در همایش «نان کامل، نان سالم» استان البرز مطرح شد؛
اگر به نان توجه نکنیم، تبدیل به تهدید میشود/ اصلاح روند غلط تولید آرد و نان در استان البرز به صورت جدی پیگیری میشود
اختصاصی/ همایش «نان کامل، نان سالم» امروز ۲۸ آبان ماه در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال استان البرز با حضور مسئولین و فعالان حوزه آرد و نان استان البرز و سطح کشور برگزار شد.
به گزارش غلات نیوز، ابتدای این همایش، محمد مجرد، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان البرز اظهار کرد: نان کامل تأثیر زیادی در سلامت مردم دارد و ما در این همایش برای اصلاح یک روند غلط جمع شدهایم. مجرد در ادامه تصریح کرد: گندم با زحمت فراوان در کشور تولید میشود و روش تولید آرد برای نان مردم که دولت برای آن یارانه سنگینی میدهد و این یارانه هدر میرود، باید اصلاح شود. متاسفانه سبوس از مسیر تغذیه ما در فرایند تولید آرد جداسازی شده و تبدیل به خوراک دام میشود. مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان البرز ادامه داد: قصد داریم به کمک تحقیقات استاندار البرز و همکاری همهجانبه دستگاههای ذیربط، اصلاح تغذیه مردم در بخش نان را به صورت جدی دنبال کنیم. در ادامه این همایش، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز ضمن تشکر ویژه از تلاشهای مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان البرز و نیز حمایتهای استاندار البرز برای برگزاری این همایش تصریح کرد: اگر به نان توجه نکنیم، به تهدید تبدیل میشود. توسعه کشور در گرو بهداشت و تغذیه است که مستقیم به نان مربوط میشود. وی با اشاره به جایگاه والای نان در کشور از زمان صدر اسلام و مصرف بالای نان در کشور افزود: در دنیا تأمین نان سالم و مغذی به عنوان ارکان امنیت غذایی در کشورها محسوب میشود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با اشاره به اهمیت اصلاح بذر گندم و نیز اهمیت کیفیت و کمیت تولید در بخش گندم، گفت: مکانیزه کردن الگوی کشت و نحوه نگهداری گندم در سیلوها و همچنین نحوه تولید آرد در واحدهای آسیابانی، پروسهای حساس است. وی با بیان اینکه مهمترین محور ما، آموزش کشاورزان در حوزه بهزراعی است، اظهار کرد: در بخش نانوایی هم حتما باید به آموزش نانوایان توجه شود، باید روی کیفیت نان حساس باشیم و بتوانیم نان سالم تحویل مردم دهیم. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد: در استان البرز، ظرفیت چندانی برای تولید گندم نداریم اما سالیانه میزان ۵۰۰ هزار تن گندم در این استان مصرف میشود و میزان تولید حدود ۴۰ هزار تن گندم است. اگرچه پتانسیل تولید گندم در استان البرز محدود است اما مؤسسه تحقیقات و اصلاح بذر استان البرز مهمترین ارگان برای توسعه تولید گندم در سطح کشور به شمار میآید. در بخش دیگری از این همایش، دکتر اسماعیلزاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به اقدامات و اهمیت وزارت بهداشت در راستای ارتقا کیفیت و سلامت نان و تولید نان کامل اشاره کرد و گفت: 90 درصد غلات مصرفی مردم در کشورمان از نوع کربوهیدارت تصفیه شده است که متأسفانه بسیاری از بیماریها به این مسأله برمیگردد. وی افزود: در جامعه ما بر خلاف کشورهای غربی که بسیاری از بیماریها ناشی از مصرف زیاد چربی است، عمده بیماریها ناشی از تغذیه بالای نان سفید است که این موضوع ضرورت اصلاح نان را برای ما بسیار مهم میکند. دکتر اسماعیل زاده در ادامه با بیان اینکه در بسیاری از نقاط کشور بیش از ۶۰ درصد کالری مصرفی مردم از کربوهیدراتهای تصفیه شده تأمین میشود، اظهار کرد: طبق مصوبه کمسیون اصل ۹۰ در خصوص افزایش تولید آرد و نان کامل در کشور، خوشبختانه استان البرز در این خصوص پیشرو است البته در سطح کشور برخی از استانها پیش از این مصوبه در حوزه تولید آرد و نان کامل پیشقدم شدهاند. به گفته اسماعیلزاده، بخشی از جامعه، دانش لازم برای مصرف نان کامل را دارند اما به تبع این مسأله که میزان دسترسی به این نوع نان محدود است، متاسفانه امکان مصرف را ندارند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در ادامه اظهاراتش در این همایش به چالشهای آرد و نان در کشور اشاره نمود و به ارائه توضیحات در این خصوص پرداخت و بر اهمیت رفع این چالشها تاکید کرد. دکتر نجفی، رئیس بخش غلات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال استان البرز نیز در ادامه اظهار کرد: اهمیت این موسسه در تامین نان مردم بسیار زیاد است. در واقع اگر کارشناسان ما اصلاحات ژنتیکی گندم را درست انجام ندهند، چرخه تولید نان معیوب خواهد بود. در این راستا ما سالها است که اهمیت ویژه برای کیفیت گندم قائل هستیم. وی با اشاره به شاخصهای متفاوت گندم برای مصارف مختلف تصریح کرد: اهمیت نقش گندم در کیفیت نان تولیدی بسیار زیاد است. از سال 1389، پایش کیفیت کل گندم را در سطح کشور آغاز کردیم و مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال، اقداماتی در این راستا انجام داده است. دکتر نجفی با بیان اینکه مدیریت مزارع و شرایط تولید گندم در استانهای مختلف، متفاوت است، به شرایط کمی و کیفی تولید گندم در کشور اشاره نمود.
وی با بیان اینکه اغلب گندمهای استانهای کشور از درصد بالای گلوتن برخوردارند، بر اهمیت تولید سلامتمحور و استاندارد نان کامل تاکید کرد.
ادامه گزارش متعاقبا ارسال میگردد...
تاریخ: يکشنبه ٢٨ آبان ١٤٠٢ ساعت: ١١:٠٧
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|