The Tenth Art
هنر دهم
اختصاصی/ تاریخچه قنادی همراستا با تاریخچه هنر به پیش رفته است. در اشعار معروف در طول قرون وسطی و اشعار متعلق به شعرای بزرگی از قبیل ژان دومون، جفری چاسر و خوان رویز، به وضوح اشارههایی به هنر شیرینیپزی مشاهده میگردد. بسیاری از سرآشپزان معروف شیرینیپز، هنرمندانی بودهاند که از کار هنری قبلی خود کنار گذاشته شده بودند.
در واقع، آنچه را که زاییده دست برخی از شیرینیپزان ماهر است، از کوچکترین شیرینیها گرفته تا قطعات بزرگ شکری و شکلاتی که در رقابتهای بینالمللی دیده میشوند، میتوان به عنوان یک کار هنری واقعی قلمداد نمود.
به گفته پاکو توربلانکا، پدر شیرینیپزی مدرن، قنادی یک هنر زودگذر است اما مسلماً همچنان یک هنر به معنای واقعی خواهد بود، هنری که اصلیترین مشوق آن، مصرفکنندهها هستند. تأییدکننده این ادعا، شیرینیهایی هستند که مطابق با سلیقههای روز و با طراحیهای حرفهای در پشت ویترینهای قنادیها در معرض دید افراد قرار داده میشوند، درست همانند ۵۰ سال پیش.
میتوان نتیجه گرفت که این هنر و مؤلفههای هنریاش که برگرفته از مهارت و چالاکی سرآشپزان است، از جمله باارزشترین و مهمترین ویژگیهای منحصربهفرد این عرصه از تجارت محسوب میشود. امروزه بسیاری از شیرینیپزان این جنبه هنری را از دست داده و قدرت منحصربهفرد آن را فراموش کردهاند که موجب فقدان روح در کار میشود. در نهایت، مصرفکنندگان نیز شوق و علاقه خود را نسبت به محصول نهایی از دست خواهند داد.
بنابراین مهم است که به منظور حفظ بازارهای تجاری، آن جنبههای اساسی را در این عرصه مورد بازبینی قرار داد. به این ترتیب، با ترکیب تخیل، خلاقیت و جادو در فرایند تولید محصول، شیرینیها به آثار بزرگ هنری تبدیل خواهند شد. سرآشپزان حرفهای باید درست همانند یک نقاش یا مجسمهساز، به نمایش مهارت و هنر خود بپردازند. این بهترین روش برای نشان دادن سختی تولید برخی از انواع شیرینیها به مصرفکنندگان است به گونهای که ارزش بیشتری برای آنها قائل خواهند شد.
اگر سینما هنر هفتم و عکاسی هنر هشتم است، قنادی نیز باید جایگاه خود را بین زیباترین و برجستهترین هنرهای انسانی پیدا کند چرا که همانند سایر رشتهها، به خلق آثاری تحسینبرانگیز، روحنواز و منحصربفرد میپردازد که در نهایت حس شادی و شعف دیگران را برانگیخته خواهد نمود.
تاریخ: چهارشنبه ١٠ مرداد ١٣٩٧ ساعت: ١٥:١٥
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|