صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  فروش اجباری کالای دیگر همراه با روغن خوراکی در اراک ممنوع شد

  به دنبال کمبود روغن خوراکی در استان مرکزی که متولیان امر دلیل آن را تعطیلی کارخانجات تولید روغن در ایام نوروز و یا تعمیرات و به‌روزرسانی ماشین‌آلات عنوان کرده‌اند، برخی فروشگاه‌های مواد غذایی اقدام به فروش اجباری هر نوع کالا به ازای خرید روغن می‌کنند که این مهم از سوی تعزیرات حکومتی استان ممنوع اعلام شده است.

            

به گزارش غلات نیوز از ایرنا، بازار روغن خوراکی با چالش‌هایی از جمله کاهش تولید داخلی، فقدان سیاست‌های حمایتی، محدودیت‌های ثبت سفارش، خرید مضاعف، ذخیره خانگی، تورم زدگی، عدم ثبات نرخ ارز روبه‌رو است. این عوامل هر از گاهی منجر به کمبود این کالای اساسی در بازار می‌شود.

این روزها صف‌های طولانی مقابل فروشگاه‌ها، قفسه‌های خالی در بازارهای محلی، و رشد قیمت‌ها تنها بخشی از تصویر فعلی این مساله را به نمایش می‌گذارند. این وضعیت، نه‌تنها معیشت مردم، بلکه صنایع غذایی وابسته به این محصول را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

احتمال احتکار روغن توسط مغازه‌داران بسیار ضعیف است زیرا شرکت‌های توزیع آنقدر روغنی به صنوف نمی‌دهند که بتوان آن را احتکار کرد و می‌توان گفت منشاء کمبود روغن در بازار از بخش تولید است، زیرا کارخانه‌ها و شرکت‌های توزیع به صورت قطره چکانی روغن خوراکی را به صنوف اختصاص می‌دهند و پاسخگوی نیاز فعلی مردم نیست.
در این گزارش، تلاش شده تا به بررسی علل و عوامل کمبود روغن خوراکی، تأثیرات آن بر زندگی روزمره مردم، و همچنین واکنش‌های مسئولان و فعالان اقتصادی در مواجهه با این مساله پرداخته شود و آیا راهکاری برای برون‌رفت از این وضعیت وجود دارد؟

مرتضی فراهانی‌منش به خبرنگار ایرنا گفت: برای خرید ماهانه وارد فروشگاهی در اراک شدم که نبود روغن خوراکی در قفسه موجب شد تا به انتهای سالن فروشگاه هدایت شوم، فردی جلوی درب انباری ایستاده بود که به هر خریداری، فقط ۲ بطری روغن مایع تحویل می‌داد و امکان خرید بیشتر نبود.

وی افزود: خانمی که به همراه فرزندش به فروشگاه آمده بود وقتی این شرایط را دید، هرکدام جداگانه جلوی درب انبار فروشگاه ایستادند و چهار بطری روغن تحویل گرفتند.

وی بیان کرد: به چند مغازه و سوپری محلی برای خرید روغن مراجعه داشته اما عرضه محدود و فروش به خریدرانی انجام می‌شود که با مغازه‌دار آشنایی از قبل دارند.

آغاز توزیع مجدد روغن نباتی

به گفته رئیس هیات مدیره انجمن روغن نباتی با اتمام تعطیلات توزیع مجدد روغن نباتی دوباره آغاز شده است و مشکلی برای تامین مصرف خانوار نداریم.

علی فاضلی افزود: طبق روال معمول حجم تولید و عرضه در تعطیلات نوروزی به دلیل تعطیلی کارخانجات یا تعمیر دستگاه‌ها کاهش می‌یابد و از طرفی محدودیت‌هایی برای حمل و نقل وجود دارد.

به گفته وی، با اتمام تعطیلات، توزیع مجدد روغن نباتی دوباره آغاز شده است و مشکلی برای تامین مصرف خانوار وجود ندارد.

فاضلی بیان کرد: با توجه به تاخیر در تخصیص ارز، استمرار این روند موجب شده تا با کمبود عرضه روغن مواد اولیه فروردین و اردیبهشت ماه روبرو شویم.

تخلف صنوف در فروش اجباری کالا همراه با روغن خوراکی توسط شرکت‌های پخش در اراک

رییس اتحادیه خواربار و لبنیات اراک گفت: فروش اجباری هر کالای دیگری همراه با روغن خوراکی در بازار اراک ممنوع است و لازم است بازرسان تعزیرات حکومتی، سازمان حمایت از مصرف‌کننده به این مهم، ورود کنند.

احسان امینی به خبرنگار ایرنا، افزود: برخی از شرکت‌های توزیع‌کننده روغن در اراک به علت کمبود روغن خوراکی، مغازه‌داران و صاحبان فروشگاه‌های بزرگ را مجبور به خرید سایر کالاها در خرید روغن خوراکی می‌کنند.

وی با بیان اینکه، قیمت روغن خوراکی در بازار ۲۰ درصد افزایش یافته، تاکید کرد: شرکت‌های بزرگ تولیدکننده روغن میزان فروش را کاهش داده‌اند و این موضوع باعث کمبود محسوس روغن در بازار فروش اراک شده است.

رییس اتحادیه خواربار و لبنیات اراک اضافه کرد: اکنون فروشگاه‌ها و مغازه‌داران در اراک از عرضه روغن خوراکی به تعداد مورد نیاز خریداران خودداری می‌کنند و محدودیت فروش را اعمال می‌کنند.

امینی تصریح کرد: برخی شرکت‌های پخش در هفته، یک یا ۲ کارتن روغن در اختیار فروشگاه‌ها قرار می‌دهند درحالی که نیاز فروشگاه‌ها بیش از این تعداد است.

نظارت ویژه بازرسان تعزیرات حکومتی استان مرکزی در فروش اجباری کالا

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان مرکزی نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا، گفت: فروش اجباری کالا، در هفته جاری در دستور کار بازرسان این اداره کل قرار می‌گیرد تا با متخلفان برخورد شود.

سعید نورالهی افزود: از نظر قانونی، فروش اجباری کالا هم از نظر تعزیرات حکومتی و هم از نظر نظام صنفی چه توسط شرکت‌های پخش، کارخانجات و چه توسط صنوف، تخلف است و برای متخلفان مجازات تعیین شده است.

وی بیان کرد: میزان تولید روغن خوراکی در هفته‌های اخیر به دلایلی کاهش یافته و برخی سودجویان با استفاده از شرایط بازار، به دنبال منافع خود هستند که تعزیرات حکومتی با اطلاع از موضوع با آنان برخورد می‌کند.

نورالهی تاکید کرد: مردم و یا صاحبان فروشگاه‌ها در صورت مواجه با اجبار در فروش کالا، مراتب را با تلفن ۱۳۵ سامان تعزیرات حکومتی درمیان بگذارند.

تلاطم در بازار روغن خوراکی به زودی رفع می‌شود

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی با تاکید براین که، این معضل در سطح ملی هم وجود دارد، گفت: روغن خوراکی به دلیل اینکه قیمت آن متاثر از ورود نهاده‌های دامی به کشور و از طرفی تحت تاثیر سیاست دولت در نرخ ارز قرار دارد، موجب شده تا کمبودهایی در بازار بروز کند.

محمدرضا گودرزی افزود: سیاست‌ها در تعیین قیمت تدوین‌گری نشده و تابع شرایط اقتصادی شده است و این مهم موجب شده تا تلاطم در بازار روغن شکل گیرد.

وی بیان کرد: از دلایلی که باعث شده تا بازار روغن خوراکی دچار نوسان شود این است که در توزیع کالا برگ یارانه‌ای که ۱۱ قلم را شامل شده، مردم بیشتر متقاضی خرید برنج، روغن و مرغ هستند.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی اضافه کرد: نگرانی مردم از بالا رفتن نرخ ارز و انتظارات تورمی، موجب شده تا خرید مضاعف مردم و در نتیجه ذخیره خانگی در کالای اساسی گسترش یابد که زمینه کمبود را در سطح بازار فراهم کرده است.

گودرزی گفت: برای حل این مشکل، موضوع به مراجعی نظیر وزارت جهاد کشاورزی و وزارت کشور اعلام شده تا در شورای ملی تنظیم بازار مطرح و امید است در روزهای آتی کمبودها رفع شود.

 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ٣ ارديبهشت ١٤٠٤        ساعت:     ١٢:٠٧

 


خروج




پربازدیدترین

آغاز تخلیه ۷۱ هزار تن گندم در بندر شهید رجایی

معاون امور بندری و اقتصادی بنادر و دریانوردی هرمزگان از پهلودهی سومین شناور حامل کالای اساسی حامل بیش از ۷۱ هزار تن گندم در بندر شهید رجایی خبرداد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...