رضا سنجری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری استان کرمان در گفت‌وگو با غلات نیوز پیرامون این مساله بیان کرد: کارگروه‌ ساماندهی گندم، آرد و نان صرفا به عنوان یک نهاد هماهنگ‌ کننده میان دستگاه‌های مختلف در هر استان تشکیل می‌شود.
کارگروه صرفا موظف است دستگاه‌های ذی‌ربط را از ابتدای زنجیره (خرید گندم) تا انتها (تولید نان) برای انجام وظایف محول شده، هماهنگ و منسجم کند.
سنجری با اشاره به عوامل دخیل در کیفیت نان گفت: در حوزه کیفیت ابتدا گندم به عنوان ماده اولیه دخیل است. متولی گندم، شرکت غله و خدمات بازرگانی بوده و یکی از وظایف این شرکت، اختلاط گندم کیفی برای تولید آرد باکیفیت است
وی ادامه داد: مورد دوم، بحث کیفیت آرد است که مستقیما به کارخانه‌های آرد بر می‌گردد. متاسفانه مسأله‌ای که در این میان وجود دارد، بحث استحصال آرد است و باتوجه به درآمدی که جداسازی سبوس از آرد برای کارخانه‌های آرد دارد، اغلب به واسطه فروش جداگانه سبوس، درآمد کسب می‌کنند. ضمن اینکه برخی از مدیران آردساز هم مطابق با ذائقه غلط جامعه پیش رفته و آرد سفید روانه نانوایی‌ها می‌کنند.
در مجموع باید گفت متاسفانه استاندارد سبوس‌گیری در برخی از کارخانه‌های آردسازی رعایت نمی‌شود و این آسیب نیاز به فرهنگ‌سازی دارد. 
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری استان کرمان افزود: یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار، نحوه پخت نان و استفاده از جوش شیرین و افزودنی‌های غیرمجازی است که متاسفانه نانوایان به مصرف آن روی آورده‌اند.
اتفاق بسیار نامطلوب‌تر اینکه تکلیف قیمت‌گذاری نان در سطح کشور مشخص نمی‌شود و در واقع این آسیب اصلی به کیفیت نان است.
از سال 93 تاکنون در نرخ نان تغییری لحاظ نشده و نانوایان برای توجیه خود نسبت به فشارهای اقتصادی تحمیلی، یا از وزن چانه کم می‌کنند یا افزودنی‌های غیرمجاز و خطرناک به نان می‌افزایند. به این مساله مهم باید در قالب یک مصوبه ملی رسیدگی و برای آن تصمیم‌گیری شود. 
سنجری با بیان اینکه کارگروه گندم، آرد و نان در هیچ‌یک از این سه فاکتور تاثیرگذار در کیفیت نان نمی‌تواند نقشی داشته باشد، گفت: در دولت هشتم و نهم، سیاست بر این بود که گندم، آرد و نان به سمت آزادسازی حرکت کند. این اقدام، حرکت خوبی بود اما متاسفانه این سیستم اجرایی نگردید و نیمه‌کاره رها شد. متاسفانه در حال حاضر سیستم دونرخی همچنان رواج دارد و سوء‌استفاده‌هایی هم پشت پرده این سیستم می‌شود. در نهایت باید به سمت اجرای طرح آزادسازی در صنعت آرد و نان حرکت کنیم. در صورت حذف یارانه است که سلامت به سیستم گندم، آرد و نان بر می‌گردد. 
در مجموع باید گفت متاسفانه مسئولین حوزه نان در کشور، با ساده‌انگاری در حوزه آرد و نان مواجه شده‌اند و دستگاه‌های زیادی به این بخش ورود می‌کنند اما کارساز نیست.
بنابراین باتوجه به آنچه تجربه ثابت کرده، چاره کار، سپردن این صنعت به دست یک متولی ثابت و آگاه است. در واقع باید نقش‌ها و وظایف هر یک از دستگاه‌هایی که در حوزه نان سهمی دارند، معین و مکلف شود و تصمیم‌گیری برای این حوزه خطیر به دست یک سازمان سپرده شود.



 

                                     تاریخ:      يکشنبه ١ مهر ١٣٩٧        ساعت:     ١٢:٤٧

 


خروج




نرخ خرید تضمینی گندم افزایش می یابد

وزیر جهاد کشاورزی گفت: نرخ خرید تضمینی گندم مطمئناً افزایش پیدا می‌کند، اما باید منتظر تصویب شورای اقتصاد بود تا بتوان میزان افزایش را اعلام کرد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۵,۰۵۳ down
chf فرانک سويس ۴۲,۳۹۹ up
sek کرون سوئد ۴,۶۸۰ down
nok کرون نروژ ۵,۱۳۴ down
dkk کرون دانمارک ۶,۵۰۱ up
inr روپيه هند ۵۶۹ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۶ down
kwd دينار کويت ۱۳۸,۳۵۳ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۲,۰۸۱ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۴۷۸ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۹ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۲۹ down
cad دلار کانادا ۳۲,۲۴۳ up
zar راند ۲,۸۹۴ up
try لير ترکيه ۷,۱۳۹ down
rub روبل روسيه ۶۳۶ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۸ down
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۸۳۷ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۶۹۷ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۴۶۳ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۴۷۱ down
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۳۷۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۴۸ down
lyd دينار ليبی ۳۰,۴۲۸ up
cny یوان چين ۶,۰۷۱ eq
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۸,۱۸۴ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۱۰۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۰۵۰ down
eur یورو ۴۸,۴۹۴ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۳۳۳ down
afn افغانی افغانستان ۵۵۳ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۷۴۵ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۵ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۸ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

استان قزوین در راستای کاهش سن‌زدگی گندم جزو استان‌های برتر است معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین:
تأیید سازمان صنعت، معدن و تجارت برای ما تأیید نهایی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:
کارخانه‌های آردسازی استان از پتانسیل بالایی برخوردارند مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قزوین:
صادرات گندم از محل تولید داخل ممنوع است معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی:
همدان و کرمانشاه در دستور کار اتصال به حمل ریلی / افزایش 32 درصدی حمل ریلی گندم در سال جاری مدیرکل دفتر هماهنگی خدمات بازرگانی شرکت بازرگانی دولتی مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
جشنواره عکس خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس